Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

8/16/2012

Spulbera-ma de Tehereh Mafi Recenzie

"Lumea e plată. Știu asta deoarece am fost aruncată de pe marginea ei și am încercat să mă agăț de ea vreme de șaptesprezece ani. Am încercat, vreme de 17 ani, să mă cațăr înapoi pe ea, dar e aproape imposibil să învingi gravitația când nimeni nu vrea să-ți întindă o mână de ajutor. "
Un monstru. De mică, Julliette a  fost respinsă de societate și de familie din cauza abilității ei. La paisprezece ani este închisă într-un ospiciu, pentru că este un pericol pentru societate. Atingerea ei e letală, atingerea ei provoacă moartea, dar nimănui nu-i pasă atât timp cât e închisă și nu e nimeni în preajma ei. Restaurația este preocupată să readucă la viață planeta pentru că hrana e greu de procurat, oamenii mor, iar natura se stinge  în fața lor. La șaptesprezece ani Julliette este lipsită de speranță, dorește ca tot chinul existenței ei să se sfârșească. Însă noul ei coleg de celulă nu este cum se aștepta - este un el, nu o ea. Îl cheamă Adam, iar ea îl știa...
Dar de ce Adam nu-și amintește de ea? Dar întrebarea importantă este: de ce este imun la atingerea ei? 
Totul face parte din planul lui  Warren, un ticălos însetat de putere, care are planuri mari cu Julliette. Vrea să fie marioneta lui, să fie arma lui în război. O supune unor chinuri îngrozitoare de la bătăi, la experimente crude, pe care tânăra abia le mai suportă.
Adam dorește să o salveze din gherele lui Warren chiar dacă sunt multe riscuri. 
Va reuși?

"Soarele e o chestie arogantă, care lasă mereu lumea în urmă când se plictisește de noi. Luna e o prietenă loială. Nu pleacă niciodată. E mereu acolo, veghind, neclintită, șȘtiindu-ne în momentele noastre bune și rele, schimbându-se întotdeauna, așa cum facem și noi. În fiecare zi e o versiune  diferită a ei însăși. Uneori slabă și palidă, alteori puternică și  plină de lumină. Luna înțelege ce înseamnă să fii om.
Șovăielnic. Singur. Pătruns de imperfecțiuni."


Îmi place această carte. Ador această carte. A fost o carte imprevizibilă plină de încercări, acțiune și dragoste.Chiar dacă nu obținem multe răspunsuri, Tehereh Mafi a avut grijă ca romanul să aibă substanță. Modul de a scrie e unic, evidențiază mult mai bine starea personajului principal în intervalul atunci-acum. Personajul principal (Juliette) pe parcurs o să se regăsească, își schimbă opinia despre ea și blestemul harul ei. Povestea de dragoste nu a fost siropoasă, sunt curios cum o să fie pe parcurs. Cartea a fost imprevizibilă, a avut mai multă acțiune decât mă așteptam, iar spre final m-a impresionat. Primul volum din Trilogia Atingerea lui Julliette vă va tăia respirația.Nota: 10/10
Titlu: Spulberă-mă
Autor: Tehereh Mafi
Editura: Leda
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

11 comentarii:

 1. Cat de faina pare cartea.Am vrut si eu sa mi-o iau.Dar ma razgandisem.Totusi pare foarte faiiina:X

  RăspundețiȘtergere
 2. Cartea e genială! După ce am primit pachetul de la tine n-am putut să nu o citesc imediat, în câteva ore mai aveam puţin şi plângeam pentru că nu mai aveam ce să citesc! Felul cum ea simte lucrurile şi modul cum sunt descrise în carte, sunt nişte chetsii super tari acolo, nu vreau să sau vreun spoiler.

  RăspundețiȘtergere
 3. Felicitări pentru recenzie! E chiar reuşită

  RăspundețiȘtergere
 4. Am avut si eu ocazia sa citesc cartea:X de cand am auzit de ea si am citit descrierea voiam sa pun mana pe carte si sa nu o mai las pana nu o termin si chiar asa s-a intamplat.Mi-a placut foarte mult subiectul, iar coperta mi se pare superba.

  RăspundețiȘtergere
 5. De cand imi doresc sa citesc cartea asta, dar n-am avut ocazia:\
  Am auzit ca se va face si un film. Eu una aba astept:)

  RăspundețiȘtergere
 6. Cartea am vazut-o la o prietena de clasa si chiar i-am si cerut-o.Bineinteles ca ea mi-a spus ca pot sa o iau,dar eram in perioada tezelor si nu am avut timp.Si acum mi-am amintit si chiar o voi lua.

  RăspundețiȘtergere
 7. Deja mi-ai starnit interesul.am o slabiciune pentru cartile ce prezinta viata unor ciudati,inadaptati,discriminati.Procesul lor de adaptare la mediu sau de acceptare a personalitatii,conditiei lor este intotdeauna anevoios,care te lasa cu o lectie de viata.

  RăspundețiȘtergere
 8. De unde ati comandat cartea?As vrea si eu sa o cumpar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De aici http://www.grupulcorint.ro/magazin/index.php?dispatch=products.view&product_id=2001

   Ștergere
 9. Biata fata:(
  Totusi mi se pare foarte frumos cand un baiat vrea sa salveze o fata 8->

  RăspundețiȘtergere
 10. E o trilogie superba! Una din cele trei serii da carti preferate de mine! Sa fiu sincera, mi-au placut mai mult urmatoarele doua carti, fiindca istoria ia un drum neasteptat. Chiar daca eu de la inceput mi-am da seama ca totul nu este asa de simplu cu Aaron, totusi sfirsitul m-a uimit si pe mine. Acum cu oricine nu as vorbi despre carti numaidecit recomand aceasta serie. Este minunata! As vrea sa apara si un film bun, pe motivele cartii.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate