Treceți la conținutul principal

Concurs Rao

M-am gandit ca v-ar prinde bine un concurs :)
 

Pentru a câştiga una dintre aceste cărţi trebuie să lăsaţi un comentariu la această postare iar comentariul trebuie să includa numele tău complet , cartea pe care vrei s-o câştigi şi răspunsul la întrebarea: "De ce îţi doreşti această carte, ce ţi-a atras atenţia?".
 Vă puteţi înscrie la Maxim două cărţi! 
Cinci, cele mai bune răspunsuri vor fi premiate! 

Perioada concursului: 6 iulie-28 iulie 2011. 

 Mulţumesc editurii RAO pentru cărţi. 

Comentarii

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Numele meu: Burciu Andra - Mihaela

    Imi vine foarte greu sa-mi aleg intre Fior si A 16-a Luna. Amandoua mi se par extrem de bune si copertile sunt geniale, insa cum m-am plictisit de vampiri si chestii cu vai cat de indragostita sunnt de vampirul X.
    Insa varcolacii m-au atras nespus de mult inca de cand am citit Nu plange sub clar de luna.
    In ciuda faptului ca actiunea se invarte in acelasi cerc (o poveste de dragoste sau mai stiu eu ce si are colti, se umbla noaptea, etc) ii consider mai misteriosi si atractivi decat vampirii.
    Consider ca Fior este o carte care m-ar putea scoate din monotonia vampireasca si care asa cum ii spune titlul ar fi in stare sa-mi dea fiori in aceasta vara care si asa se anunta extrem de cald.
    Insasi coperta ma trimite cu gandul la ceva rece si...arctic. Alba cu motie albastre, cu siguranta poate sa-mi limpezeasca mintea in vara asta.
    Bine ca de obicei am aiurat si fabulat asa ca nu este o nouaate si bafta tuturor participantilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Numele meu: Secuianu Delia


    Desi toate cartile par interesante, cea care m-a impresionat cel mai mult este "Fior". Mi-a atras atentia la recenziile pe care le-am citit pe net povestea dintre Grace si Sam. Sunt foarte curioasa ce o sa se intample intre Grace si lupul ei. Pare o carte plina de mister, iar asta este lucrul care mi-a atras cel mai tare atentia. Ca sa nu mai spun ca imi plac la nebunie povestile cu varcolaci. :X Puternici, periculosi, dar totusi capabili sa iubeasca...

    RăspundețiȘtergere
  5. Aron Irina
    Voi incepe comentariul cu cartea pe care mi-o doresc neaparat;)) si voi spune si de ce.
    Agatha Christie e de-a dreptul minunata prin felul in care abordeaza fiecare ... poveste in parte. Felul in care se joaca cu imaginatia cititorilor si cum lucrurile iau o intorsatura total neasteptata la final m-a fascinat inca din "10 negrii mititei" (carte pe care m-am decis sa o citesc in urma recenziei citite pe site-ul tau:D), iar descrierea cartii "Dupa inmormantare" nu face altceva decat sa-mi puna inca de pe acum imaginatia la grea incercare. Sunt sigura ca imi va intrece asteptarile si in acest volum, ca si in altele de altfel.

    Cea de-a doua carte care mi-a starnit interesul din recenzii si descrieri ar fi "A 16-a luna". Am citit in atatea locuri despre ea incat as putea spune ca, in linii mari, stiu firul pe care il urmeaza povestea. Insa ceva din descrierea sa oficiala m-a facut sa-mi doresc sa o citesc:"Exista un blestem. Exista o fată. Şi, în final, va exista şi un mormânt.". Nu pot spune ca ma dau in vant dupa varcolaci, dar cred ca aceasta carte (imi) va schimba, oarecum, preferintele. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nume:Calin Bianca
    Cartea pe care mi-o doresc este "Darul".De ce?Pentru ca mi-a atras atentia coperta.Este una speciala,nu vezi peste tot o fata cu o sabie in mana.
    In al doilea rand,sinopsis-ul m-a facut sa fiu curioasa de aceasta carte.Si,din cate am citit in sinopsis,nu exista varcolaci,ingeri cazuti,vampiri etc.Am cam obosit sa gasesc peste tot aceleasi fiinte supranaturale,am nevoie de ceva diferit.Si cum in sinopsis-ul acestei carti n-am intalnit asa ceva,ma gandesc ca poate "Darul" este exact cartea de care am nevoie acum.
    Am auzit multe despre carte.Unii zic ca-i buna,altii zic ca nu-i grozava.Aceste pareri m-au facut sa fiu foarte curioasa de carte si sa mi-o doresc si eu,ca sa dau dreptate ori taberei "pro",ori taberei "contra".Eu ,totusi,cred ca este o carte buna.Faptul ca este putin mai diferita fata de restul cartilor fantasy,ii da o bila alba.
    Si chiar daca raspunsul meu nu ti se va parea intr-atat de bun incat sa fie premiat,eu totusi am sa-mi cumpar cartea,pentru ca,asa cum am mai mentionat,mi-o doresc si sunt curioasa in legatura cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  7. "Cinci, cele mai bune răspunsuri vor fi premiate!"
    O intrebare: Cel mai bun raspuns de la fiecare carte? :-/

    RăspundețiȘtergere
  8. Numele meu: Dragut Madalina Mihaela

    Eu mi-as dori foarte tare cartea ''Darul''. In primul rand, la aceasta carte m-a atras coperta si formatul titlului, asa cum se intampla cu mai toti cititorii. Am auzit de aceasta carte acum doua saptamani de la niste buni prieteni, iar cu ocazia aceasta sper sa o pot citi si eu. Vorbind despre ea, prietenii mei m-au facut foarte curioasa si am cautat pe net informatii. Spre fericirea mea, am gasit chiar si primul capitol pe site-ul editurii Rao. M-am bucurat foarte tare ca ''Darul'' nu este o povestire cu vampiri sau varcolaci, deoarece in ultima vreme numai carti de acestea am citit si as vrea tare mult sa fac o schimbare. Ceea ce m-a impresionat foarte tare la aceasta carte, a fost faptul ca autoarea, Kristin Cashore, a inzestrat atat de tare personajul cu toate ca este fata si astfel a demonstrat ca si fetele sunt demne de aceeasi apreciere ca baietii. Dupa citirea primului capitol am cam ramas in dubiu si nu sunt sigura de darul personajului Katsa asa ca imi doresc foarte tare sa descopar totul si sa vad si urmatoarele incercari la care este supusa. Sper ca voi primi aceasta carte pentru ca am ramas profund impresionata de primul capitol si intrucat am mai citit carti scrise de aceasta autoare, stiu ca nu o sa regret.

    Daca totusi nu se poate sa primesc ''Darul'' as opta pentru ''A 16-a Luna''. Am reusit sa citesc si recenzia acestei carti si este foarte reusita. As dori aceasta carte pentru ca, la fel ca ''Darul'', nu este cu vampiri sau alte creaturi si astfel nu renunt la schimbare ,dar si pentru ca, in urma a ceea ce am citit, am ramas cu sufletul la gura si imi doresc tare mult sa descopar de partea cui va ajunge Lena si cate poate sa indure Ethan din dragoste pentru ea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cirjan Andreea- Dupa inmormantare

    Pentru inceput vreau sa spun ca imi plac foarte mult misterele. Inca de cand eram mica am vazut filme in care protagonisti au fost Sherlock Holmes, Hercule Poirot, Miss Marple, sau seriale ca CSI. Alaturi de personaje, ador sa pun cap la cap dovezi si sa sa elucidez cazuri care la inceput par imposibil de lamurit.
    Agatha Christie se afla pe locul doi in topul meu -topul cartilor politiste- dupa Sir Arthur Conan Doyle cu al lui Sherlock Holmes. Este probabil cel mai cunoscut autor de carti politiste. Nu este nevoie sa citesti foarte multe carti scrise de ea pentru a-ti da seama ca este o autoare exceptionala, nu degeaba fiind numita "Regina Crimei". Miss Marple si Hercule Poirot sunt personaje simpatice, cu o minte ascutita, rezolvand orice mister, oricat ar fi el de complicat. Toate cartile politiste au un vinovat, iar povestile scrise de ea nu
    se abat de la regula. Pe parcursul desfasurarii actiunii ni se dau cateva indicii, bine construite care ne fac sa suspectam toate personajele de comiterea crimelor. Recunosc ca pana acum nu am reusit sa intuiesc vinovatul inainte de finalul cartilor.
    Mi-as dori foarte mult cartea "Dupa inmormantare". Imi place atat descrierea cat si faptul ca Poirot este cel care va trebui sa dezlege misterul. Acest personaj chiar are un farmec aparte.

    RăspundețiȘtergere
  10. Grea alegere....Nu cred ca voi putea alege una dintre carti in favoarea altei....de aceea iti multumesc ca ne-ai dat sansa sa participam pentru 2 carti.
    Dupa cateva minute.....
    Acum m-am decis...cele doua carti vor fi A 16-a Luna si Fior.De ce aceste carti...?In primul rand sunt acea persoana care se i-a dupa coperti.Sincera sa fiu mi-a placut mai mult coperta carti din USA la a 16-a Luna,iar coperta cartii Fior imi place si ea mai mult decat cea a celorlalte cari.
    In al doilea rand,da....pot spune cu mandrie ca sunt un fan al varcolacilor si al vrajitoarelor.De ce aceste creaturi magice si nu altele precum spiridusi,elfi,vampiri etc.?Primul meu argument impotriva vampirilor ar fi acesta:AU APARUT PREA MULTE CARTI CU VAMPIRI.Daca ar fi sa va mai zic un motiv in favoarea varcolacilor si a varjitoarelor acela ar fi puterea si increderea pe care o emana celor din jur.Cand te gandesti la un varcolac te gandesti fie la un lup masiv de neinvins fie la un om (barbat/femeie) care e capabil de orice.Cand te gandesti la vrajitoare...gandul se duce imediat la o femeie puternica si frumoasa care poate face orice cand doreste fie ca acel lucru e rau sau bun.
    In principiu imi doresc aceste carti deoarece una este cu varcolaci iar cealalta cu vrajitoare si asta conteaza cel mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  11. As alege Fior daca nu as fi citit-o deja, dar, pentru ca am citit-o, am sa aleg A-16-a Luna. Trebuie sa spuna ca habar nu am despre ce este vorba in carte, dar, in primul rand titlul este unul foarte interesant si intrigant, iar coperta...este pur si simplu superba. Ma duce cu gandul la magie, aventura si o multime de alte lucruri. Eu sunt fotograf junior, ca sa spun asa si tot timpul am vrut sa pot fotografia asa o frunza.
    Concuzia mea este ca va fi o carte excelenta. Coperta si titlul m-au convins, la fel ca cele de la Fior.

    RăspundețiȘtergere
  12. As alege cartile Fior si A16-a luna
    Desi varsta mea(33 ani) ma departajeaza probabil de ceilalti cititori ai acestui blog, probabil muult mai tineri decat mine, acest gen de carti imi plac foarte mult(precum mi-au placut/pasionat si cartile din saga Twilight sau Casa noptii, gazda etc)pe care nu-mi permit sa le citesc decat de la bibilioteca,imi fac timp seara tarziu(dupa ce o culc pe fiica mea de 2 ani)sa citesc aceste carti care-mi aduc multa fericire si -mi amintesc de vremurile adolescentei, de aceeea mi-ati face o foarte mare bucurie daca as castiga una dintre cartile puse in joc.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Numele meu este Gheorghiev Alexandra
    Voi incepe comentariul cu cartea pe care mi-o doresc foarte mult.Ea se numeste Fior de Mercy Falls.Inainte ma impresionau vampirii,dar cand am citit prima oara:Nu plange sub clar de luna am inceput sa devin fana a varcolacilor..Imi plac mult cum sunt descrisi.Dar la aceasta carte m-a impresionat povestea de dragoste dintre Grace si lupul ei Sam.Grace isi da seama ca Sam este dragostea ei adevarata din clipa in care il vede si i se taie rasuflarea,dar el,incearca sa isi pastreze forma umana,pentru ca daca nu o va pierde pe Grace pentru totdeauna.Imi doresc foarte mult aceasta carte si mi-as dori sa o citesc vara asta.

    A doua carte pe care o vreau este:A 16 a Luna de Kami Garcia si Margaret Sthol..Ar fi bine sa citesc si aceasta carte pentru ca as descoperi cu totul si cu totul altceva..In primul este vorba despre o fata si un blestem.Fata lupta pentru iubirea ei pentru Ethan,dar aceasta fata provine dintr-o familie de vrajitoare..Abia astept sa citesc aceasta carte sa aflu si povestea acestui blestem si cum se incheie povestea de dragoste.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna , ma numesc Pana Irina -Maria

    Cartea pe care eu mi'o doresc foarte mult este Theodore Boone, pustiul avocat de John Grisham .
    La fel ca acest pusti si eu lupt pentru visul meu , si la fel ca el am ajuns eu sa fiu cea vindecata in loc sa fiu cea care ii vindeca pe ceilalti .
    Acest copil viseaza sa ajunga un mare avocat , dar spre ghinionul lui va avea parte de proces mai devreme decat se astepta , o crima are loc iar ucigasul cu sange rece poate scapa , singura lui problema este Pustiul in varsta de numai 13 ani , pericolele sunt la tot pasul si Pustiul le stie , dar faptasul trebuie sa plateasca si pentru asta el trebuie sa lupte .
    O poveste plina de suspans care ne va tine cu sufletul la gura , curiosi vom da pagina cu pagina si sunt sigura ca eu nu ma voi dezlipi de acest volum pana nu il voi termina , Sper sa ma aflu printre acei norocosi care va castiga aceasta carte interesanta .

    RăspundețiȘtergere
  15. Nume:Paraschiv Alexandra
    Eu as vrea cartea Fior pentru ca imi doresc mult sa o citesc. Am auzit multe despre aceasta carte si chiar mi-o doresc! sunt un fan al cartilor fantasy mai ales a celor cu varcolaci si vampiri! Iubesc misterul si lucrurile paranormale. Cand imi place o carte, nu o mai las din mana pana o termin si stiu ca daca as avea aceasta carte nu m-as mai opri din citit!
    Mi-as mai dori si cartea Darul pentru ca mi se pare foarte interesanta si mi-ar prinde bine sa ma despart putin de cartile cu vampiri si varcolaci. Mama cred ca mi-ar fi recunoscatoare daca as face asta...

    RăspundețiȘtergere
  16. Numele meu este Troie Monica iar cartile pe care mi le doresc sunt “Fior” si “A 16-a luna plina”.
    Voi incepe prin a argumenta de ce imi doresc cartea “Fior”.Imi doresc aceasta carte deoarece am auzit multe pareri pozitive despre ea.Dar mai ales pentru faptul ca nu este prima carte cu varcolaci pe care as citi-o,ci a doua.Prima este cartea “Nu plange sub clar de luna”,si ar fi foarte frumos,daca aceasta carte nu ar mai fi singura printr-e atatea carti cu vampiri,ci ar avea o “sora”.Pe langa acestea sunt curioasa daca Grace va reusii sa obtina ceea ce isi doreste.Adica sa ramana om.
    Cea de-a doua carte “A 16-a luna plina”,mi-o doresc deoarece din descrierea oficiala a cartii mi-a atras atentia urmatorul lucru: “Exista un blestem. Exista o fată. Şi, în final, va exista şi un mormânt.”.
    Acestea sunt cartile pe care mi le doresc cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nume: nedelcu mirela :) sincera sa fiu as alege fior dar mi-ar place foarte mult si a 16 luna :) îmi place mult lumea supranaturalului in care exista varcolaci, vampiri si alte fiinte extraordinare:X AM Ales cartea fior pentru ca-mi plac varcolaci foarte mult, sunt de parere ca varcolaci seamănă cu noi mai mult decat am bănui, pentru ca fiecare are o parte ascunsă, mai sălbatică, ca si noi de altfel

    RăspundețiȘtergere
  18. Nume: nedelcu mirela :) sincera sa fiu as alege fior dar mi-ar place foarte mult si a 16 luna :) îmi place mult lumea supranaturalului in care exista varcolaci, vampiri si alte fiinte extraordinare:X AM Ales cartea fior pentru ca-mi plac varcolaci foarte mult, sunt de parere ca varcolaci seamănă cu noi mai mult decat am bănui, pentru ca fiecare are o parte ascunsă, mai sălbatică, ca si noi de altfel

    RăspundețiȘtergere
  19. nume: Vircan Issabel
    Cartea pe care mi-o doresc este ,,Fior".
    sincer nu stiam despre aceasta carte absolut nimic.Dar cand am intaln it-o pe blog si am citit recinzia chiar mi-a placut.M-a incantat facandu-ma sa imi doresc foarte mult sa o citesc.
    un citat care mi-a placut cel mai mult,,„Am inchis ochii. Pentru un scurt moment, mi-am dorit din toata inima ca el sa fie un baiat normal, ca eu sa pot pleca furtunos cu mandria si indignarea mea. Dar nu era. Era la fel de fragil ca un fluture toamna, asteptand sa fie distrus de primul inghet.”
    De la acest citeat am stiut ca va fi o poveste impresionabila de dragoste care te va acapara in sfera ei incat sa iti imaginezi fiecare detaliu,fiecare miscare ,practic sa traiesti in acelasi timp povestea pe care o citesti.

    RăspundețiȘtergere
  20. Fior pentru ca iubesc cărtile cu varcolaci, pentru ca sunt de parere ca ne asemănam mult cu ei, doarece fiecare dintre noi are cate un pic de varcolac in el

    RăspundețiȘtergere
  21. Ma numesc Tabacu Maria Madalina
    Imi doresc foarte mult sa citesc una dintre cartile "Fior" sau "A 16-a luna". Pot spune ca am o obsesie pentru creaturile magice vampiri varcolaci fantome si vrajitoare de aceea imi doaresc aceste carti. Cand am cautat informati despre Fior ma impresioanat poveaste de dragoste dintre o fata normala si un varcolac care este asa de interesant faptul ca Sam (lupul ei) a salvat-o de ceilalti lupi care au atacat-o si ca odata ce s-a transformat in om se duce la ea (Grace) pe veranda si este sigura ce e lupul ei , iar la A 16-a luna imi place foarte mult si coperta negul care ilustreaza parte raului intunericul iar roua puritatea parte binelui luminii si descrierea este fascinanta “Exista un blestem. Exista o fată. Şi, în final, va exista şi un mormânt.”.
    Imi doresc foarte mult una dintre aceste carti.

    RăspundețiȘtergere
  22. Numele meu e Raluca Tudoras
    ...si cred ca intr-o viata anterioara am fost lup :p
    Cartea pe care o vreau e "Fior"
    De ce? simplu: am incercat intotdeauna un sentiment ciudat si frumos in acelasi timp cand imi vine in gand numele acestui animal special; tocmai de asta am dorit mereu sa aflu cat mai multe, iar cand am citit recenzia acestei carti mi-am spus ca trebuie neaparat sa o am. Acum cativa ani mergeam pe o carare de munte, spre cabana diham, o zona frecventata de lupi; in fata mea pe traseu am vazut in zapada urme de lupi, cu putin timp inainte imi cumparasem o carte unde scria cum sa deosebesti urmele de lup de cele de caine; recunosc ca pe moment mi-a fost teama, dar apoi prietenul meu mi-a spus o chestie bizara: tie nu ti-ar fi facut nimic, lupul e un animal sfant, nu face rau celor buni, am ras atunci si am zis ca face misto de mine, dar am ramas cu gandul asta in cap si mi-am amintit cu ocazia acestei carti de intamplarea relatata: cum ar fi oare sa am si eu un lup al meu (mai in gluma mai in serios inspre toamna e posibil sa-mi iau un ciobanesc carpatin care e la fel de inteligent si seamana destul de mult cu lupul). Un proverb al indienilor nord-americani spune ca "lupul este acel animal care arata ca un caine, dar este un Spirit Mare". Mi se pare ca aceasta carte contine exact esenta acestui proverb, nu degeaba fata a simtit mereu ca are un lup al ei, el a fost intotdeauna alaturi de ea, si a protejat-o cu spiritul sau. Si pe de alta parte, poporul nostru intotdeauna a fost protejat de spiritul Marelui Lup Alb, iar dacii adorau cu sfintenie acest tainic lup; stiu ca e o comparatie cam stranie, dar probabil si iubirea dintre Grace si lupul ei cu ochii galbeni poate fi inteleasa la nivelul acesta, el o proteja pe ea, iar ea i-a simtit prezenta cu mult inainte, intre ei exista o legatura spirituala. Acestea fiind spuse am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa ;)

    RăspundețiȘtergere
  23. nume ciurla cezar
    A dori foarte mult cartile Fior si A 16-a Luna pentru simplu fapt ca sunt cu vamipiri si ador cartile aste:X

    RăspundețiȘtergere
  24. Numele este Cioara Andrei si optez pentru cartile Fior si Theodore Boone: pustiul pucarias.

    Am ales Fior, deoarece din primul moment in care am zarit-o pe uriasa masa din librarie m-am indragostit.
    M-am indragostit incurabil de coperta care, desi e destul de simpla, emana o inocenta, o inocenta umana detasata de lumea lupiilor din zona in care traieste protagonista.
    Dar, sa o luam pas cu pas. Am intrat in librarie cautand o carte buna de citit (cu toate ca am destul de multe necitite din biblioteca), cautand ceva diferit tot in aria fantasy, dar ceva care sa se deosebeasca de restul. Si am gasit. Intr-un coltisor izolat de restul lumii, la zona pentru copii am zarit Fior, primul volum din seria Lupii din Mercy Falls. Si nu m-am putut abtine, am deschis cartea si am citit primul capitol din persectiva lui Grace. Fiind destul de scurt capitolul si nu eram grabit, m-am asezat pe locurile special destinate copiilor si am citit si capitolul doi si trei si gata!
    M-am oprit caci trecuse destul de mult timp. Ceea ce m-am atras sa citesc in continuare este dubla perspectiva din care este scrisa cartea, ceea a fetei, Grace, si ceea a baiatului. Din pacate, am plecat acasa fara carte caci nu aveam bani sa o cumpar si de aceea mi-o doresc acum atat de mult si sper ca, cat de curand sa o pot aseza in biblioteca, dar nu inainte de a o citi!

    A doua carte pentru care optez este Theodore Boone: Pustiul avocat. Am ales aceasta carte, deoarece sunt extrem de curios cum isi va duce la capat misiunea Boone avand doar 13 ani.
    De ce m-a atas cartea? Deoarece inceputul descrierii suna cam asa:
    "O CRIMĂ PERFECTĂ. UN MARTOR FĂRĂ CHIP. UN SINGUR OM ŞTIE ÎNTREG ADEVĂRUL." Tentant, nu? Cred ca aceasta carte va semana foarte mult cu 10 negri mititei de geniala autoare Agatha Christie. Tot asa o crima perfecta care in final este dezlusita. Sunt sigur ca cele 256 de pagini vor zbura si voi descoperi criminalul extrem de repede.

    RăspundețiȘtergere
  25. Nume:Paraschiv Andra

    Carte dorita:Fior

    Prima data cand am citit despre aceasta carte a fost cand la revista Bravo Girl am primit o carticica cu primele capitole din Fior si A 16-a luna.Talentul autoarei de a descrie intamplarile,sentimelentele este absolut genial!Mi-as dori enorm sa continui sa citesc aceasta poveste mirifica! Este cu siguranta o carte care merita cita!

    RăspundețiȘtergere
  26. Numele meu este Stefanoaia Maria-Mihaela

    Mi-as dori sa castig una dintre cele doua carti:Fior sau A 16-a luna.Am auzit ca sunt incredibile plus ca toate povestea cu vampirii incepe sa ma plictiseasca.Imi doresc o schimbare de decor plus ca si eu scriu o carte de urban fantasy si mi-ar placea sa citesc cateva carti cu varcolaci.S-ar putea sa ma ajute mult.Vreau sa vad alte optiuni decat vampiri.De aceea nu am ales sa scriu despre vampiri.Imi doresc foarte mult sa castig.

    RăspundețiȘtergere
  27. Mi-ar placea sa castig cartea "Theodore Boone" de John Grisham sau "Darul" de Kristin Cashore. De ce? In primul rand deoarece contin povesti. Iar intr-o Romanie care te distruge, orice carte este binevenita. In al doilea rand, ma fascineaza actiunile lor. In alta ordine de idei, cred ca ambele sunt carti foarte bune. Dar dupa aceasta presupunere, as vrea sa am si o certitudine , iar asta ar insemna sa citesc una dintre aceste doua carti.

    RăspundețiȘtergere
  28. Numele meu este Balmez Andrada.
    Mi-as dori sa castig ,,A 16-a luna''. De ce? Pentru ca e o carte foarte buna si spun asta pentru ca stiu, nu pentru ca mi se pare atragatoare coperta sau pentru ca am auzit asta. Si nu, nu am deja cartea sa pot spune ca e buna, dar odata m-am oprit intr-o librarie din Oradea si am vazut-o stand pe raft. Nu era A 16-a luna, ci Beautiful Creatures(tot acolo daca nu tinem cont de limba). Pe vremea aceea auzisem ca era o carte buna, care merita citita si am inceput sa o rasfoiesc. Am citit cateva pagini inainte sa trebuiasca sa plec, dar din pacate nu mi-am cumparat-o(erau pe acolo carti care imi trebuiau, nu care imi faceau placere) si acum regret. Totusi, pentru ca a aparut si in limba noastra ma gandesc sa incerc sa reinvii pasiunea pe care am faurit-o in 10 minute pentru aceasta carte, sperand ca traducerea este impecabila sau cel putin la fel de buna cum ma astept. Bineinteles, ca mi s-a intamplat la fel cum se intampla in general cu lucrurile care iti plac enorm si nu am mai apucat sa mi-o achizitionez. Si imi pare rau ca mi-am luat alte carti despre care nu stiam mare lucru si care nu se ridica la valoarea acesteia(cel putin in ochii mei). Deci da, pot spune ca imi doresc cu adevarat aceasta carte.
    Dar daca e sa nu castig aceasta carte, mi-ar placea Darul, dintr-un motiv mult mai simplu, chiar banal. Pentru ca se apropie ziua unei prietene foarte bune ma gandesc sa ii fac volumul cadou. Cred ca si-l doreste cu adevarat la cat mi-a trancanit despre el. Si ar fi si m-ai bine daca eu la randul meu l-as primi(Dar din dar se face rai), dar daca nu am sa dau o fuguta si o sa vad ce pot face ca sa ii gasesc cartea.

    Succes tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  29. numele: alexandra toma
    imi doresc sa am in biblioteca mea fior, deoarece mereu am fost o fana a varcolacilor si mereu l-am preferat pe Jacob, desi edward m-a atras spre carti, si fiindca coperta, atat de simpla si stilata, ne promite o aventura pe cinste. fior mi se pare un alt tip de carti fanatsy, nu e twilight, nu e academia vampirilor, nu e jurnalele vampirilor s.a.m.d, dar cred ca oricare dintre noi ar fi bucurosa de o noua aventura cu varcolaci.
    a doua carte pe care mi-o doresc este theodore boone, pustiul avocat, fiindca mereu mi-au placut romanele politiste cat mai ciudate si cred ca acesta e asa, deoarece este vorba de un pusti si implicarea lui in rezolvarea unei crime.

    succes la toti!

    RăspundețiȘtergere
  30. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  31. De ce vreau această carte? Ohh, simplu. O vreau!! Nu ştiu tu, sau alţii, dar eu mereu am avut o mică pasiune pentru cărţile poliţiste, thrillerele. Îmi plac pentru că te ţin în suspans, cu sufletul la gură. Trăieşti frica şi aştepţi ceva alături de personaj. Râzi şi plângi alături de el. Cărţile poliţiste (Primul caz a lui Theodore Boone- Puştiul avocat) de obicei au multă acţiune. Te prinde în mrejele ei. Face ca timpul să se oprească ,totul se petrece foarte repede. Nu ai timp să te plictiseşti. Dai filele repede pentru că simţi că cu cât citeşti mai repede cu atât personajul are mai mult timp să iese din necazuri sau să rezolve un mister. Eşti atât de prins în subiectul cărţii încât atunci când termini cartea nu îţi vine în minte altceva decât "€œS-a terminat? Deja?”
    Am pus ochii pe această carte încă de dinainte să apară oficial. Cum am citit sinopsisul am zis că această carte este de mine. Mi se potriveşte.
    Sper că am reuşit să te conving că îmi doresc cartea, cu adevărat! Pentru că aşa şi este!


    Nume: Stoica Madalina
    Carte aleasa: Primul caz a lui Theodore Boone, pustiul avocat

    RăspundețiȘtergere
  32. Nume: Stanescu Robert Marian
    Cartea aleasa: A 16-a Luna

    Imi doresc aceasta carte, deoarece cartile supranaturale ma atrag, iar destinul unei vrajitoare tinere care va urma sa vada de ce parte va fi, a Luminii sau a Intunericului ? Asta este ideea vreau sa aflu, vreau sa stiu ce se v-a intampla cu iubitul acesteia. In plus fantasticul este ceva inprevizibil, este posibil ca la final asteptarile mele de ca si cum aceasta va fi de partea Luminii sa se sfarame si sa se alature Intunericul.

    Succes tuturor !

    RăspundețiȘtergere
  33. Ma numesc Matei Florin,
    Cartile pe care mi le doresc sunt Theodore Boon, pustiul avocat si Dupa inmormantare. De ce? Cartile lui John Grisham ma captiveaza cu totul si am impresia ca lectura nu ma lasa sa fac o pauza, sa aflu finalul. Sunt la a 2-a carte a acestui autor, Camera Mortii asta dupa ce am citit Avocatul Strazii.
    Agatha Christie este scriitoarea dupa care s-au facut filme, la care impreuna cu familia, cand eram mic, ma uitam si ne dadeam toti cu parerea asupra criminalului. Cum sa nu-i placi pe Poirot sau pe Miss Marple, care incearca sa descurce itele si sa te faca sa te razgandesti in fiecare moment asupra criminalului.
    Bafta tuturor si lectura placuta.

    RăspundețiȘtergere
  34. Nu mă pot hotărî între două carţi, şi anume: a 16-a Lună şi Fior. Îmi doresc să citesc Fior, deoarce:
    De foarte puţine ori resimt regretul de a nu avea acea carte. Şi totuşi "Fior" este una din puţinele cărţi care mi-a trezit acest regret, şi este numai o parte din emoţiile stârnite înurma citirii recenziei ei. De la modul de redare a discursului narativ şi până la acţiunea propriu-zisă, mi-a plăcut totul la această carte. Povestea de dragoste dintre Sam şi Grace nu se înscrie în tiparele obişnuite, iar modul autoarei de a ne oferi interpretarea acţiunii prin prisma celor două personaje, nu poate decât să ne incite şi să ne garanteze o dublă plăcere a lecturii. Vom pătrunde în Mercy Falls atât prin intermediul simţurilor hiperascuţite de lup, cât şi pe "căile" obişnuite, iar "fiorul" rece al toamnei târzii îl vom simţi la fel de acut precum protagoniştii. Vom descoperi cât de dificil este să fi diferit într-o lume intolerantă şi evident nepregătită pentru a face faţă unui astfel de adevăr, cât de chinuit poate fi un suflet asupra căruia apasă o povară mult mai grea decât poate duce, şi cât de frumoasă poate fi o poveste de dragoste fără prejudecăţi, între două piese ale aceluiaşi puzzle.
    Am savurat detaliile acestei cărţi. În definitiv cum văd eu o carte bună? O carte pe care în clipa în care ai terminat-o ştii sigur că o vei mai citi şi altă dată cu acelaşi...fior.
    Dar şi a16-a Lună pentru că este însoţită de o atmosferã goticã fascinantã si o poveste de dragoste care se întinde peste mai multe generatii, a 16-a Lună fiind cu adevărat o carte atractivă. Este una dintre acele cãrti care nu se găsesc prea uşor, fiind unice. Scrisã într-un stil vioi, alert si inovator, povestea tesutã de Kami Garcia si Margaret Stohl este un fantasy care reuseste sã deschidã si adultilor usa lumii romanelor pentru tineri.

    RăspundețiȘtergere
  35. Scuze, am uitat să-mi trec numele. :D
    Trifănescu Andrei.

    RăspundețiȘtergere
  36. Andrei Oana

    Cartea pentru care particip la concurs este „Dupa inmormantare” deoarece sunt pasionata de cartile politiste iar Agatha Christie este cunoscuta ca “regina incontestabila a romanului politist”. Sunt puţini autorii care au reuşit să-şi imagineze intrigi atât de puternice astfel incat sa captiveze cititorii pe deplin, insa Agatha Christie este maestra in acest domeniu.
    Cartile Agathei sunt irezistibile. Din moment ce ii deschizi un roman esti acaparat de actiunea acestuia, tensiunea creata in scopul descalcirii cazurilor de crima si chiar nu mai ai cum sa-i abandonezi cartea, pana cand nu descoperi criminalul care a savarsit oribila fapta.
    De ce imi plac asa mult cartile acestei scriitoare? Pentru ca beneficiaza de acel suspans esential unei carti bune si de parcurgerea situatiilor-limita sau a celor tensionate din paginile cartii cu sufletul la gura, cititorul incercand sa descalceasca misterul unor crime in acelasi timp sau chiar inaintea eroilor, care se apropie cu fiecare fila de rezolvare.
    Imi doresc aceasta carte deoarece sunt sigura ca o voi citi pagina dupa pagina in incercarea de a deslusi misterul, de a gasi varianta cea mai plauzibila iar supozitiile pe care le voi face vor fi din ce in ce mai diverse. Aceasta carte sigur imi va pune la incercare perceptia si imaginatia deoarece toate cartile politiste au rolul de a dezvolta inteligenta, modul de a privi lucrurile si modul de a lua deciziile corecte.

    RăspundețiȘtergere
  37. Nume: Iftimiciuc Alexandru

    Incep prin a spune ca imi doresc foarte mult cartea "Dupa innmormantare" deoarece imi plac la nebunie cartile scrise de Agatha Christie si vreau sa vad ce ne-a mai pregatit si de data aceasta.Cred ca va fi o carte uimitoare si chiar mi-o doresc pentru a-mi intregi biblioteca

    RăspundețiȘtergere
  38. Nume: Radu Oana-Roxana
    Sper ca inca ma pot inscrie :">
    Imi doresc foarte mult Darul de Kristin Cashore. Nu vad rostul sa spun ca imi place descrierea si sa spun ce imi place la ea, titlu si sa spun ca imi place cum e scris, sau alte cele. Imi place absolut tot la ea! Stiu ca e ceva scos din tipar, ceea ce si ma atrage la ea.

    RăspundețiȘtergere
  39. Imi place foarte mult sa citesc,acest lucru ocupand locul intai in lista hobbyurilor mele!
    Asa ca,de cand am auzit de concurs,mi-am pus in gand sa particip si eu! Si avand in vedere ca ma aflu aici si scriu,trebuie sa mentionez ca imi doresc cartea "A 16-a luna"! Ce m-a impresionat la ea?
    Pai,in primul rand este o carte frumoasa, cu un aspect simplu si dragut,care te face sa ti-o doresti,iar eu sunt neconventional, si nu tin cont de proverbul "Nu judeca cartile dupa coperta!",ba chiar il aplic!
    In al doilea rand, am citit recenzia atat de frumoasa atribuita acestei carti,si m-a lasat fara cuvinte povestea de dragoste plina de magie dintre cei doi adolescenti,Lena si Ethan,care este pusa la incercari drastice atunci cand Lenei i se va decide soarta de vrajitoare la a 16-a aniversare a varstei ei!
    In al treilea rand,am citit primele doua capitole din carte,si m-a fermecat stilul de a scrie aceasta poveste a celor doua autoare,un gen dramatic plin da romantism,impletit cu un dram de dependanta ce m-a facut sa imi doresc aceasta carte si sa o citesc fara intrerupere intr-o clipa rupta de realitatea zilnica!
    Cu cele spuse mai sus,nu mai vreau decat sa mentionez ca imi doresc la nebunie cartea "A 16-a luna" de Kami Garcia si Margaret Stohl si sa urez "Mult succes!!" tuturor participantilor!
    P.S.: Imi place blogul "Carti Alese" la nebunie,asadar va sfatuiesc sa o tineti tot asa! Sunteti cei mai tari!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  40. Imi place la nebunie sa citesc! Si citesc la orice ora din zi si din noapte,indiferent ca sunt acasa,in avion sau chiar in pericol de moarte!
    Imi doresc foarte foarte mult cartea "FIOR" de Maggie Stiefvatter! Imi place coperta ei pe care o gasesc intr-un mod inevitabil destul de atragatoare,o abordare fantastica si un design simplu si fermecator,dar am citit si recenzia pe care o poarta in spinare ca pe o povara usoara,si m-am lasat dus de val pentru cateva clipe,intrand in lumea magica a varcolacilor si a celorlalte creaturi fantastice!
    Mi s-a parut o carte deosebita,tinand cont ca in ultima vreme prin genul fantasy nu au umblat altceva decat vampiri si vrajitori,nicidecum alte creaturi care sa ne starneasca imaginatia si sa ne lase cu gura cascata,cum sunt in cazul de fata acesti varcolaci care ne vor purta in aventuri de neuitat!
    Daca ar fi sa descriu in cateva cuvinte aceasta carte superba,ar suna cam asa: una dintre capodoperele geniului universal modern, in care povestea dramatica fantastica se dizolva in cea care creeza dependenta dand nastere unei impletiri de genuri,creaturi si personaje ce isi desfasoara actiunea tumultuoasa intr-un cadru ireal,de basm.Cu adevarat,imi doresc una dintre cele mai bune carti scrise vreodata,pe care eu o numesc in gandul meu si "inceputul detronarii creaturilor vechi,si anume vampiriii si vrajitorii"!
    Chiar daca nu voi castiga acest concurs minunat plin de creativitate,eu le urez tuturor participantilor mult succes,si abia astept urmatorul concurs de acest gen de pe blog!!! :d

    RăspundețiȘtergere
  41. Imi pare rau,dar am uitat sa imi scriu numele la postarea pentru concurs! Asadar,postarea anterioara in care spun ca imi doresc cartea FIOR de Maggie Stiefvater este a mea, iar numele meu complet este Paraschiv Laurentiu!! :)

    RăspundețiȘtergere
  42. Grosu Geanina

    Carte pe care mi-o doresc este ,,A16 luna’’ de Kami Garcia & Margaret Stohl. Desi la prima vedere se aseamana cu nenumarate carti, poveste unui tinar care se indragosteste de fata blestemata. In acest caz, fata blestemata este Lena, o tanara vrajitoare care la a 16 aniversare va fi obligata sa aleaga intre calea binelui sau partea intunericului. Il admir pe Ethan pentru ambitia pe care o are, el se indragosteste intr-un vis de ,,fata cu ochii verzi si parul brunet’’ si contiuna sa lupte pentru dragoastea acestei tinere fete.
    Un motiv pentru a imi dori acesta carte este aflarea deciziei Lenei , desi sper sa aleaga calea binelui, viata nu este usoara, nici macara cea a unei vrajitoare, iar uneori trebuie sa iei decizi care nu iti sunt pe plac. Autoarele Kami Garcia & Margaret Stohl infatiseaza in acesta serie doua lucruri reale: dragostea si datoria fata de familie. Lena este nevoita sa contiuna traditia vrajitoarelor, sa aleaga intre a sluji binele sau raul. Sper ca Ethan sa o ajute sa ia acesta decizie , sa ii fie alaturi in momentele grele si sa o sprijine indiferent peste ce greutati va trebui sa treaca.
    Imi doresc mult ca acesta carte sa isi faca loc in biblioteca mea, de cand i-am citit descrierea in limba engleza povestea acesta mi-a ramas in minte. Vreau sa simt emotiile lui Ethan cand Lena va lua acesta decizie , sa traiesc sentimentele de bucurie cand dragostea lor va triunfa, dar sa fiu si trista daca destinul nu este de acord cu dragostea acestor doi tineri.

    RăspundețiȘtergere
  43. Cartea aleasa: Fior
    "De ce?" : Eu intotdeauna mi-am dorit o carte care sa fie scrisa din perspectiva unui baiat. Si am aflat ca aceasta carte este una dintre ele. Cartile scrise la persoana a treia sunt pline de descriere/actiune, sentimente si se pot surprinde gandurile tuturor personajelor. Pe de alta parte, la persoana intai, se surprinde numai opinia personajului principal si conflictele sale interioare. Fetele sunt mai puternice, mai sensibile si vad viata cu alti ochi. Pe cand baietii (din punctul meu de vedere) vad totul dintr-un punct neutru. Observa, gandesc, iubesc la rece.

    Si in al doilea rand, cartea este cu varcolaci. Pe primul rand, ca "figuri" fantastice, se afla varcolacii, urmati de ingeri. Precum seriile lui Kelley Armstrong (Femei din lumea de dincolo si Fortele raului absolut), cred ca Fior va fi ceva neasteptat si cu adevarat palpitant. (Sa nu uitam de impresionata aventura a lui Shelby, din Nu plange sub clar de luna).

    RăspundețiȘtergere
  44. cate raspunsuri bune!! mi-ar fi foarte greu sa aleg..

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi