Treceți la conținutul principal

Rachelle Mead:Scrisul e inşelător,niciodată nu ştii care va fi succesul unui titlu


Succesul romanelor semnate de Richelle Mead vine nu doar din stilul spumos şi plin de imaginaţie etalat în seriile Georgina Kincaid şi Academia vampirilor, dar şi din faptul că rezonează foarte bine cu publicul său. Este tânără, amuzantă, deschisă şi fiecare lansare de carte la care participă se transformă într-un spectacol pentru cititorii săi. Un interviu în exclusivitate pentru BookMag.
Cum v-aţi început cariera scriitoricească?
Dintotdeauna mi-am dorit să scriu, dar abia spre 30 de ani m-am gândit la scris ca la o opţiune de carieră. Am avut multe alte slujbe şi am început să scriu în timpul liber. Tristeţi de sucub a fost prima mea carte publicată, dar nici atunci nu m-am decis să mă dedic full time scrisului. Pentru că scrisul este înşelător, niciodată nu ştii care va fi succesul unui titlu.
Aveţi un simţ al umorului aparte, mai ales în seria Georgina Kincaid. Umorul este un ingredient important în cărţile dumneavoastră?
Cred că este esenţial, în parte şi pentru că mie îmi plac chestiile amuzante. Dar, la modul serios, cred că ai nevoie de umor ca să echilibrezi cumva dramaticul şi atmosfera întunecată. Unora li se pare ciudat că romanele din seria Georgina Kincaid  pot avea şi pasaje amuzante şi pasaje tulburătoare. Aşa e viaţa, totuşi. Bucurie amestecată cu tristeţe, vremuri bune urmate de unele mai puţin fericite.
Care vă este personajul favorit din seria Georgina Kincaid? Dar cel care v-a dat cele mai multe bătăi de cap?
Georgina este şi personajul favorit, dar şi cel care mi-a creat cele mai multe probleme. E favorita mea pentru că e haioasă şi deşteaptă, iar ca scriitoare te distrezi descriind un personaj care gândeşte ca ea şi are asemenea puteri. A fost totuşi foarte dificil de creat, fiindcă e greu să faci simpatic un personaj a cărui treabă e să le facă rău altora. Mi-a luat ceva timp până am găsit echilibrul perfect al acestui personaj.
Cum echilibraţi personajele şi intriga în romanele dumneavoastră? De care vă ocupaţi mai întâi?
Sunt la fel de importante şi un scriitor trebuie să fie în permanenţă atent la echilibrarea lor. Mă străduiesc să creez atât personaje puternice, cât şi acţiuni puternice, dar personajele au întâietate. Dacă acţiunea trenează, cititorii vor rămâne oarecum fideli personajelor bune. În schimb, dacă personajele sunt slabe, nici cea mai bună acţiune nu le poate salva.
Georgina Kincaid este o eroină dură, dar şi vulnerabilă. Cum aţi creat acest personaj – aţi folosit surse mitologice sau doar v-aţi imaginat o femeie atât de frumoasă încât merită să mori pentru ea?
Câte puţin din toate. Cu siguranţă că ideea sucubilor vine din mitologie, dar scopul meu principal a fost să creez personajul care să fie agreat de cititori şi ei să relaţioneze cumva cu el. Georgina are multe calităţi supraumane, puterile şi existenţa ei sunt în întregime fantastice… dar, cu toate acestea, la sfârşitul zilei are aceleaşi doruri şi temeri pe care le are orice om obişnuit. Cred că acesta este secretul succesului acestui personaj şi al poveştii sale.
Georgina schimbă o grămadă de rochii! I-aţi împrumutat pasiunea dumneavoastră pentru modă?
Şi eu am o mulţime de rochii, dar Georgina este mult mai stilată şi mai elegantă decât mine! Cred că aş avea de învăţat de la ea.
Ce părere aveţi despre pasiunea adolescenţilor pentru vampiri şi paranormal? E doar o modă trecătoare ori devine un gen literar puternic?
Cred că deja este un gen literar puternic. Este trecut cu vederea faptul că nebunia cu vampirii nu e deloc nouă. Oamenii iubesc poveştile cu vampiri de la Anne Rice, Bram Stoker şi mulţi alţii încoace. Este nouă doar atenţia mass-mediei faţă de acest gen literar şi faptul că a atras cititori care nu au mai lecturat romane fantasy până acum. Nu cred că este doar o tendinţă care va dispărea la un moment dat, probabil că se va modifica puţin.
Scrieţi urban fantasy, romane pentru adolescenţi şi romance paranormal. Aţi mai încercat să scrieţi şi alt gen de literatură?
Încă nu. Sunt prinsă deocamdată de aceste genuri. Mi-ar plăcea foarte mult să încerc la un moment dat ceva nou, dar deocamdată rămân în zona în care am adunat mulţi cititori. În plus, sunt genuri pe care le iubesc, iar asta e foarte important.
Care v-au fost autorii preferaţi în adolescenţă? Acum ce citiţi?
Autorii mei favoriţi erau legaţi de literatura fantastică, într-un fel sau altul: Marion Zimmer Bradley, Sheri S. Tepper şi Margaret Weis & Tracy Hickman. Încă mai citesc mult fantasy de amuzament, dar este vorba despre fantasy epic, nu paranormal. Acum citesc o carte de Jacqueline Carey.
Aveţi foarte mulţi fani în România, atât pentru seria Georgina Kincaid, cât şi pentruAcademia vampirilor. V-aţi gândit la un turneu literar în această parte a Europei?
Desigur! Depinde doar de editorul meu din România şi de o programare care să ţină cont şi de activităţile mele curente, dar în mod sigur mi-ar plăcea să vin acolo!
Interviu realizat de Virginia COSTESCHI

Comentarii

  1. interesant interviul ^^
    mai ales partea cu romania:))
    cred ca as face orice pt o intalnire cu rachelle mead;))

    RăspundețiȘtergere
  2. Uau vine si in Romania, mr, planuieste sa vina...e grozav...chiara s vrea sa o intalnesc, este o scriitoare excelenta care merita toate eforturile :X

    RăspundețiȘtergere
  3. interesant interviul si sfaturile autoarei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un interviu dragut...ar fi fain sa vina in Romania desi nu cred ca acest lucru se va intampla prea curand.

    RăspundețiȘtergere
  5. richelle are foarte mare dreptate....niciodata nu poti stii cat de iubita va fi o carte...
    cat despre va si bloodlines,cred si eu ca e greu sa sari de la una la alta...una e rose si alta e tipa care urmeaza sa fie personajul principal in bloodlines,insa este bine ca nu se vor schimba chiar atat de multe...de abia astept bloodlines :D

    RăspundețiȘtergere
  6. poate o sa vina si pe la noi, frumos.

    RăspundețiȘtergere
  7. ce m-as bucura daca ar veniii:X imi place atat de mult de ea!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi