Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

2/10/2013

Poirot investigheaza de Agatha Christie Recenzie

Faimosul detectiv este pus din nou la încercare, dar de data aceasta unor caze minore (pentru el). O colecție de unsprezece povestiri potrivite mai ales pentru cei care nu au citit nicio carte din seria Poirot, pentru că s-ar putea să prindeți gustul lecturii detective a Agathei Christie. Aventura cu "Steaua Vestului", este primul caz din această carte, în care ajută o actriță de origine belgiană. În timpul șederii la Londra, Marie Marvell primește scrisori de amenințare, de la un chinez care își dorește diamantul înapoi. Soțul dânsei i-a făcut cadou diamantul și cu siguranță nu vrea să-l piardă. Cu inteligența lui Hercule Poirot acest caz va fi elucidat într-un scurt timp. 

Colecția de mici cazuri cuprinde : Aventura cu "Steaua Vestului", Tragedia de la Marsdon Manon, Aventura cu apartamentul ieftin, Misterul de la cabana de vânătoare, Furtul obligațiunilor de un milion de dolari, Aventura cu mormântul egiptean, Jaful bijuteriilor de la Grand Metropolitan, Răpirea prim-ministrului, Dispariția domnului Davenheim, Aventura nobilului italian și Cazul testamentului dispărut. A fost o lectură ușoară și rapidă, potrivită pentru un începător al seriei Poirot. Nu putem compara aceste cazuri cu celelalte ample din serie pentru că sunt mult mai complexe și sunt mai lungi. Multe din aceste cazuri au fost transpuse și pe micul ecran în seria de episoade Agatha Christie's Poirot. Misterul, care mi-a plăcut cel mai mult a fost Misterul de la cabana de vânătoare și mi-a plăcut foarte mult finalul.

Nota: 9/10
Titlul: Poirot investighează
Autor: Agatha Christie
Editura: Rao
Recenzie: Claudiu


@Carti Alese

9 comentarii:

 1. Daca nu te deranjeaza sa te intreb: cate pagini are? Cred ca acum vreau sa citesc si eu. :))

  RăspundețiȘtergere
 2. desi nu sunt o mare fana a acestor carti,acesta ma intriga mai ales dupa ce am citit recenzia si imi doresc sa o citesc:D

  RăspundețiȘtergere
 3. si filmul e bun. Recomand seria Poirot care ruleaza inca pe Diva Uiversal

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acolo am vazut si eu vreo doua episoade, dar niciodata nu sunt atenta la program ca sa ma pot uita constant.

   Ștergere
  2. va mai recomand un film de pe axn se numeste profilage si e genial la noi s-ar traduce pshologia crimei

   Ștergere
 4. Oh cate carti bune! Dar oare voi avea si eu timp sa le citesc????Asta sigur da...e genul meu:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. daca o vrem cu adevarat o citim noi pana la urma

   Ștergere

Persoane interesate