Treceți la conținutul principal

Concurs Ritualul şi Volumul 4 din Morganville!


Concurs Special!
Lasă un comentariu la această postare cu numele tău complet şi recenzia/prezentarea unei cărţi preferate până pe 10 Aprilie ora 16:00.
După ora 16:00 recenziile/prezentările vor fi afişate într-un sondaj, unde fiecare poate fi votat.
Fiecare trebuie sa strângă cât mai multe voturi!
Timp de o saptamana puteţi vota!
Cei de pe locul 1&2 câştigă Ritualul sau Vol 4 din Morganville!

Conteaza foarte mult prezentarea/recenzia pentru a strange cat mai multe voturi.

NU SE TRIMITE E-MAIL prin formularul de la sfârlşitul paginii! Se lasă COMENTARIU!
Formularul e pentru altceva,dacă aveţi o nelamurire sau orice legat de carţi etc.



Mulţumiri editurii Leda.

Succes!

Comentarii

  1. Nume: Radu Oana-Roxana
    Am copiat-o de pe blogul meu, nu din lene, ci pentru ca tot asa as fi prezentat-o. insa cu mici schimbari :
    Cartea mea preferata pe care o prezint este "Colectionarul" de John Fowles. La prima vedere, mi-e imi place coperta. Dupa ce am citit-o mi-a placut si mai mult pentru ca semnifica exact actiunea din carte. E cartea de debut a autorului John Fowles, iar chestia asta m-a lasat masca. A fost extraordinara, si a trecut pe primul loc in topul cartilor mele favorite. Se relateaza povestea lui Frederick Clegg care a castigat lotul cel mare: nu-stiu-cate milioane de lire. Lucra la primarie inainte sa castige acest premiu. De ceva timp, el a inceput sa o urmareasca pe vecina lui, Miranda Grey, o frumoasa tanara blonda. A aflat pe la ce cafenea trece, la ce facultate merge, ce e cu ea. Planificand totul, intr-o zi se hotaraste, vazand ca ea e singura. Se duce spre ea si o intreaba "Ma scuzati, va pricepeti la caini?" "Nu, de ce?" "Pentru ca tocmai am lovit unul" si ea se intoarce sa il vada pe "cainele" ghinionist si gata a fost! Cloroformul (care e mentionat des in carte) e pus la gura ei, si adoarme instantaneu in bratele rapitorului. El e dispus sa ii ofere absolut totul, inafara de libertate. Ce se intampla cu ea? In final, dupa ce rapitorul incearca din rasputeri sa o faca sa il iubeasca, si dupa luungi incercari de evadare zadarnice, Miranda moare din cauza unei boli. Clegg nu e afectat de asta si continua sa caute alta fata pentru colectia lui . De asta si se numeste colectionarul. El colecta in mare parte fluturi, dar s-a gandit ca superba Miranda ar face colectia completa. Superba cartea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nume:Lacatusu Ioana
    Cartea mea preferata este Rafuiala din seria Fortele Raului Absolut.Cand am inceput sa o citesc eram nerabdatoare sa aflu ce se va intampla in continuare cu Chloe,Derek,Simon si Tori....La inceput nici macar nu am banuit ce se va intampla,ma gandeam ca cu toti erau in siguranta in casa in care au ajuns,dar cum eram posibil sa fie asa.....:)))Mi-a placut cum a parcurs actiune si te-a tinut cu sufletul la gura si abia asteptam sa termin cartea ca sa vad daca reusesc sa scape sau nu.Partea mea favorita a fost aceea ca Chloe era in cimitir si-si exersa puterile.....atunci cand s-a crapat pamantul si incepusera morti renvie....a fost un pic cam infricosatoare acea scena,dar a mai fost o scena de neuitat,cea de la sfarsit in care Derek si Chloe raman impreuna :X:X:X.A fost un final superb pentru o carte si o serie superba plina de aventura, suspans si mister :X:X:X

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari! Ai castigat la cat. 2 ,,Best Male Blogger" http://booksblogawards.blogspot.com/2011/04/castigatori-books-blog-awards.html

    RăspundețiȘtergere
  4. NUME: Andrei Maria

    Cartea pe care o voi prezenta este un roman de dragoste al lui Mihail Drumes, si anume Invitatie la vals. Cartea este despre iubire si suferinta din iubire si cuprinde povestea timida, tumultoasa, intensa si pasionala a doi studenti carora le este teama de iubire. Poate fi considerata atat o melodrama dar si o carte extrem de pasionala. Romanul vorbeste despre o poveste de dragoste dintre doua firi care au drept caracteristica generala o trasatura greu de controlat: orgoliul. Iubirea dintre Tudor si Mihaela se consuma pasional si ii consuma totodata si pe cei doi indragostiti reprezentand un razboi permanent.Acest roman m-a acaparat inca de la prima fraza: „Totul s-a sfarsit: nu-mi ramane decat sa ma sinucid”. Destul de trist si neobisnuit dar exact asta m-a facut sa nu mai las cartea din mana. Cuplul este format din Tudor student la Facultatea de Drept si Mihaela studenta la Litere. Cei doi se iubesc cu pasiune, isi scriu scrisori emotionante si sunt plini de veselie si exuberanta. Poveste celor doi desi incalcita mi se pare ca este speciala, aparte, pot spune chiar ciudata si reuseste sa se implineasca pentru cateva clipe, sfarsitul fiind neasteptat si trist. Cei doi m-au impresionat atat de mult pentru ca spun povestea unui iubiri dureroase, neimplinite si terminate tragic. Iubirea dintre Dor si Aimee (asa se alintau cei doi) este acea dragoste despre care se vorbeste ca o intalnesti doar o data in viata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nume:Mihaila Irina:)


    Cartea pe care am ales-o este "Mai las-o moale cu fantomele" de Megan Crewe. Viaţa nu-i deloc uşoară, dar dacă mai eşti şi la liceu, unde toţi te consideră o "ciudată", este şi mai grea. Faptul că poţi vorbi cu fantomele nu ajută deloc la "imagine", dar îţi oferă o oarecare putere asupra celorlalţi. Că doar toţi ascundem mici secrete ruşinoase, pe care nu le dorim sub nici o formă dezvăluite. Să reprezinte şantajul calea spre o "viaţă socială" împlinită? Nici vorbă! Dar Cassie McKenna trebuie să se mulţumească cu atât. Îşi crează o lume alternativă şi face totul să se îndepărteze de ceilalţi, categorisindu-i drept ticăloşi şi judecându-i după micile "indiscreţii" furnizate de fantomele ei. În opinia ei "Morţii, poate fiindcă nu mai au nimic de pierdut, sunt întotdeauna sinceri." Va descoperi totuşi că există şi o latură pozitivă în oameni, dacă eşti dispus să deschizi ochii şi s-o vezi.M-a impresionat deoarece trezeşte în cititor un val de sentimente cu privire la pierderea cuiva drag, la atitudinea celorlalţi vis-a-vis de cel ce a suferit pierderea, dar şi la eforturile de reintegrare a acestuia într-o lume care nu-l înţelege şi din care i se pare că nu mai poate face parte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nume: Sonei Andreea

    Cum tema concursului este descrierea unei carti preferate , consider ca toate raspunsurile o sa aiba ceva special in formularea lor dar totusi foarte diferite.
    Ei bine,una dintre cartile care m`a surprins placut si nu am putut renunta sa o citesc pana nu am terminat`o este "Intoarcerea:Caderea noptii" din seria "Jurnalele Vampirilor.
    Pentru cei care inca nu au reusit sa citeasca cartea persoanejele principale sunt:Elena Gilbert , Stefan Salvatore si Damon Salvatore.
    Cartea se deschide cu prezentarea Elenei ce se intoarce din "Lumea cealalta" trebuind sa invete din nou sa mearga, sa vorbeasca, sa citeasca si sa se poarte cat se poate de normal , mai exact sa invete sa traiasca printre oameni.
    Dar cum viata nu este mereu cum ne dorim, puterile raului se aduna din nou in orasul in care locuiesc fiind atrase mai mult de sangele Elenei si poate si de darurile dat acesteia in lumea de dincolo.Povestea de dragoste dintre Elena si Stefan trece printr`o perioada trista atunci cand Damon impreuna cu cei doi aliati ai sai il rapesc pe Stefan , luandu`l de langa Elena atunci cand aceasta are cea mai mare nevoie de el.
    Damon reuseste cu greu in cele din urma cu greu sa scape de sub controlul malefic al celor doua "creaturi ale padurii" fiind ajutat de Elena. Impreuna cu Matt cei trei pleaca din oras in cautarea lui Stefan.
    Prin intermediul acestei povestiri reusesc foarte putin sa imi exprim placerea pe care mi`o da aceasta carte de fiecare data cand ii aud numele si sper ca acest volum sa fie citit de cat mai multi adolescenti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cartea care m-a impresionat profund a fost primul volum din Academia Vampirilor!
    Paginile acestei carti innoada sentimente profunde si dintre cele mai diverse : prietenie , iubire , ura si mister . Pot afirma cu sinceritate ca atunci cand am citit aceasta minunata opera , sufletul fermata cu fiecare gest si cu fiecare cuvant rostit de personajele preferate!
    Minunata Richelle Mead ne trimite prin intermediul romanului in inima padurilor din Montana , la Academia Sf. Vladimir unde moroii(vampiri vii si muritori)sunt educati in tainele magiei, iar tinerii dhampiri(jumatate oameni,jumatate vampiri)sunt antrenati sa-i apere de atacurile sangeroase ale strigoilor(mortii vii) .
    Cele 2 personaje principale , Rose Hathaway si Lissa Dragomir , trec prin multe peripetii la reintoarcerea lor la Academie , din care in urma cu 2 ani fugisera atunci cand realizasera putera Lissei de a vindeca si chiar aduce din morti oamenii. Intre cele doua fete exista o legatura psihica extrem de puternica care se declansase , dupa cum vor afla fetele in decursul romanului , atunci cand Lissa o adusese pe Rose inapoi din bratele mortii.
    In timpul antrenamentelor cu gardianul Dimitri Belikov , Rose incepe sa se simta atrasa de el , simtind si din partea lui unele gesturi pline de afectiune .
    In finalul romanului , Rose o salveaza pe Lissa din gherele unchiului acesteia Victor Dashkov care se dovedeste a nu fi ceea ce parea , transformandu –se din unchiul bolnav intr-un ticalos fara pereche capabil sa-si sacrifice propriul copil pentru putere!
    Citind minunata poveste a celor doua prietene , Rose si Lissa , incerci sa gasesti o alta definitie pentru cuvantul PRIETENIE !
    Sper ca acest roman (si restul de 5) sa fie citit de cat mai multi adolescenti pentru ca e unul din acele romane care te tine cu sufletul la gura imbinand discret umor , dragoste si sacrificiu , iar de aceea il recomand din tot sufletul !
    Nume complet : Brasoava Dana Stefania

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cartea aleasa este "Zece negri mititei" - Agatha Christie.
    Este un roman plin de mister si face parte din categoria cartilor pe care nu le veti putea lasa din mana.
    Intreaga actiunea a cartii este bazata pe un cantec banal, in functie de versurile caruia se savarsesc din ce in ce mai multe crime socante:
    "Zece negri mititei au cinat sub luna noua;/Unul insa s-a-necat si-au ramas doar noua./Noua negri mititei au stat noaptea dupa trei;/Unul s-a-ntrecut cu somnul si-au ramas doar opt din ei./Opt negri mititei trec prin Devon intr-o noapte;/Unul zice: "Eu raman" — si-au ramas doar sapte./ Sapte negri mititei despicau surcele groase; /Unul s-a taiat in doua si-au ramas doar sase./Sase negri mititei se jucau c-un stup,netotii; /Un bondar l-inteapa pe-unul si-au ramas doar cinci cu totii./Cinci negri mititei vor s-ajunga magistrati;/Unul si-a-mplinit dorinta si-au ramas deci patru frati./Patru negri au plecat, hat, pe mare, mititeii;/Unul a picat in lat si-au ramas doar trei./Trei negri mititei zic: "La zoo e de noi"./Pe-unu-l stranse-un urs in brate si-au ramas doar doi./Doi negri mititei se uscau la soare-un pic;/Unul s-a prajit de tot si-a ramas un negru mic./Un negru mititel, singur-singurel,/Cu un streang s-a spanzurat si n-a mai ramas nici el."
    Zece persoane-sapte barbati si trei femei- sunt chemate de un anume U.N. Owen, care stie trecutul fiecareia, intr-o casa de pe o insula izolata, din apropierea Devon-ului.Philip Lombard(fost soldat), Vera Claythorne(profesoara /secretara),Generalul Macarthur, Emily Brent("o domnisoara in varsta"),Doctorul Armstrong, Tony Marston(un tanar bogat), William Blore(inspector de politie pensionat), sotii Rogers(servitori) si judecatorul Wargrave nu se cunosc intre ei,singurul lucru pe care il au in comun fiind faptul ca fiecare a comis o crima pentru care nu a raspuns in fata justitiei. Imediat ce ajung la destinatie, jocul incepe: Zece, noua, opt ... personajele mor,unele dupa altele.
    Personajele sunt variate si credibile, iar suspansul devine din ce in ce mai claustrofobic pe
    masura ce ne apropiem de final.
    Este o poveste inteligenta,cu un final genial, total neasteptat,dar foarte logic.

    Cirjan Andreea

    RăspundețiȘtergere
  10. Nume: Harja Maria Cristina

    Mai las-o moale cu fantomele de Megan Crewe
    Aceasta carte este foarte buna din punctul meu de vedere. Megan Crewe construieste o lume in care prietenia si increderea in sine este foarte importanta. Putem sa vorbim un pic si despre coperta acestui roman, care reprezinta infatisarea lui Cass, alaturi de o fantoma ce ii sopteste la ureche. Consider ca este foarte sugestiva. Imbinata cu paranormalul, autoarea se joaca cu actiunea expunand viata unor adolescenti si a incercarilor grele prin care acestia trec.
    Este dedicata persoanelor incepand de la 14+. Nu cred ca veti regreta citind-o, deoarece acest roman are tot cei trebuie pentru a fi o carte placuta si pe gustul tuturor, inocenta, iertare, mister, prietenie, suspans,umor, sarcasm si actiune, totul amestecandu-se in viata unor grupuri de adolescenti.
    Cass personajul principal feminin din carte, are latura ei aceea misterioasa, este o fata retrasa ce se afla in clasa a 11-a avand diferita probleme cu colegii sai, iar Tim genul de tip ce nu trebuie "ratat" vede o persoana complet noua in ea. Surprinzator este faptul ca autoarea nu a pus accentul pe acea iubire adolescentina,neimpartasita si obstacolele care se ivesc mai la tot pasul -care de altfel ne-am obijnuit in cartile de acest gen- decat pe o simpla prietenie ce aduce lucruri frumoase.
    Cartea fiind in categoria fantasy cu siguranta va fi pe gustul vostru. Celor iubitori de acest gen. O poveste extraordinara ce merita citita.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ei bine marturisesc ca nu veti intalni vampiri in acest roman, insa daca va spun ca veti citi prima carte despre un triunghi amoros care implica numai doua corpuri cu siguranta veti deveni curiosi.

    Daca seria “Amurg” poate fi numita prima serie de carti cu vampiri scrisa pentru persoanele care nu iubesc vampirii, atunci ar fi corect sa spun despre “ Gazda” ca este primul roman S.F. pentru cei care nu prefera acest gen.

    In “Gazda” Stephenie Meyer lasa la o parte padurile cetoase din Forks, Washington si se muta in zona arida a deserturilor din Arizona.

    “Gazda” insa nu este o carte dedicate adolescentilor, chiar daca unii s-au grabit sa faca o comparatie intre seria “Amurg’ si “Gazda”, cea din urma este un roman S.F. dedicat publicului adult.

    Meyer nu foloseste in aceasta carte cliseele tipice filmelor S.F. cu Will Smith sau Richard Dean Anderson, in care un erou inconjurat de arme secrete si explozii spectaculoase a pornit un razboi impotriva extraterestrilor. In “Gazda” omenirea a pierdut deja batalia.

    Chiar daca mai sunt cateva grupuri de oameni care nu au capitulat in fata extraterestrilor, acestia nu lupta pentru eliberarea planetei, ci pentru propria lor supravietuire zilnica.

    De fapt “Gazda” nu este o carte despre salvarea planetei de sub ocupatia invadatorilor, ci mai precis este o poveste despre ceea ce inseamna sa fi om, despre identitate si individualism.

    Mai mult dect orice “Gazda” este o poveste despre natura iubirii; iubirea romantica, iubirea de familie, iubirea de prieteni – toate aceste emotii le va experimenta Ratacitoarea in mintea si amintirile lui Melanie.

    Insa acolo gaseste mai mult decat amintirile lasate de Melanie, ea este prinsa in propriul cap incapabila sa-si preia controlul propriului trup, fortata sa devina gazda pentru extraterestra Ratacitoarea.

    Singura asemanare dintre “Gazda” si seria “Amurg” o face personajul Ratacitoarea. Ea are ceva din Bella, ceva care vibreaza inauntrul ei – amandoua dau dovada de un enorm spirit de sacrificiu.

    Nume:Andreea Puf
    In fine “Gazda” este o cate interesanta. Evitand cliseele S.F. ea se concentreaza asupra umanitatii si a sentimentelor umane experimentate de un extraterestru invadator care chiar isi doreste sa devina om.

    O lectura foarte buna, chiar daca nu este despre vampiri…

    RăspundețiȘtergere
  12. Frumos concurs Claudiu, premile snt pe masura si are o originalitate aparte acest concurs cu recenzii. Dar nu voi participa pt. k am cele 2 carti comandate si nu ar avea rost sa le stric sansa celorlalte. Todusi vreau sa le dau un mic sfat. Unele dintre ele nu au scris o recenzie, ceea ce au facut au fost povestiri ale cartilor, intr-o recenzie trebuie sa se vb la general sa zicem despre carte opinii si ptn despre ce ar fi vb, nu ce se intampla, cum se sfarseste. Numai cateva persoane de aici au nimerit punctele forte si cred k si tu ar trebui sa alegi cateva care ti se par a fi recenzii pentru a le baga in poll, nu pe toate iti zic, cred k ai obs si tu problema. Unele nu stiu nici cu ce se mananca o recenzie (asta e parerea mea).
    Oricum succes tuturor atunci.

    RăspundețiȘtergere
  13. Andrei Constantin

    Deoarece sunt fan Stephen King voi prezenta cartea Christine.
    Romanul prezinta exact relatia tandra, magica, dar salbatica si periculoasa dintre Christine si proprietarul ei. Desi din baiatul care nu atrage prin fizic si batjocorit de toti, Arnie devine un alt om, indragit de fete si de care se tem ceilalti, el incepe sa aiba numai necazuri. Nu se mai intelege cu parintii, isi pierde prietenii, devine gelos peste masura, practic spiritul masinii pune stapanire pe Arnie. Poate ati putea crede din primele randuri ale romanului ca Stephen King vorbeste despre dragostea pe care Arnie o poarta unei fete, dar nu este asa. Arnie se indragosteste de o masina. Dennis, prietenul cel mai bun al lui Arnie, isi da seama ca e ceva ciudat la mijloc si incepe sa investigheze trecutul masinii si proprietarii ei. El afla ca in masina au murit doua persoane intr-un mod ciudat. Arnie devine practic complice fara sa stie la crime, masina pe care o adora atat incepe sa omoare persoane care i-au facut rau proprietarului ei si chiar si persoane dragi lui. Misterul si suspansul fac din roman unul demn de citit. Cartea nu o veti lasa din mana pana cand nu o sa aflati cine sau ce se afla in spatele masinii si al crimelor. Suspans si horror acestea sunt cele doua cuvinte care definesc cel mai bine romanul lui Stephen King.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nume: Stoica Madalina
    Recenzia:
    Nu cu mult timp in urma nici nu stiam ca exista o carte numita asa , "Ultimul cantec", stiam de la o prietena ca exista film.
    M-am uitat la el asa, fara sa am prea mari asteptari pentru ca stiam ca joaca domnisorica Miley Cyrus[ pe care nu prea pot sa o vad- probabil de ce am o sora mai mica care o idolatrizeaza] insa la sfarsitul filmului aveam lacrimi in ochi. Mi-a placut filmul, enorm chiar.
    In urma cu vreo 2-3 saptamani am aflat de blogul Laurei Frunza. Acolo am aflat ca in spatele filmului acela magnific sta o carte, scrisa de Nicholas Sparks. Imi place tot mai mult stilul si povestile acestui autor. Pur si simplu reuseste cu adevarat sa iti transmita ceva prin intermediul cartilor lui.
    Nici macar nu am stat pe ganduri si mi-am comandat imediat in urmatoarea saptamana cartea.
    In acest moment dupa ce am terminat-o de citit, nici nu imi pare rau ca am cumparat-o. Consider ca aceasta este una din cartile care chiar merita citite.
    In carte este prezentata viata unei fete Veronica[ Ronnie], care se lupta foarte mult cu problemele adolescentine. Este frumoasa , puternica si talentata insa sufera mult din cauza divortului dintre parintii ei. Ajunge sa isi urasca tatal pentru ca a parasit-o si tot odata se simte tradata si renunta la talentul ei, muzica.
    Dupa 3 ani in care si-a ignorat complet tatal si i-a facut mamei sale viata imposibila, facand fel si fel de lucruri, este obligata de mama ei sa stea impreuna cu fratele ei mai mic, Jonah, aproape o vara intreaga alaturi de tatal ei, in Wilmington.
    Ronnie inca plina de resentimente se razbuna pe tatal ei pentru ca a parasit-o, vorbind foarte urat cu el, si facand tot ce ii trecea prin minte.
    Ajunge sa se indragosteasca de Will, cel mai popular baiat din oras, insa in drumul iubirii lor sunt fel si fel de obstacole.
    In ultimele pagini ale romanului [50-60] se axeaza foarte mult pe relatia tata- fiica. Ronnie se impaca cu tatal ei si chiar se muta acolo pentru a sta alaturi de el si pentru a-l ingriji in ultimele lui zile de viata.
    Ronnie reincepe sa cante la pian de dragul tatalui ei, pentru a-l mentine in sufletul ei cat mai viu.

    Pe coperta cartii chiar sus este scris "Un scriitor romantic fara egal" in acest moment sunt foarte de acord cu acea remarca. Nicholas Sparks are niste romane de dragoste , foarte bune,care iti transmit niste emotii puternice, la care plangi fie ca vrei, fie ca nu vrei.

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Madalina A -se cere recenzie sau prezentare, fiecare cum doreste.

    Multumesc de sfat :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Nume:Gheorghiev alexandra
    Cartea mea preferata este tristeti de sucub de richelle mead.In ea se prezinta aventurile demonice ale georginei kincaid.Georgina este uneori miloasă.. Ştiind de puterile sale nu vrea să facă rău celor doi bieţi muritori de care se simte atrasă, scriitorul Seth Mortensen şi fermecătorul Roman.Dragostea trece însă pe locul secund atunci când în lumea nemuritorilor din Seattle se iveşte o ameninţare: vampiri şi drăcuşori deopotrivă sunt atacaţi, iar Georgina, investigând de una singură, descoperă existenţa unor creaturi respinse atât de rai cât şi de iad, şi care vor să se răzbune…Începe o luptă nemiloasă între bine şi rău. Evident va învinge ….Ghiciţi!Georgina este dura,stilata,eleganta si in adevaratul sens al cuvantului:Georgina are multe calităţi supraumane, puterile şi existenţa ei sunt în întregime fantastice.

    RăspundețiȘtergere
  17. ce-mi place coperta volumului 4 din VDM, mai ales tricoul tipului de pe coperta:)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi