Treceți la conținutul principal

Concurs Leda

Premiul I: Micuțele Mincinoase 4: Incredibil  și Georgina Kincaid 4 : Patimi de Sucub

Premiul II : O să fie surpriza >:)!

Pentru a participa la concurs trebuie să lăsați un comentariu la această postare cu numele vostru (gen: Prenume + inițiala numelui de Familie) și  o prezentare a unei cărti, pe care o recomandați. Prezentarea trebuie să fie convingatoare, astfel încât să obțineți multe voturi și să câștigați unul din premiile de mai sus.
Vă puteți înscrie până pe 4 Februarie 2012, ora 19:00.
Cum puteți câștiga: După ora 19:00 o să apară un poll cu participanții, puteți vota până pe 10 Februarie. Participanții cu cele mai multe voturi ( Locul I și II), vor câștiga premiile de mai sus.

@Carti Alese

Comentarii

  1. Andreea L.
    P.S. Te Iubesc-Cecelia Ahern
    Oare,in decursul acestei vieti perfecte in imperfectiuni,am putea cunoaste sensul finit al iubirii? Putem creste cu ideea ca povestea iubirii noastre o sa dureze o eternitate in globul nostru alb de rautate?......Intrebari fara raspuns,poate,dar atunci cand descoperim ceva, ne face placere neconditionata sa i-o aratam celui de langa noi dar ce se intampla atunci cand nu avem pe acel ''de langa noi?....Raspuns:ne sinucidem ultima farama de viata pe care o avem. Ne sinucidem sufletele noastre pline cu amintiri.
    Nu pot sa spun ceea ce reprezinta pentru mine iubirea dar pot sa o descriu cu mici zgarieturi fantastice provenite din mine.
    Acum catva timp am facut un mic schimb de carti cu o buna prietena de a mea,ea oferindu-mi cartea ''P.S. Te Iubesc'' de autoarea Cecelia Ahern.
    Auzisem numai laude la adresa ei asa ca am vrut si eu sa ma las purtata de val... de mirosul pasiunii unei dureri.
    De-a lungul lecturii,am incercat de multe ori sa ma transpun direct in mijlocul sufletului personajului principal dar nu am putut....nu am putut pentru ca eu nu stiu cum e sa te simti moarta ,nu stiu cum e sa iubesti atat de mult un om....
    Holly si Gerry erau un cuplu perfect. Cu o casnicie minunata,traind la Dublin alaturi de prieteni si familie,cu o viata sociala stralucitoare,aveau lumea la picioarele lor. Sau cel putin asa credeau....
    Cand Gerry moare, Holly este distrusa: iubitul, cel mai bun prieten, sprijinul ei, nu mai este. Dar Gerry a promis ca isi va veghea mereu dragostea. Si se tine de cuvant: el ii lasa lui Holly un pachet cu scrisori care, deschise pe rand, in fiecare luna, vreme de un an, o vor calauzi delicat sa ia viata de la capat.
    Pe masura ce deschide fiecare scrisoare, Holly intelege ca viata merge mai departe. Cu ajutorul prietenilor, al zgomotoasei si iubitoarei sale familii, ea invata sa rada, sa planga, sa cante, sa danseze, sa fie mai curajoasa ca niciodata. Vegheata de ingerul sau pazitor.
    Cine spune ca iubirea e demodata? Cartea are un final frumos,plin de noi sperante si mai are ceva in plus....totul se termina ''real''-fara intamplari surpriza. E ca si cum cartea dezvaluie o viata. O viata reala a unei persoane umane.
    P.S. Te iubesc este o poveste emotionanta, scrisa cu inocenta si caldura, despre iubire, despre durerea pierderii definitive a celui care este sufletul tau pereche, despre curaj, despre prietenie.

    ''Pastreaza amintirile noastre minunate,dar nu-ti fie teama sa-ti faci altele noi...''

    RăspundețiȘtergere
  2. Ştefana T.

    Cât de mult ne poate marca o carte? Cred că nimic pe lumea aceasta nu e mai impresionant decât filele care se ascund dincolo de cele două coperţi. Sunt una din acele persoane care apreciază frumosul, dar care nu consideră orice carte ca fiind o operă de artă, există puţine cărţi care trebuie citite în viaţă, iar această carte e una din ele.
    Memoriile unei gheişe de Arthur Golden

    Cartea prezintă povestea a doi ochi albatru-cenuşiu ce reuşesc să-şi construiască o viaţă şi în ciuda prezicerilor celor din jur şi destinului scris pentru ei obţin ceva ce nu multora le e dat să cunoască, iubirea şi fericirea absolută.Chiyo este purtătoarea celor doi ochi minunaţi care pe parcursul cărţii impresionează. Mica fetiţă este smulsă din mediul său de viaţă şi condusă către Kyoto. Sub îndrumarea înţeleptei Mameha, Chiyo, mai apoi numită Sayuri, reuşeşte să obţină ceea ce alţii doar au visat. Cartea reuşeşte să impresioneze nu doar prin povestea fetei, ci şi prin modul în care se descrie supravieţuirea celor din Japonia în timpul celui de-al doilea război mondial.
    "Oricare ar fi chinurile şi triumfurile noastre, oricât de mult am suferi, mult prea curând se împrăştie toate, ca tuşul prea subţire pe hârtie." (Arthur Golden, Memoriile unei gheişe)

    RăspundețiȘtergere
  3. inca un concurs? superb! succes tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ana Maria M.

    Cum ar fi daca ai fi aruncat intr-o arena a mortii? Cum ar fi daca te-ai trezi in fiecare dimineata, dadu-ti seama ca toti oameni de aici vor sa te omoare? Ai face sacrifii incredibile doar pentru ca familia ta sa ramana in viata? Ai mintii oamenii?... Sau te-ai lasa in voia sortii?
    JOCURILE FOAMEI de Suzanne Collins vor marca fiecare cititor.

    Intr-o combinatie exploziva de dinamism, aventura si consecinte distrugatoare, "Jocurile Foamei" spune o poveste ditr-un timp postapocaliptic, in care sunt istorisite greutatile pe care le intampina Katniss Everdeen din ziua in care se ofera ca tribut in sangeroasele si sadice Jocuri organizate de Capitoliu.
    Aceasta carte este una tulburatoare, care te pune pe ganduri, dar care te si ingrozeste.
    Actiuea ei te cuprinde si o veti citi intr-o suflare, pana la ultima pagina.
    O carte de neratat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bivolaru George-Cristian
    Forgive My Fins de Tera Lynn Childs este cartea mea preferata. E prima carte cu sirene pe care am citit-o.Este foarte ,foarte buna. Are tot ce iti doresti prietenie,tradare,iubire,suspiciune,obsesie.Intreaga poveste este in jurul lui Lily Sanderson. Lily nu e orice sirena,e printesa Thalassinian-ului.Lily spera sa gaseasca un loc caruia sa simta ca apartine.Secretul lui Lily ca il place pe frumosul Brody si lupta continua cu Quince vecinul care profita de orice ocazie sa-I distruga viata te atrage imediat, este fascinanta si se citeste pe nerasuflate.De ce ? Te face sa te intrebi daca va reusi Lily in lupta cu Quince si sa formeze o legatura cu Brody mai ales ca sirenele aleg o persoana e pe viata

    RăspundețiȘtergere
  6. Ciprian M.

    Cartea - Casa de sticla (Vampirii din Morganville # 1 - Rachel Caine)

    Claire , o fata de saisprezece ani , boboaca la Texas Praire University , nu mai poate suporta cumplitele batai pe care Monica i le ofera zilnic si decide sa plece din campus.Aceasta se refugiaza la Casa de Sticla , unde locuiesc alti 3 adolescenti si anume : Shane , un tanar sexy si fermecator ; Eve , o domnisoara goth care are inclinatii spre intuneric si Michael , un baiat misterios si atragator.
    Dupa multiplele atacuri ale vampirilor din oras asupra celor din Casa de Sticla , un membru din casa se hotaraste sa faca un pact cu unul dintrei ei (vampiri) in schimbul linistii celorlalti colocatari.
    Intre batalia pentru supravietuire si cautarea unei carti foarte valoroase pentru vampiri , Claire mai trebuie sa si o suporte pe vicleana Monica.
    Intre timp , la cererea fiului sau , in oras apare un nou personaj pus pe rele.

    Intrebarea este : Merita atata bataie de cap pentru supravietuire?

    RăspundețiȘtergere
  7. Ramona M.

    O carte care mi-a placut atat de mult incat sa doresc sa o recomand tuturor a fost romanul “Umbra vantului”, de Carlos Ruiz Zafon. Da, acest roman m-a facut sa ma indragostesc de Barcelona si de atmosfera ei, asa cum a creat-o Zafon, fara sa fi vizitat vreodata acest oras. “Umbra vantului” este o poveste pe mai multe planuri, cel principal urmarindu-l pe tanarul Daniel Sempere, care, inca din copilarie, ramas orfan de mama, este crescut doar de tatal sau, care detinea un anticariat. Actiunea se petrece in Barcelona, la mijlocul si in prima jumatate a secolului XX si cuprinde mai ales perioada dictaturii franchiste. Atmosfera romanului este neogotica si, cred eu, Barcelona este suprapersonajul acestui roman. Cartile despre carti, asa cum este si aceasta, sunt fascinante. Iar din acest roman nu lipsesc misterul, suspansul, intriga inteligent condusa, care imbina politica, dragostea, ura, nebunia si bizarul intr-un tot unitar care sigur il va transforma pe cititor intr-un fan al prozei lui Zafon.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cristina B.

    În general nu-mi plac romanele poliţiste dar dacă Sara Shepard ar scrie unul... ar fi genial! şi probabil una din cărţile mele preferate.
    Mi-a plăcut mult prima carte din Jocul Minciunii.
    Are o acţiune grozavă şi nu am prea multe de reproşat.
    Îmi place tot, de la numele personajelor până la descrierea celor mai mici detalii. Sara nu a pierdut timpul descriind natura sau orice altceva care nu avea cu adevărat sens pentru pvoeste, s-a axat exact pe ceea ce trebuia.
    Poate că personalităţile personajelor nu sunt chiar aşa bine conturate ca în Micuţele Mincinoase dar cu siguranţă mor de nerăbdare să aflu cum a fost ucisă Sutton.
    În mare parte acţiunea are loc la casa familiei Mercer, pare ceva static dar când citeşti, totul se leagă armonios. Pentur viitoarele cărţi mi-ar plăcea să apară cât mai multe mistere întortocheate pentru care Sara Shepard ar putea găsi cele mai nebănuite rezolvări.
    Aştept să văd ce se mai întâmplă cu Emma (care sper să aibă o relaţie cu Ethan), sora şi prietenele ei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Gheorghiev Alexandra Ioana3 februarie 2012 la 23:54

    Cartea care am citit-o si pe care vreau s-o recomand tuturor este Ingerul Noptii si Crescendo de Becca Fitzpatrick,cele doua volume din serie,deoarece doar doua a aparut pana in momentul de fata.Inca din prima clipa cand am inceput sa citesc primul paragraf nu am mai vrut s-o las din mana….asa ca am sa incep cu o scurta recenzie despre aceasta carte:Actiunea se petrece la scoala la ora de biologie.Nora care statea impreuna in banca cu prietena ei cea mai buna Vee. Putea fi o zi oarecare din viaţa Norei, dar n-a fost asa.Este mutata in banca cu alt coleg Patch care se pare ca stia mai multe despre ea decat ea despre el.Dupa ce l-a cunoscut pe Patch,viata Norei se schimba radical. A fost atacată în timp ce era în maşină, iar oriunde se ducea din coincidenta dadea peste el,oriunde se afla ea. Oare Patch era cel care a atacat-o?Aceasta era nu totusi sigura pentru atacatorul purta o masca pe fata. Lucrurile se complică şi mai mult când Vee este atacata, sau cand fac cunostinţă cu Elliot şi Jules…Insa Nora a facut cercetarile si a gasit motivul pe Google.Aceasta afla ca Patch prinde aripi si este un inger cazut,iar pentru a-si recapata aripile trebuie sa salveze pe cineva de la moarte.Iar ce se va intampla cu Nora si ingerul ei cazut Patch veti afla singur mai departe citind-o...Finalul primului volum este presupus faptul ca lucrurile intre Nora si Patch incep sa se aseze,dar se pare ca nu e asa:Apar Rixon si Marcie care se amesteca in relatia celor doi si le fac viata un calvar,iar Nora cauta intrebari si raspunsuri pe care Patch nu i le-a dat inca,aceasta se vede nevoita sa caute singura raspunsurile la intrebarile ei.Nu se anunta o vara prea tihnita pentru Nora si Patch,nu-i asa?.Este o poveste incredibila de dragoste,superba pe care v-o recomand cu mare drag,va veti indragosti din prima clipa de Nora sau Patch,si le veti descoperi rand pe rand intrigile,pasiunile si iubirile.

    RăspundețiȘtergere
  10. Madalina S.


    Sincer, în acest moment am făcut o mare pasiune pentru cărţile distopice, deoarece mi se par mult mai realiste. Ficţiunea din aceste cărţi se apropie mult mai mult decât altele de realitatea din ziua de azi.
    5 facţiuni : Candoarea, Abnegaţia, Neînfricarea, Prietenia şi Erudiţia.
    O alegere care îţi poate schimba viaţa, care te poate transformă. Totul stă în mâinile tale!
    Hotărârea ta->viaţa ta. .

    Beatrice (Tris) o fată simplă din facţiunea Abnegaţie trebuie să îşi aleagă viitorul. Acum, la 16 ani a venit vremea să facă pasul cel mare, să ia propria ei decizie pe baza testului de aptitudini la care sunt supuşi toţi tinerii din fiecare facţiune.
    Fiecăruia dintre ei i se potriveşte o singură facţiune însă totul depinde de tine ce vei alege!
    Însă ce se întâmplă dacă unei personae i se potrivesc 3 facţiuni? Dacă se întâmplă să fi Divergent? Cum ai reacţiona dacă lumea abia aşteaptă să îi vâneze pe Divergenţi?

    După cum banuiţi, Beatrice (Tris) este Divergentă, ţine acest lucru secret, iar în ziua în care trebuie să îşi aleagă facţiunea îşi şochează părinţii alegând Neînfricarea.
    Nesigură pe ea, Tris păşeşte într-un loc total necunoscut ei, un tărâm plin de primejdii şi pericole unde trebuie să facă faţă iniţierii specifice.
    Pătrunde într-o lume crudă în care nu are pe nimeni, în care nu poţi avea încredere în nimeni şi unde trebuie să lupţi pentru viaţă.

    Pe parcursul iniţierii Tris nu este iniţiată doar în facţiunea Neînfricaţilor ci şi în viaţa ei personală. Află cine îi sunt prietenii adevăraţi, persoanele care sunt dispuse să o ajute şi multe alte valori pe care mulţi nu le dobândesc sau le dobândesc cu greu în viaţă.
    Cred că am mai menţionat că mie îmi plac mult cărţile care au acţiune care nu mă plictisesc, iar această carte nu am putut să o las jos din mână.
    Am admirat mult curajul şi forţa de care dă dovadă Tris. Îşi apăra familia şi pe Four[ iubitul ei] cu preţul vieţii sale.
    "Cred în actele obişnuite de vitejie,în curajul care împinge o persoană să-i ia apărarea alteia.
    Dar esenţialul nu e să fii fără frică.Aşa ceva e imposibil.E să înveţi cum să-ţi controlezi frica,şi cum să te eliberezi de ea, acesta e esenţialul. "

    RăspundețiȘtergere
  11. Dama cu camelii

    Acum mai bine de un veac şi jumătate, cu un an înainte de revoluţia de la 1848, Parisul era străbătut de viaţa agitată ce precede marile evenimente ale istoriei. Pasiunile erau mai vii, oamenii mai neliniştiţi, nevoia de echilibru interior mai mare decât oricând. Acesta a fost fondul aperceptiv care a dus la dragostea lui Alexandre Dumas fiul, pentru tânara Marie Duplessis. Iar această dragoste a generat scrierea romanului, celebru până astăzi, „Dama cu camelii”.

    În roman, Dumas însuşi se numeşte Armand Duval, iar iubita sa, Marguerite Gautier. Iubirea lor, efemer împlinită, este dramatică pentru fiecare, dar în alt fel. Ea, aflând de la tatăl lui Armand, despre faptul că sora lui nu se poate căsători deoarece iubirea lui e considerată dezonorantă pentru familie, fuge. El, necunoscând motivul acestei dispariţii bruşte, o caută şi o jigneşte în public, considerând-o o femeie uşoară. Consumul nervos o duce pe tânara Marguerite la boală. În pragul morţii iubitei, lui Armand îi e dat să afle adevărul. Prea târziu însă…

    Dispariţia ei este acoperită de valul uriaş al revoluţiei, care cotropeşte Parisul, Franţa şi lumea europeană. Dincolo de paginile romanului său, Alexandre Dumas fiul a trăit drama reală a morţii Mariei Duplessis. Toată viaţa i-a fost marcată de acest eveniment. După roman a scris, la câţiva ani distanţă, în 1852, o piesă de teatru cu acelaşi subiect. Poate nu întâmplător mormântul autorului acestor două opere – romanul şi drama – se află în apropierea celui al Mariei Duplessis.

    Romanul a fost tradus, într-un veac şi jumătate, în sute de ediţii şi zeci de limbi, atingând sute de milioane de exemplare pe toate continentele planetei. Dragostea dintre Armand Duval şi Marguerite Gautier a devenit simbolul unic al iubirii mai rezistente decât dificultăţile vieţii, decât constrângerea impusă de mentalităţi înguste, mai rezistentă chiar decât revoluţiile şi decât moartea.

    Şi astăzi, ca de multe ori pe pământ, dragostea este cel mai sigur – adesea unicul – suport al echilibrului interior. Ne întoarcem mereu la ea şi privim apoi, cu ochii limpeziţi, lumea din afara noastră. Muncim, luptăm, trăim păstrând sâmburele secret al iubirii, cel capabil să ne renască mereu, de fiecare dată mai buni şi mai generoşi.

    Recomand cu mare drag aceasta carte, cartea mea de suflet.

    RăspundețiȘtergere
  12. Andreea C.

    Cartea care m-a impresionat cel mai mult, inca de la inceputul anului acesta, cand am citit-o este The Fault in Our Stars de John Green (s-ar traduce destul de ok: Vina Astrelor Noastre, cred).

    Este o lectura usoara, cam pentru toate varstele zic eu.

    Hazel este o fata de 16 ani, ce traieste o viata aproape normala. Aceasta are lichid in plamani, ceea ce o impiedica sa respire, iar de aceea trebuie sa stea cu "perfuzii" tot timpul (nu stiu sigur cum se numesc, sunt acele tuburi conectate la un saculet cu lichid agatat de o bara, care ti le pun in nas la spital ca sa respiri). Trebuie sa isi care sacul peste tot, ceea ce o face sa iasa in evidenta pe strada. In primul rand, acest lucru te face sa te gandesti cat de repede judecam luandu-ne dupa aparetele unui om; cat de repede dam pe cineva la o parte doar pentru ca sunt putin diferiti. Hazel incepe sa-si piarda increderea in umanitate (cum s-ar zice) si de aceea devina tot mai inchisa fata de toti. Parintii ei, vrand sa vada si partea buna a vietii, o duc la un focus grup pentru tinerii cu cancer, care se tine in pivnita unei biserici. Acolo, il cunoaste pe Augustus un baiat care pare fascinat de ea. De atunci, cei doi vorbesc in continuu si ajung sa se bazeze doar pe ei.

    Este o poveste de dragoste extrem de trista, dar in acelasi timp fericita, deoarece iti arata ca (virgula) chiar si cei mai nefericiti oameni isi pot gasi jumatatea. Sper ca aceasta descriere i-a facut macar pe cativa curiosi asupra cartii.

    :).

    RăspundețiȘtergere
  13. Nume: Geanina G

    ,,Se numea Sarah" este o poveste tulburatoare, o poveste care te introduce in doua lumii diferite, intr-o lume de calvar, in care cuvantul ,,fericire’’ nu exista, unde oameni cu un suflet barbar schimba viata unor familii fericite, familii care vor ramane cu sechele pe parcursul vietii. Adevarata poveste are loc in iunie 1942, cand sute de familii de evrei sunt obligate sa isi paraseasca domiciliul, fiind duse intr-un loc cutremurator unde vor exista scene ingrozitoare, demne de filmele horror.
    Sarah Starzynski face parte si ea dintr-o familie de evrei care au participat la acea catastrofa. Fiind obligata de oamenii legii sa isi paraseasca casa, ea isi incuie fratele intr-un dulap,cu scopul de a ii salva viata. Locul lor de joaca devine pentru micul evreu un loc de tortura, fiind alinat doar de promisiuna Sarei ca se va intoarce si ca il va salva.
    Cealalta lume ne prezinta pe Julia, o jurnalista americana casatorita cu un francez, tipica ,,femeie perfecta’’. Manata de curiozitate, Julia cauta noi informatii in istoria familiei sale si descopera un secret care va distruge acesta familie perfecta.
    Intr-un moment esti fericit, familia ta este admirata si apreciata, iar dupa ce porti o stea pe haina lume te considera inferior, te considera o persoana diferita, o persona de care trebuie sa te indepartezi. De ce? Cu ce schimba acea stea cusuta pe haina evreilor firea lor, ei nu mai erau acei oameni cinstiti, municitori din trecut? Cred ca cel mai tulburator moment din carte a fost nepasarea francezilor. Putini oameni au fost interesati de soarta evreilor, putini au simtit acea mila pentru ei, putini s-au imaginat in locul lor. Nepasare si incercarile francezilor de a arunca vina pe alte popoare o zguduie pe Julia si ii arata ca acesta viata din care face parte, plina de aparente nu este decat o mare minciuna.
    Desi acesta razie nu a fost reala, carte intruchipa realitatea. Azi zambesti, dar intr-o singura seara tot ce ai construit prin munca se distruge si fericrea dispare. Din acea lume roz, in care orice copil de varsta Sarahei traieste, se transforma intr-un adevarat macel care o macina atat fizic, cat si psihic. Sarah este un model pentru orice persoana, ea dovedeste o forta imensa si o putere pe care niciun copil nu o poate obtine. Foarte putine persoane pot trai cand familia le este luata de langa ei, dar un copil?

    RăspundețiȘtergere
  14. Nume: Irina M.


    Jocurile Foamei 2- Prezentarea cartii

    Într-o lume în care nu ai voie să faci niciun pas greşit, căci acesta poate fi pedepsit cu moartea, într-o lume în care eşti controlat şi suferi de foame, într-o lume în care nu ai dreptul să obiectezi, căci acest lucru poate fi considerat o sfidare, ce mai poţi face în momentul în care, după o încercare grea de a-ţi învinge adversarii în cadrul Jocurilor Foamei, eşti reintrodus în arenă pentru a te confrunta din nou cu nişte învingători pricepuţi? Nimic.
    Cel de-al doilea volum al serie Jocurile Foamei ne demonstrează consecinţele ce pot apărea în urma unei mişcări greşite, care poate distruge fiecare strop de fericire rămas. După ce au sfidat Capitoliul, Katniss şi Peeta sunt nevoiţi să se reîntoarcă pe terenul de luptă. Dacă în primul volum Katniss a fost doar o tânără iubitoare ce şi-a salvat sora de o povară prea mare pentru ea, în cel de-al doilea ea a devenit un simbol al dreptăţii şi al rebeliunii, o dovadă vie a faptului că trebuie să existe libertate.
    Va reuşi ea să scape vie şi de data aceasta? Va reuşi să meargă mai departe, chiar dacă toţi îi doresc moartea?

    RăspundețiȘtergere
  15. ioana alexandra5 martie 2012 la 20:11

    ce compuneri frumoase fetelor!! n-as fi stiut cui sa dau premiu, toate ati scris foarte frumos

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi