Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

5/08/2012

Chestiunea Finkler de Howard Jacobson - În curând la Editura Rao

Un roman premiat cu Man Booker Prize 2010 


Julian Treslove, un fost producător de radio la BBC, şi Sam Finkler, un cunoscut filosof evreu, scriitor şi vedetă de televiziune, sunt prieteni vechi. În pofida unei relaţii tensionate şi traiului foarte diferit, cei doi n-au pierdut legatura - şi nici cu fostul lor profesor, Libor Sevcik, un ceh întotdeauna mai îngrijorat de restul lumii decât de treaba lui.
 Acum, atât Libor, cât şi Finkler sunt văduvi şi împreună cu Treslove iau masa în spaţiosul apartament al lui Libor din centrul Londrei. Este o seara dulce-amară în care fiecare protagonist îşi aminteşte de vremurile în care iubeau, înainte de a deveni taţi, înainte de despărţiri, înainte de a trăi cu frica în sân pentru ce ar putea pierde. E mai bine oare să treci prin viaţă fără să cunoşti fericirea chiar deloc?
 Treslove descoperă că nu are lacrimi îndeajuns pentru tot ce au pierdut prietenii sai. Şi, ca în fiecare seară, exact la ora 11.30, în drum spre casă, ezită un moment în faţa ferestrei unui magazin de viori, moment în care este atacat. Acest atac schimbă totul.

O carte plină de povești, discuții, amintiri, regrete, întâmplări și dezbateri amuzante!


"Chestiunea Finkler este o carte extraordinară, foarte amuzantă, desigur, dar în același timp, foarte inteligentă, foarte tristă și subtilă.
Este tot ceea ce pare, ba chiar este mai mult decât ceea ce pare a fi!" -Sir Andrew Motion

Nr. Pagini: 352
@Carti Alese

8 comentarii:

 1. Descrierea sună interesant, dar nu ştiu cât de mult mi-ar plăcea să o citesc. Oricum dacă a fost premiată în 2010 înseamnă că o pot găsi în engleză la biblioteca centrală:-? Nu cred că aş cumpăra-o, dar de citit cine ştie:-?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici pe mine nu ma atreage sa o cumpar :)) dar daca o gasesc la bibloteca am sa o citesc cu siguranta .

   Ștergere
 2. Eu as incerca sa o citesc. Simt nevoia constanta sa mai ies din fantasy. Nu e amuzant cand visezi varcolaci care vin spre tine sa te manance. :))
  Imi aminteste totusi de ceva cartea. Nu sunt sigura daca de o alta carte sau un film.

  RăspundețiȘtergere
 3. Interesanta cartea! Nu am citit pana acum acest gen. Presupun ca este buna din moment ce a fost si premiata.

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu as fi vrut sa nu apara la Rao pentru ca nu mai am acelasi respect pentru aceasta editura, dar cartea pare foarte interesanta si sper sa fie la fel de apreciata si la noi.

  RăspundețiȘtergere
 5. interesanta descrierea...merita citita :)

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate