Treceți la conținutul principal

Concurs Cascada şoaptelor de Elizabeth Langston


Am un concurs pentru cei romantici :)! Lăsaţi un comantariu original la această postare pe blog în care să răspundeţi la întrebarea De ce iubiţi? Câştigătorul va fi ales de mine! Vă puteţi înscrie până pe 14 februarie! Această carte a apărut la Editura Leda. Mulţumim Grupului Corint pentru minunata apariţie.


Câștigătorul este Radu Carligeanu!



Comentarii

  1. Iubesc pentru ca aşa simt ,iubesc pentru ca dacă n.as face.o n.as mai fi om ,iubesc pentru că fără iubire nu poti fi fericit la fel cum fara fericire nu poti iubi ,iubesc pentru că sunt facuta din iubire ,noi toti suntem creaţi din iubire .Iubesc mii şi mii de lucruri şi de fiinte :familia ,prietenii ,cartile ,casa ,cainele ,pisica ,materia preferata ,profesorul preferat ,uneori şi scoala ,natura toata ,pe Dumnezeu ,mai sunt mult mai multe lucruri pe care le iubesc dar ma tem ca poate o să.i plictisesc pe cei care.mi citesc mesajul aşa că ma opresc din enumerat .Asadar ,eu iubesc pentru că doar aşa pot ţine langa mine pe cei care ţin la ei .Îmi dau seama ca iubesc pe cineva sau ceva atunci cand ma aflu în preajma lor,atunci cand simt că inima mea bate doar pt ei ,atunci cand îmi dau seama ca fără ei nu pot trăi !!
    Multumim pt concurs ! <3 <3 <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună
    Am tot stat și m-am gândit la raspunsul la intrebare și în momentul de fata asta cred..
    Că suntem făcuți sa tânjim după afecțiune și sa oferim la rândul nostru.. mai mult sau mai puțin, depinde de fiecare persoana în parte.
    Avem asta în sânge, nu ne putem abține. Fiecare iubește cum poate..cum știe
    Iubesc lucrurile simple și marunte, momente de care mă pot bucura în fiecare zi.
    De la a vorbii cu persoanele care îmi sunt dragi la a citii și a intra în rolul personajelor.De la diminețile superbe pline de viață, la cele răcoroase și mohorâte.
    Iubesc persoanele care în momentele în care te văd ca nu ești în apele tale și stiu ca ceva te frământă, nu te lasă să treci singur peste acele momente din contra este alături de tine, chiar dacă vine și iti tine o morala cât sa o ți minte toată viața sau te ia în brațe, chiar dacă iti arunca cu pachetul de servetele în fata și iti spune ca e o prostie tot sau dacă se pune lângă tine și te amenință că te va bate dacă nu treci peste, apoi apare cu dulciurile tale preferate și iti spune "Toate trec, trecem împreună și peste asta"
    Iubim orice e frumos sau mai puțin frumos, iubim suflete, lucruri care ne trezesc amintiri, iubim amintirile.. chiar dacă sunt triste și ne trezesc sentimente copleșitoare. Iubim zâmbete si priviri..
    Iubim chiar dacă nu primim atât cât dăruim, iubim pentru ca așa suntem noi, făcuți din și pentru iubire.

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce iubim?
    Iubirea este un sentiment aparte,încă de cand ne nasteam simtim iubirea părintească,a apropriaților. Iubirea este singurul sentiment care tainuie pana la sfârșit. Desigur ca fiecare pesoane iubeste in felul ei, iubirea pentru un animăluț,pentru o carte care pur si simplu l-a ajutat sa se regăsească,iubirea altei persoane. Iubirea se afla in multe forme trebuie doar sa deschidem ochii. Toate etapele vietii alcătuiesc un întreg amalgam de iubire. Normal ca viata nu poate fii numai roz in sus si roz in jos. Te pot năpădii si sentimente de tristețe,singurătate,pierduri dar cum spunea o melodie " Love is the answer". Ca sa închei frumos,fiecare are parte de iubirea cuiva mai devreme sau mai târziu trebuie doar sa stim cum sa o apreciam. 😘

    RăspundețiȘtergere
  4. Iubirea este o suma a mai multor sentimente, emotii si dorinte. Iubim de fiecare data altfel, iubim simplu sau complicat cu egoism sau fara.
    Iubim pentru ca ne place sa avem pe cineva drag, iubesc pentru ca am puterea de a darui, pentru ca numai asa simt ca sunt vie si pentru ca e un puternic sentiment care ne ajuta sa evoluam, sa dorim sa fim unici in felul nostru, sa ne descoperim.



    RăspundețiȘtergere
  5. De ce iubim?Iubim pentru ca iubirea este un sentiment ce ne face sa ne simtim completi.Iubim pentru ca din iubire se nasc speranta,admiratia,recunostinta respectul.Iubim pentru ca putem,iubim pentru a fi la randul nostru iubiti.Iubim pentru ca simtim nevoia de a sti ca cineva e langa noi in orice moment,de cate ori avem nevoie,dezinteresat,fara sa astepte in schimb decat acelasi sentiment de dragoste.Ne iubim parintii pentru ca din iubirea lor ne-am nascut,ne iubim prietenii pentru ca ne fac sa ne simtim si noi iubiti,doriti,acceptati.Ii iubim pe oamenii langa care am stat poate doar un moment,dar care si-au lasat amprenta asupra noastra.Si,in final,iubim barbatul/femeia care va fi langa noi tot restul vietii pentru ca iubirea este cea care leaga doua suflete pentru totdeauna.Din iubire s-a nascut omenirea si in iubire va muri.Ce ar fi lumea fara iubire?Un loc mort...

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Iubesc ca sa traiesc. Ma iubesc pe mine cu o masura oglindita in iubirea pe care o dau celui pe care il iubesc. Imi cresc iubirea din mine pentru mine si altii progresiv cu iubirea daruita si jertfita din altii indreptata spre mine. Iubirea inseamna jertfa, jertfa de a trece peste necazuri si incercari zambind si cu capul sus, jertfa de a simti suferinta celui de langa tine si alinand-o cu iubirea ta fata de el, jertfa de a te iubi chiar daca ai gresit, iertare instantanee. Eu cred ca iubirea inseamna , pentru mine, iertare neconditionata, timpul de "gandit" pentru ca sa-o ierti pe respectiva persoana nefiind. De ce iubesc? Ca sa nu devin un zombie, pur si simplu.
    Pana la urma, Dumnezeu nu e iubire, este mai presus de ce poate omul intelege ca fiind iubirea.

    RăspundețiȘtergere
  8. De ce iubim? O intrebare extrem de interesanta, nu m-am intrebat niciodata de ce iubesc, este in firea omului sa nutreasca sentimente fata de aproapele sau, fata de orice fiinta. Ar fi ca si cum m-as intreba de ce respir, fara aer nu pot trai asa si fara iubire, nu pot trai. Orice om care afirma ca nu are nevoie de dragoste sau care nu iubeste se minte pe sine insasi. Orice fiinta are nevoie sa fie iubita si sa iubeasca la randul sau.

    RăspundețiȘtergere
  9. De ce iubim? O întrebare cât se poate de interesantă şi care îmi dă ceva timp de gândit. Iubesc pentru că iubirea înnobilează sufletul, ne face să fim mai îngăduitori, să îi ajutăm pe cei din jurul nostru necondiționat. Iubesc pentru că aşa am fost învățată să trăiesc, pentru că mă ajută să iert mai ușor.

    RăspundețiȘtergere
  10. De ce iubim?Aceasta este o intrebare foarte buna pentru care nu multi au raspuns.Eu personal iubesc pentru ca asa simt,pentru ca la randul meu sunt iubita de oameni buni si frumosi(sufleteste)si pentru ca asa am fost invata...in concluzie,iubesc penru ca asa trebuie si pentru ca este cel mai frumos sentiment pe care un om il poate avea fata de un alt om.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cirstea Diana-Elena6 februarie 2016 la 16:25

    De ce iubesc?
    Nu stiu. Poate pentru ca iubirea e cea care ma alveaza de la tristete. Iubirea e cea care ma inalta cand ma simt la pamant. E cea care ma face sa zambesc atunci cand tot ceea ce vreau e sa plang. Cand iubeste ceva sau pe cineva simti ca lumea e mai buna, simti ca oamenii sunt mai buni. Dragostea e usa spre o lume plina de fericire si zambete, iar cheia se afla in sufletul fiecaruia dintre noi. Trebuie doar sa o gasim.
    De ce iubesc? Pentru ca aleg sa fac acest lucru. Pentru ca aleg sa fiu fericita.

    RăspundețiȘtergere
  12. Frumoasa întrebare mmm.... In aceasta întrebare sunt trei cuvinte „ De ce iubim?” dar nu mulți o pot explica si de ce? O întrebare așa scurta te poate pune in dificultate.
    O sa răspund cu ceea ce simt si de ce cred ca iubim . Pai in primul rând suntem așa cum ne-a lăsat Dumnezeu pe pământ cu Suflet. Poți simți anumite sentimente trăind cu intensitate clipa. Iubirea e acel sâmbure ce il plantezi in inima ta si el creste transformandu-se într-o floare a iubiri. Ținând-o vie , undând- o cu iubire pentru a nu se ofili vreodată. Sunt o persoana timida dar nu ma ascund sa vorbesc despre iubire cu cine e dispus sa ma asculte. Când spui ca iubești trebuie sa simți , sa te simți cu adevărat viu. Sa simți vântul rece când te izbește , sa vezi furtuna dezlănțuindu-se , lasadu-te prada ploii reci . Sa te urci prin copaci si sa privești spre orizonturi , imaginându-ti propria lume . Sa vezi cum înflorește natura , transformându-se din una moarta in alta colorata plina de viața . Sa vezi fiecare copil trecând pe lângă tine râzând, trăindu-si copilăria la maxim . Sa te vezi realizata si împlinita din toate punctele de vedere. Sa iți vezi propria mama mândrindu-se cu tine. Sa vezi ca la orice pas si orice clipa când ai nevoie de sprijin ii ai lângă tine pe ci mai dragi prietenie . Sa vezi ca totul in aceasta lume nu e roz si ca trebuie sa muncești pentru a te simți cineva. Sa vezi ca nu ești singura care poate visa si care se poate lupta cu greutăți. Sa vezi ca ești o persona unica si ca nu trebuie sa lași pe nimeni sa te dărâme cu vorbe goale . Chiar daca vorbele dor si sunt spuse prea ușor poți trece peste , crezând in tine . Sa vezi ca poți sa te simți libera într-o lume , unde toți sunt puși la ziduri , judecați pentru felul in care arata, pentru ca nu au o situație materiala buna , pentru faptul ca au avut ghinionul de nu a avea o familie . Acei oameni care te formează de mic si te îndruma spre o viața . Sa vezi ca alți suferă si plâng . Sa vezi cum te îndrăgostești si poți simți ce alți s-ar dori. Sa vezi ca alți nu sunt sănătoși , ca nu pot alega , nu pot sine in mana diferite obiecte ca nu pot fi normali . Clipe peste clipe. , acele clipe ce iți construiesc trecutul . Pozele sunt amintirii constructive , monitorizate in momente fericite , triste si dureroase ce iți aduc aminte de acele clipe pe care ai vrea sa le uiți sau sa le păstrezi , si care vor fi tot timpul in inima ta . Tot ce tine de iubire se poate transforma in suferința . Când iubești ești schimbat , iți dorești sa faci lucruri pe care poate nu le-ai fi făcut înainte. Asta e iubirea o dovada de curaj ce o pot deveni doar cei curajoși . Însă nu uiți ca totul e in mintea ta si conexiune dintre iubire si alte sentimente e foarte puternica .Timpul trece lansându-ne poate pe alți împliniți alături de personale iubite însă poate alți trec prin timp singuri , neajutorați si fără iubire.
    Viața e plina de riscuri , la fiecare pas . Trebuie doar sa fi suficient de inteligent sa știi pe sa ti le asumi si pentru cine .
    Mulțumesc pentru aceasta întrebare : „DE CE IUBIM?"

    RăspundețiȘtergere
  13. Iubesc pentru ca este un sentiment placut,care ma face sa zambesc...iubesc pentru ca este amuzant.Iubesc cartile datorita relatiilor care le creez cu personajele,imi place sa am lucruri in comun cu ele.Iubirea mea pentru carti a pornit datorita seriei Fetele Gallagher,unde m am regasit in personajul principal.Si mai iubesc pentru ca atunci cand citesc sunt intr o alta lume,ma deconectez pentru un timp de la lumea reala si traiesc alta viata,in viata altei persoane.Asta imi da incredere!

    RăspundețiȘtergere
  14. Iubirea este înrudirea omului cu Dumnezeu. Ea uneşte la maxim persoanele umane fără să le confunde. În iubire se arată plenitudinea existenţei.
    Iubirea este floarea vieţii şi înfloreşte neaşteptat şi fără nicio lege şi trebuie adunată acolo unde este găsită, bucurându-te de ora scurtă a duratei sale.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu pot să explic de ce iubesc.Nu pot să explic nimanui. Pentru a înțelege acest sentiment complex, trebuie să îl trăiești alături de acea unică persoană, cu care vrei să îmbătrânești atunci când copii voștri vor fi la casa lor. Luați și iubiți, nu explicați. Iubirea este sănătoasă.

    RăspundețiȘtergere
  16. A iubi.. Un cuvant ce pare atat de simplu, dar atat de greu de explicat.. De ce iubesti? De ce iubesc? Eu una fara iubire nu pot trai, nu ma simt eu, nu ma simt intreaga, o parte din mine lipseste. Iubirea e frumoasa, dar cateodata de neinteles. Cel mai frumos lucru e atunci cand iubesti si iti este impartasita iubirea cu persoana draga. A iubi nu inseamna a arunca cu niste cuvinte asa aiurea in vant. Cand spui "TE IUBESC!" trebuie sa simti cu adevarat, sa crezi ceea ce spui! Iubirea e magica! Te duci pe cele mai frumoase meleaguri ale vietii. Cand iubesti te simti implinit, iar cand vine si din partea persoanei iubite este si mai minunat, atunci te simti complet. Acel gol din tine in sfarsit s-a astupat. In sfarsit iubirea iti este impartasita. Iubiti si lasa-ti orgoliul departe. Cand iubeste nu trebuie sa-ti fie frica de reactia celorlalti, important este ce credeti voi, ce simtiti atunci cand sunteti impreuna. A iubi nu se poate explica, a iubi trebuie sa simti.

    RăspundețiȘtergere
  17. Iubesc pentru ca aşa simt ,iubesc pentru ca dacă n.as face.o n.as mai fi om ,iubesc pentru că fără iubire nu poti fi fericit la fel cum fara fericire nu poti iubi ,iubesc pentru că sunt facuta din iubire ,noi toti suntem creaţi din iubire .Iubesc mii şi mii de lucruri şi de fiinte :familia ,prietenii ,cartile ,casa ,cainele ,pisica ,materia preferata ,profesorul preferat ,uneori şi scoala ,natura toata ,pe Dumnezeu ,mai sunt mult mai multe lucruri pe care le iubesc dar ma tem ca poate o să.i plictisesc pe cei care.mi citesc mesajul aşa că ma opresc din enumerat .Asadar ,eu iubesc pentru că doar aşa pot ţine langa mine pe cei care ţin la ei .Îmi dau seama ca iubesc pe cineva sau ceva atunci cand ma aflu în preajma lor,atunci cand simt că inima mea bate doar pt ei ,atunci cand îmi dau seama ca fără ei nu pot trăi !!

    RăspundețiȘtergere
  18. De ce iubesc ? Hmmm. . Buna întrebare.
    Asa cum se spune în mitologia greaca, la început bărbatul și femeia au fost lipiți unul de celalalt, fiind o forta incredibil de puternica iar asta la supărat pe cel mai puternic dintre zei, pe Zeus. Acesta i-a tăiat în doua și i-a blestemat ca toată viata sa își caute jumătatea. Asa fiecare dintre noi tânjim și speram sa ne găsim sufletul pereche. Ne place sa fim iubiți si sa fim importanți pentru cineva, dar și sa iubim la rândul nostru. Este un sentiment placut la orice varsta ca inima sa iti sara din piept de emoții și de bucurie, deoarece simti ca esti cu acel cineva special, facut pentru tine. Cu toate acestea, iubirea nu se limitează doar la aceasta conexiune dintre bărbat și femeie. Iubirea este infinita și poate îmbrăcată fel și fel de forme. Iubirea exista în relația cu familia si în relația cu prieteni. Iubirea este pretutindeni și de multe ori îmbracă forma fericirii, ca atunci când iubești un loc în care nu ai mai fost de mult timp, când vezi răsăritul sau apusul pe malul marii, când un bebeluș spune pentru prima data cuvântul mama, sau chiar când aduci un zâmbet pe fata cuiva. Eu iubesc pentru ca iubirea te face fericit și aduce bunătate. Iubesc pentru ca prin iubirea mea pot aduce fericire pe chipurile celor ce ma înconjoară iar asta valorează enorm. Iubirea este un mijloc de comunicare al sufletului, ce din păcate multi nu îl înțeleg.

    RăspundețiȘtergere
  19. De ce iubesc ? Hmmm. . Buna întrebare.
    Asa cum se spune în mitologia greaca, la început bărbatul și femeia au fost lipiți unul de celalalt, fiind o forta incredibil de puternica iar asta la supărat pe cel mai puternic dintre zei, pe Zeus. Acesta i-a tăiat în doua și i-a blestemat ca toată viata sa își caute jumătatea. Asa fiecare dintre noi tânjim și speram sa ne găsim sufletul pereche. Ne place sa fim iubiți si sa fim importanți pentru cineva, dar și sa iubim la rândul nostru. Este un sentiment placut la orice varsta ca inima sa iti sara din piept de emoții și de bucurie, deoarece simti ca esti cu acel cineva special, facut pentru tine. Cu toate acestea, iubirea nu se limitează doar la aceasta conexiune dintre bărbat și femeie. Iubirea este infinita și poate îmbrăcată fel și fel de forme. Iubirea exista în relația cu familia si în relația cu prieteni. Iubirea este pretutindeni și de multe ori îmbracă forma fericirii, ca atunci când iubești un loc în care nu ai mai fost de mult timp, când vezi răsăritul sau apusul pe malul marii, când un bebeluș spune pentru prima data cuvântul mama, sau chiar când aduci un zâmbet pe fata cuiva. Eu iubesc pentru ca iubirea te face fericit și aduce bunătate. Iubesc pentru ca prin iubirea mea pot aduce fericire pe chipurile celor ce ma înconjoară iar asta valorează enorm. Iubirea este un mijloc de comunicare al sufletului, ce din păcate multi nu îl înțeleg.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am de gand sa raspund cat se poate de simplu la aceasta intrebare, pentru ca asta e si ceea ce simt, de altfel!
    Iubesc...pentru a avea la ce sa ma gandesc,iubesc pentru a-mi ocupa mintea cu ceva, pentru a-i da de lucru inimii si de a chinui sufletul!
    Iubesc pentru ca asa a fost dat de la Dumnezeu, ca oamenii sa se iubeasca intre ei, caci altfel nu am putea convietui impreuna!
    Si desi nu imi place sa iubesc,pentru ca iubirea duce la suferinta, sunt nevoita sa o fac ca sa pot sa traiesc printre toate aceste suflete.

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  22. Iubesc pentru a le da viata celor din fata mea.

    RăspundețiȘtergere
  23. Gherghelas Marinela11 februarie 2016 la 17:04

    Intr-o lume cangrenata si alterata (valoric vorbind), poate ca numai iubirea este cea care ne mai poate salva,fara iubire, in cele din urma am cadea in prapastia din noi insine.Iubirea este cea care ne ajuta sa nu ne dezicem de continutul uman,este pulsul creativ evolutiv al omului, si cred ca inclusiv al universului, in masura in care, iubind, fie ca pe ceilalti sau o parte din creatie, reusim sa veneram viata, sa transformam locul in care traim in ceva mai bun. Prin iubire lumea evolueeaza in frumuste, iar frumusetea entuziasmeaza si e o promisiune de fericire.Tocmai de aceea, aleg sa iubesc, pentru ca vreau sa fac parte din frumustetea si binele din univers,sa-mi mentin nivelul de entuziasm care ma face sa ma simt vie si integra ,vreau sa fiu un oculus catre fericirea celorlalti.

    RăspundețiȘtergere
  24. Iubesc pentru că altfel nu aş putea scrie, iar fără scris aş fi pierdută. Iubesc pentru a nu înnebuni în ură, aşa cum se întâmplă adesea. Iubesc pentru că e singurul tratament care mi-a fost prescris împotriva urii şi a singurătăţii şi care a funcţionat.

    RăspundețiȘtergere
  25. Iubesc ca sa scap de monotonie,de superficialitatea lumească,iubesc,presupun ca toată lumea,ca sa am o speranța,ceva Pt care sa merite sa vin mai devreme acasă sau sa ies din casa. Iubesc pentru ca ador ideea de a ma îmbăta cu iluzia iubirii Pt a-mi putea ignora problemele.

    RăspundețiȘtergere
  26. Trebuie sa recunosc ca niciodata nu m-am mai intrebat de ce iubesc. Cred c-o fac pentru ca iubirea ne este vitala. Indiferent ca iubim un membru al familiei, un catel, un prieten, sufletul pereche, iubirea mereu va fi un element vital fara de care nu putem trai. Ce viata e aia fara iubire? Cel mai pur si sincer sentiment din cate exista pe pamant.
    Cred ca, iubind, chiar daca nu suntem iubiti inapoi, suntem fericiti si impliniti. :) Intregi. Nu regret in nicio clipa faptul ca iubesc, pentru ca asta sunt eu, face parte din minte, din ceea ce ma defineste.

    RăspundețiȘtergere
  27. De ce iubesc ?

    Am o existenta sumbra. Am indoieli, adesea, privind modul in care traiesc, modul in care ma dezvolt si modul in care relationez cu cei din jur. Urasc sa vad ca existenta mea pricinuieste altora suferinta, nevoi sau nelinisti. Urasc sa ma izbesc constant de acelasi zid in incercarea de a picura un gram de speranta in sufletul celor pe care-i am aproape. Urasc sa ma vad neputincios in fata propriilor vicii. Urasc modul in care ma articulez cu privire la problemele reale ale lumii, avand sentimentul gresit ca problemele mele sunt cu mult mai profunde decat ale altora. Imi displace tot ceea ce tine de mine si de perimetrul in care traiesc. Sunt incapabil de a-mi furniza prin mine insumi un sentiment de implinire, de liniste sufleteasca, de echilibru. Am incercat de nenumarate ori sa-mi impun ... insa de fiecare data am esuat.

    Cu toate acestea insa, pot spune ca sunt un om fericit. Nu e o fericire superficiala care-si are originile in banalitatile cotidiene, e o fericire profunda, adanc ancorata in structura sufletului meu. „De ce oare?” m-am intrebat adesea. Cine sau ce imi ofera acest dar divin care imi da forta de a continua drumul sinous al vietii? Ce ma mentine pe linia de plutire si ce confera un scop existentei mele?

    Abia de curand am reusit sa-mi ofer raspunsul: faptul ca iubesc si ca sunt iubit! Iubirea e combustibilul vietii mele, un combustibil care nu se consuma niciodata si care, atunci cand „arde”, produce numai energie, fara alte substante nocive. Sunt o masinarie complicata care functioneaza pe baza de iubire. Voi functiona astfel cateva zeci de ani. Ma voi opri la un moment dat, dar nu din cauza epuizarii combustibilului. Va trebui sa las loc altor generatii de masini care vor stii sa utilizeze energia izvorata din „arderea” acestui combustibil intr-un mod mai eficient. E un proces natural in istoria speciei umane numit evolutie. Si cu toate acestea, combustibilul a fost, este si va fi mereu acelasi: iubirea!

    RăspundețiȘtergere
  28. Iubirea este singurul sentiment care ma face sa simt ca traiesc. Singurul sentiment care ma face sa fiu optimista, sa ma gandesc la viitor cu incredere si nu cu teama ca intr-un final totul se termina. Ca viata are un final, indiferent de cum o traim si ce lasam in urma.
    Iubirea e totul. Sentimentul de durere placuta, de tumult si incredere, de teama si disperare, de dorinta si nerabdare, toate se aduna in aceeasi inima care iubeste.

    Iubesc. Mereu am iubit. Intotdeauna am gasit in mine iubire si m-am indragostit de oameni, idei, carti. Ma indragostesc iar si iar de trairile pe care mi le provoaca. De sentimentele pe care le trezesc in mine. De faptul ca ma fac sa imi doresc mai mult, sa fiu mai buna, sa excelez. De faptul ca ma determina sa fac ceva. Nu raman pe loc. Nu astept sa treaca sau sa se intample de la sine. Ma indrept spre ce simt si imi doresc mai mult, si mai mult. Chiar daca sentimentul doare, chiar daca mi-e teama. Chiar daca risc.

    Iubirea este cel mai frumos sentiment. Si cel mai puternic. Iubirea trece peste razboaie, peste rautate, peste invidie si lasitate, peste ura, peste prejudecati. Daca este lasata sa se dezvolte. Daca ai incredere in ea. Daca ti-o doresti si nu vrei sa ramai un om searbad, trist, sec si singur. Si te ajuta si iti da putere, iti da forta sa treci peste orice. Chiar si atunci cand pare imposibil, uneori chiar si atunci cand nu ar trebui.

    Ce iubesc? Iubesc iarna cu vijeliile ei, dar in acelasi timp cu sentimentul de apartenenta din perioada sarbatorilor, iubesc primavara cu sentimentul de viata pe care mi-l da, iubesc vara cu apusurile pe plaja si plimbarile pe munte, iubesc toamna cu Herastraul aramiu, ce imi taie respiratia.

    Iubesc oamenii intelepti, de la care invat in fiecare zi lucruri noi, iubesc oamenii care imi sunt impotriva, care ma ajuta sa invat sa lupt, ii iubesc pe cei care imi sunt alaturi, pentru ca ma fac sa ma simt acasa, sa simt ca nu sunt singura pe lume.

    Nu in ultimul rand, iubesc cartile. Pentru ca prin ele traiesc sute de vieti. Pentru ca traiesc prin fiecare personaj, pentru ca imi imaginez fiecare moment, fiecare viata, si sunt acolo, alaturi de ei. Pentru ca citind ma indepartez de viata cotidiana si intru intr-o alta lume, apoi in alta, si in alta. Iubesc sa citesc!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi