Treceți la conținutul principal

Concurs de Craciun Nemira

Mulţumesc Editurii NEMIRA pentru cărţile oferite şi "Santa Claus" pentru că vi le distribuie :)).


Premiile sunt:
Pachet (3 volume): Jocurile Foamei
Nici moartă, nici angajată
Gossip Girl : Un trio infernal
 Pentru a câştiga unul din aceste premii trebuie să...

Pentru premiul Jocurile Foamei: Trebuie să daţi like acestui concurs (la sfârşitul postării ) şi să imi răspundeţi într-un comentariu(la această postare) la întrebarea "Ce carte v-a impresionat cel mai mult de la Editura Nemira şi de ce?"
Pentru premiul Nici moarta, nici angajata: Daţi like concursului şi să imi răspundeţi într-un comentariu la întrebarea "Ce aţi face dacă, v-aţi pierde slujba, aţi muri şi apoi realizaţi că sunteţi dintr-o dată nemuritoare?"
Premiul Gossip Girl : Daţi like concursului şi răspundeţi într-un comentariu la întrebarea "Ce personaj din Gossip Girl vi s-ar potrivi şi de ce?"


Vă puteţi înscrie la toate cele 3 premii, dar comentariile trebuie să fie separate. La sfârşitul concursului o să trimit voucherele câştigătorilor. Trei, cele mai originale raspunsuri vor fi premiate.
 Concursul se încheie pe 27 Decembrie ora 15:00!

@Carti Alese

Comentarii

  1. inca un concurs? magnific! succes participantilor! si, multumim Nemira!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru premiul Nici moarta, nici angajata
    sa vedem daca as fi o nemuritoare gen betsy.... mai nult ca sigur as deveni un fel de super eroina...in timpul noptii si in timpul zilei(daca reusesc sa raman treaza) as lucra din cand in cand...hihihi....sau mai singur imi folosesc frumusetea vampireasca sa pun mana pe un miliardar

    RăspundețiȘtergere
  3. pentru premiul 1 Jocurile Foamei
    m-a impresionat foarte mult Istoria Lecturii de Alberto Manguel. Am inceput de curand sa citesc carti despre carti, cluburi de carte, lectura, orice tine de sfera cititului, si aceasta stiu ca m-a indreptatit in incercarea mea de a citi cat mai multe carti in vacanta aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Concurez pentru premiul 1
    Ei bine...O sa fiu sincera: nu am citit foarte multe carti de la Nemira, de fapt numai una, desi intentionez sa-mi iau "Eu sunt numarul 4" vol 1 si 2 si intreaga serie Gossip Girl.
    In fine, cartea citita este chiar Jocurile Foamei :d (concurez si pentru a lua celelalte 2 carti). M-a impresionat deoarece este o poveste fascinanta, o poveste in care se arata cruzimea oamenlor care au infaptuit Jocurile si in care descrie viata oamenilor de zi cu zi. Imi place ca este povestita o viata grea, viata lui Katniss, nu o viata dusa fara griji de oamenii din alte distrincte. Si nu in ultimul rand, m-a impresionat vointa si necesitatea lui Katniss de a ramane in viata. Sper sa am noroc :d

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru premiul "Jocurile Foamei" adica premiul 1.Cartea citita de la editura Nemira a fost:The year's best fantasy & horror si care mi-a placut la nebunie deoarece este exact stilul de carti pe care le citesc in general...Ce m-a impresionat la aceasta antologie,deoarece este o antologie care participa mai multi autori,prin deverse povestiri,autori precum:Delia Sherman, Deborah Roggie, Marly Youmans, Reggie Oliver, Jennifer Chang, Glen Hirshberg, Mark Samuels, Sarah Monette, Bruce Sterling, Barbara Roden, Laird Barron, Elizabeth Hand, Kelly Everding, Elizabeth Bear, Jeffrey Ford, Howard Waldrop, Adam L.G. Nevill, Albert E. Cowdrey,insa ce m-a impresionat la aceasta antologie a fost faptul ca am pasit intr-o extraordinara calatorie pe marile literaturii horror/fantastice cu elemente gotice si prin anumite pasaje,scene descrise care te vrajesc,te atrag si in acelasi timp te inspaimanta si ingrozesc.Este o serie care m-a atras din prima clipa in care am vazut primul volum in librarii...Personajele care participa la actiunile descrise de autorii nostri sunt:nimfe,ingeri,diavoli,sperietori si alte creaturi ingrozitoare...Este o serie extraordinara.

    RăspundețiȘtergere
  6. 1.Concurez pentru premiul 1;
    2.Cartea mea favorita de la editura Nemira este Urzeala Tronurilor de George R.R Martin.Este foarte interesant subiectul dintr cele doua continente(cel Nordic si cel Sudic).Cum ele sunt intr-o lupta continua.Este o carte destul de grea de inteles dar totusi merita citita.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru Premiu 1:
    M-a impresionat cartea 'Misery',de Stephen King.Un roman de groaza,ca de altfel,toate operele autorului.A fost o lectura palpitanta,ce m-a luat prin surprindere la fiecare pas.
    Imi doresc pachetul 'Jocurile Foamei',fiindca ma atrag,si este o serie ce merita citita,si pe care o vreau in biblioteca.

    RăspundețiȘtergere
  8. Particip pentru: Premiul 1 :)

    Am citit doar 3 carti de la editura Nemira . Insa mi-a placut la nebunie Eu sunt numarul patru de Pittacus Lore.De fiecare data cand aud de extrateresti sau ceva ce m-i se pare prea SF nici nu vreau sa aflu despre ce este vorba. Dar ma bucur ca i-am dat o sansa carti. Mi-a placut foarte mult am citit cele 576 de pagini in 2 zile.Nu am crezut ca o poveste atat de diferita de genurile pe care eu le citesc o sa imi faca placere..dar se pare ca s-a dovedit contrariul . Carte are multa actiune, care sincer m-a impresionat. Incercarea de supravietuire a lui John te tine cu sufletul la gura:D Bineinteles ca dupa carte am vazut si filmul....iar unul dintre actori mei preferati joaca rolul principal si cred ca este destul de reusit:)
    Saptamana asta am si eu de gand sa citesc volumul 2 care sta frumos in biblioteca si isi asteapta randul:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Premiul 1:

    Cartea care m-a impresionat de la editura Nemira a fost chiar "Jocurile foamei" (vol 1). Deci aceasta carte este extraordinara! Din momentul in care am citit primele capitole nu am mai putut sa o las din mana pana cand nu am terminat-o. In momentul in care am observat ca numai am nici-un rand de citit mi-am zis "Cum? Gata?", nu-mi venea sa cred ca s-a terminat asa repede. Un sentiment de regret m-a cuprin dar mi-am adus aminte ca mai sunt inca 2 volume care continua aventurile protagonistilor (Katniss si Peeta). Daca prima carte a fost asa buna, cu siguranta celelalte doua se voi ridica la nivelul asteptarilor mele.

    RăspundețiȘtergere
  10. pentru "Nici moarta nici angajata"
    daca mi-as pierde slujba as fi super suparata, dezamagita de mine insumi ca nu am dat totul, nu am dovedit ca merit acel loc de munca. daca as muri..ar fi super aiurea..pentru cei dragi mie ca eu n-as mai simti nimic, normal:)) dar daca as reinvia si as descoperi ca sunt nemuritoare cred ca as fi cea mai fericita persoana de pe Terra:)) m-as tine numai de sotii, as face numai ce vreau eu si as incerca tot felul de lucruri nebunesti, ca doar nimeni nu s-ar mai pune cu o nemuritoare, nu??:D:))

    RăspundețiȘtergere
  11. Premiul 2:
    Cred ca, daca mi-as pierde slujba, as muri si apoi mi-as da seama ca sunt nemuritoare m-as duce la seful meu si l-as seduce, apoi i-as lua firma si as avea toata lumea la picioare. O, si as da spargere intr-o librarie:))

    RăspundețiȘtergere
  12. Particip pentru pachetul Jocurile foamei.

    O carte care m-a impresionat de la Nemira a fost de fapt o serie, adica Trilogia Cercului. Consider ca o carte ca sa fie buna si sa ma impresioneze trebuie sa aiba personalitate, exact ca un om. Degeaba arata bine daca n-are nimic in interior si nu ma atrage. Sau daca e buna la inceput si pe parcurs ma face sa vreau s-o arunc pe geam. Insa aceasta serie a fost ca un drog si cu fiecare pagina, capitol si volum am ajuns dependenta. Nu prea stii la ce sa te astepti la inceput, iar personajul pare o persoana normala, insa... Iar lumea creata de autor este superba. Nu am decat cuvinte de lauda!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nume: Adelina N
    Particip pentru pachetul Jocurile foamei.
    Seria care m-a impresionat de la Nemira a fost Gossip Girl. Pur si simplu am adorat aceste carti si nu puteam sa le las din mana pana nu le terminam.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nume Giorgiana Turcu
    personajul preferat din Gossip Girl(pentru acest premiu particip)
    este: Blair Waldorf, desi este un amestec de senzualitate, candoare, sensibilitate, viclenie si rautate, este intruchiparea a fiecarei trasaturi de-a lungul serialului, este sofisticata, chic, dar si vulnerabila ca o fetita,vesnic indragostita de Chuck,vesnic dezamagita

    RăspundețiȘtergere
  15. Pentru premiul Jocurile Foamei

    Prin neguri grele, nepământene
    Siluete se-ndreaptă alene
    Spre loc de speranţă
    Ce-napoi aduce viaţă

    Numit Cimitirul animalelor
    Si dat spre-nvăţătură cititorilor
    De maestrul Stephen King
    Realitatea şi ficţiunea se strâng,

    Se amestecă şi se îmbină
    Până la ultimul strop de lumină
    Inima-şi grăbeşte ritmul,
    Ochii caută sfârşitul,

    Cartea devine o lume
    Cu umbre şi fantasme
    Bine şi rău, cine să mai ştie
    Doar o şansă dintr-o mie

    Şi mă-ntreb cu răsuflarea-ntretăiată
    "De ce s-a mai dus încă o dată?"
    Ştiu de ce şi mă îngrozeşte gândul
    Că într-o zi toţi cei dragi mie
    Vor fi una cu pământul.

    Sper ca se accepta si comentariul sub aceasta forma, am incercat sa vin cu ceva original. Daca nu v-ati dat seama, este vorba despre cartea Cimitirul Animalelor de Stephen King si aparuta la editura Nemira. Este cartea care m-a impresionat cel mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pentru Nici moarta,nici angajata


    Pai,sincera sa fiu,probabil ca as fi super dezamagita daca mi-as pierde slujba,asa ca se prea poate sa imi doresc sa ma razbun pe sef,sau pe oricine a fost de vina pentru concedierea mea, daca tot nu mi se poate intampla nimic rau.Ceva in genul distrugerii masinii lui. Desigur, inainte de asta,tinand cont de faptul ca am murit inainte de a deveni nemuritoare,probabil primul lucru pe care l-as face ar fi sa-i vizitez pe cei dragi.Dupa toate astea, as incerca sa aflu mai multe despre starea mea de ...nemuritoare.Si orice implica asta...

    RăspundețiȘtergere
  18. pentru premiul 1 Jocurile Foamei
    Like:Issabell Vircan
    Raspuns:Cartea care m-a impresionat a fost 7 crime la Roma .Am devorat-o pur si simplu.Actiunea m-a determinat sa imi imaginez fiecare scena.

    RăspundețiȘtergere
  19. Particip pentru premiul 2,,Nici moarta, nici angajata''.
    Ei daca as deveni dintr-o data un vampir m-as duce la seful meu si desi va suna putin sadic, l-as ucide dar nu inainte sa imi cedeze mie toate drepturile printr-un act care ma face detinatoarea firmei cu tot cu semnatura:D Iar mai apoi m-as duce la cumparaturi:))

    RăspundețiȘtergere
  20. Premiul 1
    De la editura Nemira m-a impresionat intr-un mod greu de descris seria "Cantec de gheata si foc".Am fost o nesabuita si o superficiala judecand cartea dupa coperta,iar numarul mare de pagini ma descurajase intr-atat incat ma gandeam ca nu merita osteneala,si asta nu pentru ca mi-ar displacea sa citec o carte voluminoasa,dar imi era teama de descrieri minutioase,in stil balzacian,care sa se intinda pe muuuulte pagini(asa cum este Comedia Umana).Insa,mi-am luat inima in dinti,si intr-un weekend mohorat am inceput sa citesc prima carte a seriei,si anume Urzeala Tronurilor.Povestea a pus stapanire pe mine inca de la primele pagini.Departe de-a fi plictisitoare,intr-o lume in care fantasticul pare atat de real,Westorusul adaposteste urzelile care domina viata personajelor in cautare de putere,iar fiinte misterioase (numite Ceilalti) se trezesc la viata dornice sa aduca nimicirea.Tot ce le tine la distanta este Zidul si oamenii Rondului de Noapte, tot mai putini.
    Pe parcursul celorlalte volume,lupta pentru Tronul de Fier devine mai apriga,iar multe personaje isi gasesc pieirea;dragonii renasc,iar Zidul devine din ce in ce mai slabit.
    Nu exista personaje pozitive sau negative,iar totul este imprevizibil.
    Este una dintre cele mai bune serii citite,la sfarsitul careia chiar ma intrebam:"Oare nu este real?".

    RăspundețiȘtergere
  21. Premiul 2
    Se gasesc multe alte slujbe,asa ca asta n-ar fi o problema majora.
    Moartea nu ma sperie.Intotdeauna am incercat s-o inteleg si chiar am studiat tanatologia(Tanatos-zeul mortii)-stiinta care se ocupa cu studiul mortii.Daca as muri,s-apoi as realiza c-am devenit nemuritoare,mi s-ar indeplini doua mari dorinte:odata trecuta prin experienta mortii,cu siguranta as intelege-o in profunzimea sa,iar daca as deveni nemuritoare,mi-ar disparea cea mai mare temere a mea,si anume,imbatranirea,cu toate ororile ei.
    Si cum niciodata,tot ce pare prea frumos,nu poate fi adevarat,as ajunge sa ma simt macinata de vina,si poate chiar mi-as ura nemurirea,deoarece toate persoanele pe care le iubesc,ar ramane parada unei vieti muritoare si le-as vedea trecand prin nefericita batranete,prin boli,in timp ce eu as ramane vesnic tanara si fara sa simt vreo neputinta.
    Cred ca nemurirea si-ar lua ca tribut,sufletul meu...as deveni goala.

    RăspundețiȘtergere
  22. Premiul 3
    Personajul care mi s-ar potrivi din Gossip Girl este unul masculin,si anume,Dan Humphrey- sensibil,protector,scrie poezie si proza si ii place cafeaua ( eu n-as putea trai fara ea!).
    Am dat like:Lory Wu

    RăspundețiȘtergere
  23. NICI MOARTA NICI ANGAJATA : “Ce ati face daca , v-ati pierde slujba , ati muri si apoi ati realize ca sunteti dintr-o data nemuritaore ?” Ei , oare . Sex . Probabil . Ca sunt nemuritoare . Dau fuga la Damon si ma culc cu el !
    Nu , nici chiar asa . As dormi si as face tot ce as vrea stiind ca am o eternitate sa ma ocup de lucrurile importante , cum ar fi slujba mea . O sa ii fac in ciuda lui boss si o sa ii spun : You’re dead , motherfucker ! I’m not . I’n fucking immortal ! >:)

    RăspundețiȘtergere
  24. JOCURILE FOAMEI : Cartea preferata de la Editura Nemira … Mai mult ca sigur , Gossip girl . Pentru simplul motiv ca prezinta viata adolescentilor cu probleme intr-un mod atat de simplu , incat oricine l-ar putea intelege .

    RăspundețiȘtergere
  25. GOSSIP GIRL : Blair . Clar Blair . Fiindca e bitchy asa ca mine si are si simtul umorului . Ma rog , nu spun acum ca sunt exact ca Blair pentru ca spre deosebire de ea , eu nu visez la un Print Charming care probabil nu va veni niciodata fiindca neuronul nu ii functioneaza continuu . Si nu vreau sa ma imbrac de firma ! Si nici macar nu ma pot tine bine pe tocuri . Abea stau pe Converse-sii mei la cat de impiedicata sunt ! Ce sa mai spun de tocuri ?!
    Dar la character in proportie de 70% seman cu B. Woldorf . Adica imi pasa de multi oamneni , dar nu o arat prea des , si tin mult la prieteni si familie , chiar daca nici chestia asta nu o arat . Mai deloc… . But that’s not the point !
    Blair , fiindca ma identific cu ea destul de usor .

    RăspundețiȘtergere
  26. Am dat Like!
    Pentru premiul Jocurile Foamei.
    Ei bine, am inceput sa citesc cu ajutorul Editurii Nemira. Datorita lor am dezvoltat o atractie neobisnuita fata de carti. De cand am comandat si citit prima mea carte iesita de sub tiparele lor, am fost pur si simplu uimit de valoare si complexitatea cartilor. De atunci, am tot comandat, saptamanl alte carti imi soseau. De la Nemira am ajuns la alte edituri si tot asa. Dar cartea care m-a marcat si care m-a socat prin autenticitatea, dibacia cu care a fost scrisa si incredibila s-a poveste, a fost "Jocurile Foamei". Cu aceasta carte am trait niste sentimente neobisnuite. Am tremurat in timp ce o citeam. Inima imi sarea din piept si nu stiam cum sa cuprind paginile cat mai repede pentru a afla ce se intampla in continuare. Am fost pur si simplu hipnotizat de povestea ce si acum, pare mult prea reala. Inca ma mai gandesc ca este o povestire a unei eroine venita din viitor, care incearca sa ne avertizeze. "Jocurile Foamei" este o afirmare a puterii, vointei si curajului, ce stau in mainile autoarei. Aceasta a reusit sa ne induca si sa ne convinga ca si noi putem fii in stare sa facem ceea ce eroina cartii este in stare. Autoarea, insasi, ne provoaca la lupta. Sa luptam pentru noi. Pentru familie si oamenii apropiati noua. Sa luptam pentru ceea ce credem ca este bine, la fel ca Katniss din Jocurile Foamei.

    RăspundețiȘtergere
  27. Am dat Like!
    Pentru premiul Nici moarta, nici angajata.
    Daca mi-as pierde jobul, as fii devastat. As avea impresia ca toate problemele din lume au cazut in capul meu.
    Daca as murii dupa aceea, probabil ca nu as mai fii stresat. As simtii o usurare nefireasca.
    Dar daca as devenii nemuritor, apai, se schimba situatia. Daca as fii un nemuritor fantomatic, probabil ca as bantui si speria toate persoanele cu care am avut de-aface si le-as oferii cele mai negre zile din viata lor.
    Dar daca as fii un nemuritor viu si teoretic sanatos, as face un plan prin care sa-mi maresc substantial sumele de bani. As merge increzator pe strada, fara sa ma tem ca daca imi da cineva cu lopata in cap, am sa cad lat pe jos. Un alt capitol foarte esential este sexul. Probabil ca nu as mai sta pe ganduri cand cineva (fata) mi-ar propune o partida salbatica. Si cred ca am sa ma descurc mai bine la un sex in trei(2 fete). Poate dupa ce mori o data, dupaia devii mai flexibil. Aaa, si daca as fii nemuritor, m-as arunca de pe un pod. Fara un motiv anume, doar de placere.

    RăspundețiȘtergere
  28. ma inscriu pt jocurile foamei
    mi-au placut cartile glossip girl pentru ca descriu viata unor adolescenti destul de normal cea ce se gseste mai greu acum fiind perioada vampirilor :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Pentru Jocurile foamei
    Nume:Ungureanu Oana

    Prima carte citita de la editura Nemira a fost Carrie de Stephen King. Si totodata prima carte horror. Am suferit un soc de-a dreptul. La un moment dat am avut o senzatie de deja-vu..
    Liceul e o perioada grea pentru majoritatea persoanelor. Fie esti complexat, fie nu esti destul de popular pentru a fi si tu implicat in discutii, fie esti detestat pentru faptul ca inveti.
    Carrie, eroina lui King, este o adolescenta prea complexata din cauza traumelor din familie. Ma tot gandeam, de ce sa mai ai o mama care te uraste si nu te doreste? Eu una m-as fi lipsit.
    La un moment dat am inceput sa plang citind cum Carrie era obiectul distractiei colegilor.
    Urasc acei adolescenti ingrati si care o persecutau in continuu pe Carrie. De acord, ai niste aptitudini telekinetice, sunt foarte greu de stapanit mai ales atunci cand traiesti intr-un mediu tensioat.
    E naiva, credula si increderea de sine lipseste cu desavarsire.
    Cartea este menita sa socheze. Sange, scene uluitoare care totusi sunt extrem de bine descrise si conturate.
    Stephen King este, insa, foarte realist si direct. De ce sa evitam anumite probleme din moment ce le cunoastem foarte clar?
    Stilul glacial este totusi menit sa sensibilizeze pana si un animal.
    Poate ca doar asa oamenii constientizeaza.. oferindu-se un impuls, mai mult un soc, dupa cum am spus.
    Pacat insa ca nu multi dau o sansa genului acesta de carti.
    De ce mi-a placut si de ce o recomand?
    Pentru ca, mai presus de toate, ofera o lectie de viata. Eu una am invatat sa nu mai plec urechea la la jigniri si ofense, sa demonstrez incredere si stabilitate iar in schimb sa ofer indiferenta. De asemenea am invatat sa imi pretuiesc parintii pentru ca sunt asa cum ar trebui, si ca nu sufar.
    Am optat pentru acest premiu pentru ca nu am citi nici macar nu rand din aceste carti si tare mult as vrea.

    RăspundețiȘtergere
  30. Nume : B. Raluca
    Seria Jocurile Foamei
    De la editura Nemira m-a impresionat cel mai mult Urzeala tronurilor de George R.R. Martin , deoarece firul povestii este captivant si plin de suspans.La prima vedere ai crede ca e o carte numai cu razboi si lupte , fiecare parte implicata fiind mai vicleana decat alta....
    M-au impresionat multe dintre povestile personajelor precum :Arya Stark si cea a printesei Daenerys Targaryen .

    RăspundețiȘtergere
  31. Nume : B. Raluca
    Nici moarta , nici angajata.

    Poi desigur ca as incerca sa imi gasesc o slujba(din nou),dar de data asta cu ajutorul farmecului de nemuritoare(trebuie sa il iubesti) si doar pentru a strange bani pentru putea pleca in lume...Sunt atatea lucruri si oameni pe care pot sa le vad si cunosc .
    Desigur ca daca intre timp pot sa ma amuz pe seama vechilor angajatori...ar fi chiar super.

    RăspundețiȘtergere
  32. Nume: Solnitaru Denisa
    Nici moarta, nici angajata.

    Trebuie sa spun..imi pare rau pentru seful care m-a concediat si posibil sa imi para rau si pentru ce ii voi face. Posibil.. :))
    M-as asigura ca toata lumea ma considera moarta, iar apoi ar incepe totul.
    In primul rand m-as distra pe seama sefului meu. L-as bantui putin, m-as duce la el in timp ce doarme si l-as trezi tipand. In momentul in care m-ar vedea ar face probabil un atac de panica. Pana se dezmeticeste el..eu sunt de mult plecata. Cateva farse la telefon, laxativ in cafea, lipici in sampon..poate suna copilaresc dar ar fi distractiv.
    Dupa aceea as da o spargere la o banca..sunt moarta ce imi pot face ei? As merge la aeroport, as alege un bilet la intamplare si m-as duce intr-un loc necunoscut. Mereu am visat sa fac asta. As avea o viata intreaga sa ma plimb la intamplare prin intreaga lume.
    Odata ajunsa in acea tara as merge in primul club si as dansa pana m-as plictisi.
    As face toate lucrurile pe care nu am putut, sau nu le-am facut in viata de muritoare de frica sa nu-mi rup picioarele si gatul : bungee jumping, surf, alpinism, parasutism, catarat pe cladiri gen spider-man.
    As jefui destule banci incat sa-mi cumpar si un avion si probabil apoi as fi destul de fericita.

    RăspundețiȘtergere
  33. Nume: Celina Gora

    Pentru premiul Nici moartă, nici angajată

    Probabil că toate aceste evenimente culminând cu nemurirea m-ar şoca suficient cât să încep un fel de cercetare. Pierderea slujbei nu ar fi o problemă pentru că întotdeauna există un nou început. Moartea ar fi începutul unui nou mod existenţial prin renaşterea ca o fiinţă nemuritoare şi probabil că aş studia asta, aş cerceta legăturile dintre vii şi morţi, tehnicile imortalităţii şi aş stârni un întreg cult de propagandă şi ideologie filosofică ce se va extinde la foarte mulţi adepţi. Acest cult vizibil binefăcător va genera, în viitor, războaie religioase şi ideologice prin luarea de teren în faţa celorlalte religii, dezvăluind adevărata fire umană până la os, şi în final ajutând lumea să alterneze între haos şi pace. Ca rezultat, o nouă înflorire a minţii umane va avea loc.

    RăspundețiȘtergere
  34. Pentru premiul Nici moarta, nici angajata
    pentru inceput as fi atat de socata incat nu as crede si as incerca totusi sa-mi demonstrez ca sunt nemuritoare printr-o serie de incercari placute sau mai putin placute.Dupa ce m-as convinge de faptul ca am o eternitate la dispozitie ,as incepe prin a face o lista cu toate locurile in care am visat intotdeauna sa ajung si tot ce mi-am dorit vreodata sa fac,si as respecta pas cu pas acea lista.Pentru am procura anumite lucruri materiale sau pentru a beneficia de ceea ce-mi doresc,as face orice as putea,as comite chiar si cateva infractiuni,pentru ca pana la urma,sunt nemuritoare>:).cine m-ar putea invinge?...Deci,oarecum as incerca sa am lumea la picioare.

    RăspundețiȘtergere
  35. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  36. Premiul Gossip Girl:
    din punctul meu de vedere,mi se potriveste cel mai bine este Serena van der Woodsen.
    pot spune ca este personajul meu“geaman” din Gossip Girl.Ea este asemenea mie o blonda seducatoare ce poseda abilitatea de a face capetele barbatilor sa se intoarca pe strada,seduce cu usurinta si ii place acest joc, mai mult sau mai putin inocent, insa se plictisesti repede.Ma regasesc in tot ceea ce face ea.De asemenea,ca si ei, nu-mi place sa pierd timpul cu intrigi si diferite barfe, preferand sa-mi traiesc propria viata la intensitate maxima. Ma bucura placerile marunte ale vietii, gesturile tandre si neasteptate, surprizele de orice gen, dar nu as accepta niciodata sa renunt la independenta mea caracteristica!Sunt o persoana incapatanata ,si ma ghidez in viata dupa propriile reguli chiar daca asta inseamna sa ma impotrivesc familiei,si chiar sa fac mici escapade fara a-i anunta

    RăspundețiȘtergere
  37. Pentru premiul 1:
    cel mai mult mi-a placut Shining - Stephen King.M-a impresionat talentul cu care autorul capteaza atentia inca din primele randuri. Consider ca Stephen King este un adevarat REGE al scrierilor horror,reusind sa puna in atentia cititorului fiecare detaliu,folosind cuvinte ce reusesc sa sublinieze anumite insusiri foarte importante.Shining cartea trebuie parcursa de catre orice pasionat de lectura.
    Nu analizeaza atat de mult horror-ul cat detaliaza unele aspecte supranaturale si ridica suspansul la cotele cele mai inalte.Pe lângă personaje, mi-a mai plăcut și rolul pe care viespile îl au în carte. Am impresia că au un sens mai adânc decât lasă să se vadă.
    Romanul este presărat cu elemente de fantastic, înmulțindu-se cu cât numărul paginilor din stânga se mărește și a celor din dreapta se micșorează. Fiecare dintre personaje trece printr-o dramă, trebuie să facă alegeri, alegeri bune, căci altfel își poate pierde viața.

    RăspundețiȘtergere
  38. Nume: Mocanu Ramona
    Premiul 1 "Jocurile foamei"

    De la Editura Nemira, cel mai mult mi-a placut cartea "Pasiune", de A. S. Byatt, deoarece combina in cel mai fericit mod posibil subiectul victorian cu tehnicile narative postmoderniste. Atat de mult m-a "prins" aceasta carte, de aproape am crezut cu adevarat ca personajele celor doi scriitori victorieni si poemul lui Christabel la Motte despre Zana Melusina chiar ar fi existat. Este un roman amplu, destul de complicat pentru un cititor neavizat, dar care te atrage prin cele doua povesti de dragoste complicate din punct de vedere social, desfasurate la o distanta de peste un secol (in Anglia victoriana, atat de inchistata in reguli si conventii, si in Anglia contemporana, intr-un mediu academic plin de intrigi si de dorinte de parvenire refulate). Cartea a beneficiat si de un film foarte bine realizat, dupa cum am constatat dupa ce am citit-o.

    RăspundețiȘtergere
  39. Nume: Anisie Roxana Andreea
    Particip pentru premiul Jocurile Foamei, deoarece imi doresc foarte mult sa le citesc si am dat like la concurs.

    Am primit de ziua mea cartea « 7 crime la Roma » de Guillaume Prevost si desi nu era genul meu, i-am dat o sansa si am citit-o (chiar de doua ori). A fost minunata, plina de suspans si mister. Actiunea incepe in anul 1514 la Roma, cand apare un cadavru pe columna lui Marc Aureliu, urmat apoi de altele, 7 la numar. Atunci un tanar student la medicina, Guido Sinibaldi, impreuna cu maestrul Leonardo da Vinci incearca sa descopere criminalul, dar si enigma din spatele crimelor. Cartea este foarte frumos scrisa si foarte usor de citit. Nu puteam sa fac pauza ca tot timpul se intampla ceva interesant si imi tot ziceam ca « dupa ce aflu asta ma opresc », pana am terminat-o. Mi-a placut finalul, eu in locul criminalului nu as mai fi gasit atata vointa sa ma razbun dupa atatia ani. Am fost surprinsa de cine era criminalul si de cat de inteligent si-a organizat si infaptuit crimele (intr-un fel a facut dreptate). Mi-a placut ca in ultimele pagini ale cartii autorul a povestit pe scurt cum si-a gasit sfarsitul fiecare personaj mai important din carte, mergand cu povestea pana « s-au terminat personajele » :))) Deci daca adorati misterul si enigmele, cartea 7 Crime la Roma TREBUIE citita, chiar daca nu are nimic fantasy in ea.

    RăspundețiȘtergere
  40. Mihaila Irina
    Premiul 1, Jocurile Foamei.

    Nu pot spune că am citit extrem de multe cărţi de la Editura Nemira, dar cele pe care le-am citit m-au fascinat cu adevărat, cum ar fi majoritatea celor scrise de Stephen King, Pittacus Lore( Eu sunt numărul 4&Puterea celor şase), dar nu în ultimul rând, seria pentru care concurez, Jocurile Foamei, de Suzanne Collins.
    Iniţial, am primit doar primul volum, dar nu apăruseră încă cele hardcover. M-am încăpăţânat şi am refuzat să îl citesc, chiar dacă am auzit prea multe lucruri bune despre el. Poate că lipsa de timp a fost unul dintre motivele pentru care nu m-am încumetat să îi gust aroma proprie. Dar cel mai probabil, mi-a fost frică. Mi-a fost frică că nu o să îmi placă, nu mai citisem cărţi în genul acestora. Descrierea părea fascinantă şi mă atrăgea într-un mod în care nicio carte nu mă mai atrăsese până atunci. Mi-am luat inima în dinţi şi mi-am încleştat degetele pe marginile cărţii.
    Cuvânt cu cuvânt, literă cu literă, m-am metamorfozat într-un personaj anonim, ce nu este prezent în carte, dar poate vedea ce se întâmplă. Devenisem mai mult decât un cititor, devenisem un privitor. Nu m-am putut dezlipi de carte până când nu am terminant uluitoarea poveste, am stat toata ziua, plus o parte semnificativă din noapte cu ea în mână, dar în final, o lacrimă amară mi s-a scurs pe obraz şi ştiam că trebuie să citesc continuarea, nu putea fi acela sfârşitul. M-am scufundat într-un univers cu totul nou, creat dupa bunul plac de autoarea cărţii, care merită toate laudele noastre, Suzanne Collins.
    Personajul principal este Katiniss Everdeen, o fată ce trăieşte în vremuri grele şi primejdioase, într-un viitor postapocaliptic. Pe lângă acestea, ea trebuie să le poarte de grijă şi mamei sale văduve şi surorii sale mai mici. Naţiunea în care trăieşte este Panem, aceasta fiind însă împărţită în 12 regiuni, aflate sub conducerea Capitoliului. Casa ei se află în districtul 12, cel mai sărăcăcios dintre toate.
    An de an, se organizează un concurs sadic, ale căror reguli sunt simple: se aleg câte 2 participanţi prin tragere la sorţi din fiecare district, fată şi băiat, şi sunt îndepărtaţi de familiile lor şi obligaţi să se lupte în arenă pentru a câştiga. Dar care sunt şansele pentru a învinge încă 23 de persoane? Foarte mici. “Spectacolul” este urmărit în direct de fiecare familie din întreaga naţiune, aceştia aşteptând cu o plăcere nedefinită fiecare scenă sângeroasă ce poate duce la moartea oricărui participant.
    Când numele surorii sale este ales, Katniss reacţionează instantaneu şi se oferă voluntară în locul lui Prim. Ea şi Peeta, fiul unui bucătar, vor reprezenta echipa districtului 12. Va urma o vreme foarte grea pentru amândoi, pericolul este pretutindeni. Odată intraţi în arenă, nu mai este cale de întoarcere, iar moartea îi pândeşte din toate colţurile.
    Dar ce te ţine în viaţă când ştii că s-ar putea să nu apuci dimineaţa următoare?

    RăspundețiȘtergere
  41. postez pentru concursul "Jocurile Foamei"
    Ultima carte citita care a avut un impact major asupra mea este chiar primul volum din trilogia "Jocurile Foamei".
    Cred ca lupta pentru supravituire a lui Katniss, alaturi de prietenul ei, m-a facut sa ma infioare, ca un asemenea viitor ar fi posibil.
    Sunt curios sa vad si filmul care va apare anul viitor si care se anunta a fi un blockbuster.

    RăspundețiȘtergere
  42. Scuze: la ultimul post (nr. 42), am uitat sa-mi trec numele: Demetrescu Horatiu (apare postarea ca "Anonymus")

    RăspundețiȘtergere
  43. Vasilas Dana

    Concurez pentru premiul "Nici moarta, nici angajata"

    In cazul in care mi-as pierde serviciul si cel nefericit in care as pleca dintre cei vii, afland apoi ca sunt o nemuritoare, as avea o deosebita grija de cei care sunt rai cu semenii lor in viata reala.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi