Treceți la conținutul principal

Concurs Before I Fall de Lauren Oliver

Lauren Oliver mi-a trimis cartea Before I fall,-romanul ei de debut extraordinar - pentru a organiza un concurs.
Menționez că această carte a fost tradusă și la noi la Editura Litera, numai că titlul a fost schimbat, dar și coperta.

Pentru a participa la concurs trebuie să lăsați un comentariu cu numele vostru complet și răspunsul la această întrebare : Dacă astăzi ar fi  ultima ta zi, ce ai face?

Puteți scrie câte rânduri doriți, voi premia cel mai bun răspuns cu un exemplar Before I Fall de Lauren Oliver (cartea este în engleză).
Vă puteți înscrie până pe 1 August 2012.

Descrierea cărții în română:
Dacă ai avea o singură zi de viață, cum ai alege s-o trăieşti? Şi dacă ai şti că vei muri, ce moment ai vrea să retrăieşti?
Acestea sunt întrebările pe care şi le pune tânăra Samantha Kingston, în cele şapte zile aproape identice pe care le trăieşte şi retrăieşte pentru a îndrepta o greşeală pe care trebuie mai întâi s-o descopere. Ea pare să ducă o viaţă perfectă: face parte din grupul celor mai populari elevi, are ca iubit pe cel mai tare băiat din şcoală, are un grup de prietene cu care împarte totul şi aproape tot ce îşi doreşte. Dar oare e chiar aşa? După o petrecere aparent ratată, suferă un accident de maşină şi moare. Apoi se trezeşte a doua zi şi o ia de la capăt. Şi apoi iar. Şi iar. Ziua de 12 februarie, care ar fi trebuit să fie o zi ca oricare alta în viaţa ei, devine ultima ei zi din viaţă. De şapte ori. Ce trebuie să facă Samantha pentru a ieşi din această buclă temporală şi pentru a-şi salva sufletul şi pe cei din jurul ei?

@Carti Alese

Comentarii

  1. N-as schimba nimic din trecutul meu, chiar daca am avut parte si de momente neplacute sau de clipe dureroase. Daca as sti ca mai am o zi de trait, as petrece-o exclusiv cu baietelul meu, Andrei, iar in ultima mea ora i-as scrie o scrisoare pe care el sa o citeasca/reciteasca mereu, in care i-as spune cate sentimente frumoase a trezit in mine simpla lui existenta. Dupa ce mi-as lua la revedere de la cei dragi, mi-as strange in brate si cartile - care mi-au fost/imi sunt cei mai intimi prieteni. Sa speram ca nu vom fi pusi in situatia aceasta niciodata. Sanatate si un week-end minunat va doresc! Ana-Maria Dumitru

    RăspundețiȘtergere
  2. Suciu Maria Alexandra
    Daca azi ar fi ultima zi din viata mea , cred ca la inceput m-as panica un pic , dupa care as incerca sa-mi limpezesc capul si sa ma linistesc.Dupa as lua telefonul si as incerca sa vorbesc cu toate persoanele dragi mie si sa-mi iau ramas bun de la ele, mi-as lua ramas bun de la animalutele mele ,de la cartile si CD-urile de muzica preferate, si in final cred ca as petrece ultimele ore din viata mea cu familia .

    RăspundețiȘtergere
  3. ciocoiu nicoleta Daca azi ar fi ultima zi din viata mea ,cred ca as plange in primul rand apoi mias lua inima in dinti si mas inpaca cu gandul ,as da o mega petrecere si as invita pe totii cei dragi mie ,as sari cu parasuta sami inving frica de inaltime,as da de pomana tot ce am eu haine,pantofi,bijuteri, as bea desi nu beau dar mas forta sa nu simt nimik -sunt o fricoasa .

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristina Penca6 iulie 2012 la 17:36

    Penca Cristina.
    Daca azi ar fi ultima zi din viata mea nu cred ca as muta lumea din loc, pur si simplu mi-as trai ultima zi din viata normal,pentru ca oricat de mult mi-as dori sa fac toate lucrurile propuse pentru aceasta ''ultima zi'' , nu as avea. .timpul ar fi prea scurt.
    Totusi,nu as irosi nici o clipa ,asa cum fac acum.As incerca sa zambesc mai mult,as mai scrie un vers,as mai mirosi o floare,as merge prin parc pentru a vedea ultima data oamenii,dar nu in ultimul rand , as spune un TE IUBESC mare celor dragi mie si sufletului meu.
    Parerea mea este ca nu ar trebuie sa stii cand vine acea zi pentru ca mereu va mai ramane ceva de facut, ceva ce ai vrut sa faci in aceasta zi . . . si atunci ramai cu regretul.

    Sper ca nu am scris prea mult;]] .

    RăspundețiȘtergere
  5. Stancovici Veselina Natalia
    Daca astazi ar fi ultima mea zi,as incerca sa stau calma,cu toate ca situatia nu ar fi atat de pozitiva.
    Mai intai as petrece o parte din zi cu familia mea,incercand sa ii linistesc si sa le spun ca desi nu voi mai fi fizic langa ei,ori de cate ori se vor gandi la mine eu voi fi langa ei spiritual.
    Apoi,le-as scrie multe multe scrisori sau scurte mesaje bunicii,tatei,mamei si le-as ascunde pretutindeni prin casa.As face asta pentru ca sa aduc o alinare familiei,sper totusi....sa nu fie o suferinta in plus.
    In final,mi-as anunta si prietenii apropiati iar apoi mi-as lua ramas bun de la toti.In liniste,m-as retrage in camera mea sa mai arunc o privire la obiectele mele dragi,ultimele clipe petrecandu-le in singuratate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cristina Mara
    Daca ar fi ultima mea zi, as profita din plin. As sta cu familia tot timpul care mi-ar ramane. Indiferent cat de repede ar trece timpul... m-as avanta in ultimele clipe ca sa le demonstrez cat de mult ii iubesc. Le-as scrie o scrisoare in care sa le spun ca de acolo de unde voi fi ii voi privi si ii voi proteja. As citi si as darui iubire. Pentru ca in viata nimic nu e mai important decat sentimentul unei iubiri pure, acea iubire a copilului trimisa catre parintii lui.

    RăspundețiȘtergere
  7. Greu de raspuns pentru ca daca maine chiar ar fi ultima ta zi din viata, cu siguranta ca ai face altceva decat ti-ai imagina acum ca ai face.
    As sta alaturi de persoanele dragi/persoana iubita? Poate da, poate nu… depinde de stare (daca mai putem vorbi de asa ceva intr-o ipotetica ultima zi de viata). Poate ca pur si simplu as sta si m-as relaxa si atat. Ce ar mai conta nenumaratele dorinte pe care le am sau lucrurile pe care as vrea sa le fac daca tot e ultima zi? Incercand sa fac cat mai multe o sa treaca mai repede timpul pe care-l mai am:)
    Daca ma gandesc mai bine, intai ar trebui sa ma resemnez, nu? Apoi ar urma “sa-mi inchei socotelile” cu toate persoanele importante din viata mea. Probabil ca as avea ceva de marturisit macar unora dintre ele… dar fara prea multe sentimentalisme ca prea suna a scenariu de film. Cert este ca as face orice mi-ar trece prin cap si as simti atunci ca trebuie sa fac. Cu siguranta ca as minti daca as zice ca stiu exact ce-as face pentru ca de multe ori iau decizii in ultimul moment si sunt convinsa ca daca as sti ca maine e ultima mea zi de viata, nu as putea sa-mi programez dinainte ce sa fac….
    in concluzie, nimic deosebit :) (sa nu se inteleaga ca nu as “profita” de aceasta ultima zi, insa nimic deosebit pentru restul lumii poate insemna ceva cu totul special pentru mine).

    RăspundețiȘtergere
  8. Am petrecut mult timp reflectand la posibilitatile cu care mi-as petrece untima zi din viata mea.Nu voi povesti toate cele care mi-au trecut prin cap;daca ar fi asa as putea scrie un roman in intreg.Pe voi va intereseaza concluzia.Nu-i asa?Uite scenariul ultimei mele zile:
    Suna prostesc sa iti petreci ultima zi din viata plangand?Bineinteles, dar o parte din mine nu ma lasa sa nu imi arat regretul fata de viata care abia a inceput.Pana la urma siroaiele de lacrim se opresc si simt cum durerea din suflet ma indeamna sa fac lucruri pe care nu le-as face in mod normal,lucruri de care nu sunt mandra,dar pe care sunt nevoita sa le fac.Mama m-a invatat un lucru important in viata.Daca nu iti convine ceva"Taci si inghiti".Eu am trait conform acestei reguli.Dar acum totul se schimba pentru ca am de trait doar o nenorocita de zi...iar ziua aceasta va fi de neuitat.
    Am fost fata cea cuminte,dar vreau sa vad cum e sa fii si altcineva.M-as duce in oras,mi-as cumpara niste haine de rockerita si o peruca portocalie.M-as plimba prin oras asa,dupa care as pleca la scoala mea unde as tine un discurs in care sa le si dovodesc faptul ca esti diferi fata ce ceilalti nu inseamna ca esti ceva gresit,cava care nu are valoare.M-as intalni cu iubitul meu in costumatia pe care mi-am facut-o.As vrea sa vad daca ma iubeste atat de mult incat sa nu il intereseze infatisarea exterioara.Chiar daca il va interesa sau nu eu voi fi suparata si fericita in acelasi timp.In cazul in care il intereseaza voi fi fericita pentru ca am aflat adevarul,suparata pentru ca relatia noastra a fost o minciuna.Dar daca nu il intereseaza fericirea mea va fi mult mai mare decat supararea deoarece am gasit macar o persoana care ine la mine,dar suparata pentru nu voi mai avea sansa sa il revad macar o singura data.
    As pleca acasa la parintii mei carora le-as spune cat de mult ii iubesc si cat de recunoscatoare le sunt pentru tot ceaa ce mi-au daruit in viata.As astepta pana cand ar adormi,dupa care le-as scrie o scrisoare in care le-as povesti si ruga multe lucruri importante.De un lucru sunt sigura ca l-as scrie:"Nu am sa va cer sa nu plangeti in urma mea,vreau sa stiu ca imi veti duce dorul.Daca vreti sa plangeti atunci face-ti-o o data,de doua ori sau de trei ori,atat va fi destul.Dar vreau ca atunci cand va veti gandi la mine sa va ganditi la amintirile frumoase,la viata care din suflet va multumesc mi-ati daruit-o."I-as saruta pe frunte dupa care m-as aseza in camera mea si as astepta rugandu-ma moartea care mi-a fost promisa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dificila intrebare si,in acelasi timp,interesanta.Scoate la iveala adevarata persoana din spatele mastilor.
    In primul rand cred ca as face poze...multe poze cu ceea ce ma reprezinta si as ruga-o pe mama sa le puna pe ele deasupra cosciugului ca toti sa ma cunoasca mai bine.Visele oricarui om,inclusiv ale mele sunt ori prea multe,ori imposibile.Asa ca nu m-as obosi macar sa le indeplinesc.As pierde timpul degeaba.In schimb m-as reprofila pe lucrurile imediate.De exemplu sa ma culc cu un baiat...cred ca o astfel de experienta ar merita.
    In al doilea rand nu as spune ,,Te iubesc"nimanui pentru ca nu as vrea sa ma schimb,altfel ceilalti si-ar aminti de altcineva.
    De asemenea, as merge unde trebuie si as deveni donator de organe ca altii sa nu fie nevoiti sa aiba parte de o astfel de ultima zi.Asa mi-as mai ispasi o parte din pacate...cred.Dar ca sa le fac o zi grea doctorilor as manca mult,de la spaghete la ce nu am gustat niciodata si nu cred ca as gusta in conditii normale.:)
    Cred ca m-as gandi si la toate intrebarile la care Dumnezeu mi-ar raspunde,sau Sfantul Petru daca nu trec de portile Raiului.Dar inainte de asta m-ar tenta sa-mi vand putin sufletul ca sa cumpar ceva timp.
    In ultimul rand,daca nu as duce la final negotul cu sufletul meu,nu de alta dar nu stiu cine l-ar cumpara,m-as ruga sa pot sa iau moartea la pumni.
    Atata tot.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dobos Alexandra
    Daca azi ar fi ultima zi as profita de fiecare minut si as spune ce nu am spus. As fi foarte speriata (cine nu ar fi?) si as face tot ce nu am facut pana acum si as chema presa la inmormantarea mea sa nu uite lumea de mine. As face un testament prin care as lasa cartile mele persoanelor care stiu ca le-ar aprecia. Mi-as regla conturile cu anumite persoane si as asculta muzica mea preferata . Mi-as petrece restul zilei cu familia si cu cei dragi.P.S. as scrie pe fb "persoana moarta":))

    RăspundețiȘtergere
  11. Covaci Corina-Nicoleta

    Nu stiu cum as reactiona in realitate dar stiu cum mi-ar placea sa fie : ...m-as trezi de dimineata pentru a-i pregati micul dejun mamei mele la fel cum a facut ea de-a lungul anilor,as imbratisa-o si i-as spune cu toata inima "Te iubesc!". Apoi, mi-as vizita educatoarea, invatatoarea si toti profesorii care m-au marcat si m-au transformat in ceea ce sunt acum pentru a le multumi si a le spune cat de important este ceea ce fac ei. As iesi la un suc cu cea mai buna prietena pentru a depana amintiri si apoi am merge la cumparaturi pentru ultima data (chiar daca nu m-ar ajuta cu nimic obiectele cumparate...i le-as darui ei).As darui zambete intreaga zi si as organiza o cina in familie. Apoi m-as incheia ziua cu iubitul meu...deoarece daca ar fi sa mor mi-ar placea sa imi petrec ultima clipa in bratele lui.

    RăspundețiȘtergere
  12. Vircan Issabel
    Daca azi ar fi ultima zi as incerc sa le las tuturor celor pe care ii iubesc o amintire velesa in mine despre mine.I-as spune persoanei pe care o iubesc,,te iubesc" si as imbratisa-o.Mi-as petrece aceasta zi inconjurata de cei dragi chiar daca mi-ar fi greu sa le spun adevarul si sa ma despart de ei.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dacă as sti dinainte ca mai am doar 24 de ore din aceasta această viaţă, aş fi recunoscătoare pentru darul de a şti. As scrie scrisori celor dragi mie in care sa le spun la fiecare in parte cat de mult au insemnat pentru mine si sa le multumesc ca au facut parte din viata mea.Le-as pune la posta stiind ca le-ar primi dupa moartea mea. Nu as pune nimanui ca sunt ultimele 24 de ore pentru ca ei sa nu simta ca trebuie sa faca ceva special pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Al Ani Lina
    Daca astazi ar fi ultima mea zi,as tine totul secret.Nu as putea sa spun familiei si celor dragi ca mai am 24 de ore pt. ca as crea un haos,o scena morbida in care toata lumea jeleste anticipat..As prefera sa pretind ca este o zi obisnuita,dar nu fara sa strecor cate un "Te iubesc,nu uita" persoanelor dragi.M-as duce in locuri ce au avut o importanta majora in viata mea iar apoi m-as duce la mare sa prind apusul pe plaja si sa astept deznodamantul inecata in lacrimi si alcool.

    RăspundețiȘtergere
  15. Alexandra S.
    Daca astazi ar fi ultima zi din viata mea as profita din plin de ea si mi-as lua la revedere de la rude si prieteni.

    RăspundețiȘtergere
  16. PARTEA 1

    Pai , hai sa vedem . Mai am 24 de ore de trait . Buuuuun . Ce poate face o tembela ca mine in 24 de ore ? Ma trezesc (pe la 12 , ce e drept ) , si da daca voi muri e clar ca voi avea timp sa dorm , dar nu o se stie ce ma asteapta pe partea cealalta ! La cat de rautacioasa am fost in viata asta nici eu nu ma pot hotari unde sa ajung . Daca ajung in Rai , ala e locul unde nu obosesti niciodata , si daca ajung in Iad , ala e locul in care nu poti sa dormi din cauza tipetelor , deci clar primul pe lista vine somnul , fiindca la naiba , nu o sa mai am timp de el . Apoi ma dau jos din pat si ma bag direct la dus , fiindca se pare ca nici de asta nu o sa mai am parte . Ca doar de ! intr-o parte o sa ma imbrace in cearceafuri din alea albe pe care le pune mama pe pat si o sa ma tradeze ca pe o lady , si in cealalta parte o sa ma puna sa ma tarasc in genunchi si in coate prin mizerie . Incep si ma gandesc in timp ce ma imbrac daca merita sa mai tin dieta si sa mai merg la sala daca oricum mor , si ajung la concluzia ca nu , insa totusi ar trebuii sa incerc sa o tin , daca tot am tinut-o pana acum ! Si deci , ma duc in bucatarie si mananc capsuni............invelite in ciocolata . Bineinteles ca nu strang mizeria pe care o fac , cu scuza ca sunt prea lenesa . Daca ai mei nu s-au suparat pana acum , e clar ca nici de acum nu o sa se supere . Asa ca ma inchid ca de obicei la mine in camera si ma asez in fata leptopului si incep : Facebook , blog , Tumblr , blog , Polyvore , Tumblr , Facebook , Youtube , Mail , blog si asa mai departe . Si bineinteles ca inevitabilul se intampla si gasesc cel mai tare serial ever si ma gandesc „damn ! nu o sa mai am timp sa il vad cap-coada .” Si ma uit numai la fazele care mi se par inereseante . Intre timp prietena mea cea mai buna trimite un mesaj de genul „Oare X ce face ? Te-ai trezit ?” X=tipul de care ii place . Si eu ii trimit mesaj inapoi „Nu stiu , oare Y ce o face ?” Y=actorul de care imi place fiindca la capitolul „tipi” ea e cea dintre noi doua care se uita cu adevarat la ei . Si ma suna . Si trec 10 minute , 20 de minute , 30 de minute , 40 de minute , 50 de minute , 60 de minute . Telefonul se intrerupe . Vine prea cunoscutul mesaj : „Iar ne-au inchis astia ca am vorbit prea mult , eu ma duc . Vorbim diseara „ .

    RăspundețiȘtergere
  17. PARTEA 2


    Ajung ai mei acasa , stau cu ei sa barfim . Ma cert cu mama ca de obicei , ma duc la mine in camera , ma pisicesc la tati care abea a intrat pe mess (ai mei sunt divortati) . Ies din camera , il necajesc pe fratele meu fiindca de aia sunt sora lui mai mare , ma impac inevitabil cu el . Fac misto de tatal meu vitreg , rad de tampeniile pe care le fac oamenii de pe strada . Ma mai gandesc putin la Y . Vine seara . Ma gandesc ce sa mananc ca sa imi mentin oarecum dieta in ultima mea zi din viata , si ideea imi apare . Cartofi prajiti ! Bineinteles ! Si ii fac , si ii mananc . Toata lumea merge la culcare pe la miezul noptii . Ca de obicei , imi cer scuze de la mama , ma impac cu ea si ii spun ca o iubesc . Merg la mine in camera , postez pe blog , fiindca asta vreau sa fac . Un post normal , un capitol , ceva . Fac iar dus . Ma mai uit la un serial , mai barfesc cu Diana ( the best friend ) si imi iau langa mine o cutie cu bomboane de ciocolata . Ma ia somnul , asa ca sting lumina si ma culc . Gata . Ultima zi din viata mea .
    O traiesc normal , fiindca ce nu am facut o viata intreaga nu pot sa fac intr-o singura zi . Si nu vreau ca oamenii sa se uite la mine cu mila in timp ce eu mor asa dramatic . Vreau ca toata lumea sa isi aminteasca de mine asa cum eram . Lenesa , vesnic obosita , zapacita , cu capul in norii , mereu cu gandul la ce sa scriu si intodeauna cu mintea la oamenii la care tin .
    Bininteles ca dimineata o sa afle ca am murit ( sau poate o sa creada ca dorm mai mult ca de obicei...) dar nu vreau sa le vad privirile triste in timp ce eu ma sting , sau lacirmile care le curg pe scrisorile de adio pe care nu le-am scris , fiindca mi se par fara nici un sens . Ultima zi din viata mea vreau sa fie ca o zi banala , pur si simplu banala , fara sa fac ceva anume . Nu vreau sa pierd vremea la piscina sau sa ies in oras cu gasca , vreau doar sa fiu eu insami in pijamalele mele si cu leptopul meu , cu ciocolata , cu serialele , cu filmele , cu blogurile si asa mai departe . Oamenii trebuie sa isi aminteasca de mine asa cum eram , nu ca o fata care vezi , Doamne ! e pe moarte .
    Nu spun ca nu o sa le fie dor de mine , poate ca o sa le fie , dar viata merge mai departe . O sa le treaca .
    -M. Alma

    RăspundețiȘtergere
  18. M-as trezi din cauza alarmei mele mult prea enervante.Probabil as scrie pe o foaie scuzele pentru toate greselile facute si as lasa-o in birou, unde sa o poata gasi cu usurinta parintii. Apoi mi-as suna cea mai buna prietena si as scoate-o pe Bella, catelusa mea, la o plimbare, sa am timp sa stau cu prietena mea, ca de obicei. Apoi, acasa, m-as certa din nou cu mama ca cica " pierd timpul". L-as ajuta pe tata cu treburile lui, apoi seara as iesi cu prietenii. As veni acasa si as mai citi din carte care, probabil, deabia o incepusem si care se va termina prea repede. As adormi abia cand voi fi prea obosita sa mai citesc.

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca astazi ar fi ultima mea zi? Pai...cred ca as petrece timpul cu prietenii si familia, probabil m-as duce sa-l vizitez pe tipul pe care il plac, ca naaa, macar la final sa fiu fericita, gen happy ending :d, si i-as spune ce simt pentru el, dupa care m-as intoarce acasa unde as incepe sa mananc tot ce-mi place, fara sa ma mai gandesc ca se depune, as mai citi scurte pasaje din carti care mi-au placut, iar la final, as sta langa ai mei si mai mult ca sigur as incepe sa plang alaturi de ei.
    Nu-i o chestie prea happy, sa spun asa, insa nu cred ca cineva ar fi foarte fericit atunci cand ar sti ca i-ar veni sfarsitul.
    Andreea S.

    RăspundețiȘtergere
  20. Dacă astăzi ar fi ultima ta zi, ce ai face?
    Daca astazi ar fi ultima mea zi as incerca sa-mi petrec timpul cerandu-le iertare persoanele carora le-am ranit sentimentele sau carora le-am spus candva ceva ce nu ar fi trebuit sa le spun. Le-as spune persoanelor care mi-au marcat viata cat de mult le iubesc , apoi as merge sa vizitez locurile in care m-am simtit cel mai bine , locurile in care am trait unele dintre cele mai frumoase momente din viata si prin amintirea acestor momente as incerca sa-mi retraiesc o parte din aceasta viata. Nu stiu daca as avea curaj sa le spun persoanelor care conteaza cel mai mult , parintii , faptul ca voi muri , poate nu voi avea curajul. In schimb le-as scrie o scrisoare de adio prin care le-as multumi pentru ca mi-au dat viata , m-au crescut si m-au ingrijit cel mai bine.
    Dupa toate aceste lucruri , mi-as luat MP3 playerul , m-as refugia in camera mea si as asculta melodiile care intotdeauna m-au relaxat si m-au bine dispus. As incerca sa adorm , sa visez la tot ce nu am putut sa fac in aceasta viata si sa ma gandesc ca oriunde voi merge , imi va fi bine.

    RăspundețiȘtergere
  21. Daca azi ar fi ultima mea zi..probabil m-as duce sa ma culc,pentru ca nu vreau ca inceputul ultimei mele zi sa semnifice patru ore in care am stat pe bloguri.
    Nu.Probabil ca as incepe sa fac scrisori pentru fiecare persoana iubita in parte in care sa le spun tot ce a ramas nespus si sa incerc sa-i conving sa nu se lase afectati de moartea mea.Le-as spune sa nu uite ca am avut parte de fericire,le-as multumi ca au contribuit la ea si m-as asigura ca stiu cat ii iubesc.
    Si desi n-ar da bine sa-mi stric imaginea fix cand mor si nu mai trebuie sa ma preocupe,m-as duce la fiecare profesor sau politician sau pur si simplu..om care ma irita si le-as spune parerea mea sincera despre ei.Indiferent de cat de colorata este!
    Iar la final,desi nu stiu daca apuc sa fac tot ce-am scris aici,as lua primul tren spre Constanta si as face o baie in mare pentru prima data.Si m-as aseza pe mal fara sa ma gandesc la o problema anume.Pur si simplu,asteptand.
    Stefania D.

    RăspundețiȘtergere
  22. foarte dragute majoritatea raspunsurilor.succes tuturor:*

    RăspundețiȘtergere
  23. Nume:Codin Geani
    Daca as sti ca astazi este ultima mea zi pe Pamant m-as duce la parintii mei si le-si spune ca-i iubesc si ca ii rog sa ma ierte daca nu am fost mereu cum au vrut ei.Daca astazi ar fi ultima mea zi m-as duce si mi-as lua la revedere de la prietenii mei si sa le spun ca vor gasi pe altcineva care sa-i faca sa rada.Daca astazi ar fi ultima zi m-as duce si m-as impaca cu toti cei cu care m-am certat si le-as spune tuturor celor care m-au batjocorit ca i-am iertat.Daca astazi ar fi ultima mea zi as vrea sa o petrec intre persoanele iubite si sa mor fericit.

    RăspundețiȘtergere
  24. Răspunsuri
    1. Pe maine 7 august cand se termina si concursul de pe FACEBOOK.

      Ștergere
  25. Mai pot participa? Este 7...
    Numele meu este Alexandra Ardelean.
    Daca aceasta ar fi ultima mea zi, nici nu as mai sta pe ganduri. As merge pe munte. O creasta inalta, sa ma pun pe ea, sa privesc in jos la padurea nesfarsita si sa incep sa visez. Caci asta imi place: muntele si padurea. Si as sta acolo si mi-as astepta sfarsitul gandundu-ma la viata si la fiecare moment in care am ras pentru ca, la sfarsit, sa mor cu zambetul pe buze, fericita pentru ca am trait. Ca am trait zile frumoase si sa multumesc ca am avut zile urate care sa le evidentieze pe cele fericite. Si astfel o sa raman cu amintirea celor mai frumoase zile si momente chiar si dupa moarte...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda... observ ca m-am inscris cam tarziu dar nu conteaza. Oricum vroiam sa raspund la intrebare...

      Ștergere
  26. Intr-adevar ai niste concursuri ce nu te lasa sa nu participi ;))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi