Treceți la conținutul principal

Concurs Rao

Pentru a participa la concurs trebuie să laşi un comentariu(pentru a lăsa un comentariu se dă click pe norişorul albastru).Comentariul trebuie să cuprindă numele complet(nume + prenume) şi prezentarea unei carţi preferate de la EDITURA RAO. 
NU SE TRIMIT E-MAIL-uri PRIM INTERMEDIUL FORMULARULUI PENTRU INSCRIERE!

Cele mai bune prezentări vor fi premiate. Premiile sunt:


                                                       Volumul II                       Volumul I



Perioada concurs:17 -29 Aprilie 2011

Mulţumesc Editurii Rao

Comentarii

  1. Lacatusu Ioana
    Mie mi-a placut in mod special volumul Noua viata a lui Bree Tanner.A fost diferita de seria Twilight.Aceasta carte a fost defapt cheia spre lumea Twilight,deoarece pana sa apara cartea nu stiam cu adevarat cum se comporta un vampir in tot sensul cuvantului.Cartea ne-a aratat despre dorinta noilor nascuti pentru sange si despre nepasarea lor de viata oamenilor pe care o sacrifica pentru a-si satisface foamea.Cartea ne mai arata si ce este prietenia si iubirea,ce ai face pentru cei la care ti indiferent de consecinte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Terchi Laura
    Carte: Mi-a placut foarte mult Zori de zi din seria Twilight. Dece ? Pentru ca din primele pagini parca m-am prins in lumea din carte, care se desfasura intr-un ritm alert, iar in fiecare clipa dadeam peste ceva nou, sau ceva waw..ce se intampla dupa? Sau chiar? Nu cred...si tot asa. Nu prea am lasat-o deloc din mana. M-a tinut atrasa pana la ultima pagina. Mi-a placut ca era impartita in trei carti, cartea lui Jacob a fost cea mai atre, pentru ca era foarte comica, si abia asteptam sa vad ce ii mai zice lu Rose. Iar momentul care mi-a palcut fpoarte mult si care a avut cea mai mare doza de tensiune a fost atunci cand a murit Bella..sau era sa moara..a fost descrisa asa de bine, in cat imi daduse si lacrimi, ca si cum eram eu acolo in rolul personajului si o priveam pe Bella intinsa pe masa aia..cu edward in fata si nu suportam gandul ca e dead. Asta este cartea mea preferata de la rao

    RăspundețiȘtergere
  3. Nume: Radu Oana-Roxana
    Cartea mea preferata de la editura RAO este Gazda de Stephenie Meyer. Ador cum scrie autoarea asta, si am toate cartile de la ea. Insa cea mai reusita mi s-a parut ca este Gazda. Lumea pe care o prezinta este extraordinara. Si sa citesti din perspectiva a doua persoane de o data? Asta mi s-a parut cel mai interesant. Melanie Stryder a fost printre ultimii oameni care au refuzat sa fie gazde acelor invandatori invizibili. Ratacitoarea, (care apropo,e foarte altruista) sufletul care ii preia corpul, a fost la fel de surprinsa ca mine, atunci cand a descoperit ca vechiul chirias al corpului refuza sa fie omorata, preluata. Cartea se termina nemaipomenit de bine, si inca traiesc cu speranta ca va aparea un volum 2. Romanul Gazda nu il voi uita niciodata, un roman plin de iubire si despre ce inseamna sa fii om.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nume: Andreea Puf
    Cu totii am auzit povestea “Frumoasa si Bestia” scrisa de fratii Grimm sau cel putin am vazut filmul produs de Disney. Romanul “Bestia” a adus o noua aura binecunoscutei povesti prin transpunerea ei in lumea moderna. De data aceasta privita prin ochii bestiei.
    Kyle Kingsburg este un ticalos. El crede ca daca are bani si un aspect fizic frumos totul i se cuvine. Ii face placere sa umileasca persoanele care nu se ridica la nivelul sau – asta faci si cu Kendra Hilferty, o fata nu tocmai atragatoare de care se amuza invitand-o la o petrecere unde se afiseaza apoi cu o alta fata ignorand-o complet pe Kendra.
    Dar sa fim seriosi copii si adolescentii sunt rautaciosi. In fiecare scoala exista mereu astfel de personae care au un comportament asemanator cu cel al lui Kyle.
    Aceasta carte nu este insa numai transpunerea unui basm, ci mai mult este o carte despre judecata, prietenie, respect si dragoste adevarata. Sa nu intelegeti gresit nu este una dintre acele carti plictisitoare, care incearca sa ne ofere lectii moralizatoare, ci mai degraba este o scriere luminoasa si amuzanta.
    Alex Flinn creaza personajul Kyle Kingsburg (Adrian) cu mult talent. Ii putem observa temerile, bucuriile si deceptiile pe care le traieste. Personajul evolueaza foarte mult pe parcursul cartii, insa intr-o maniera credibila. El este permanent supravegheat de catre tutorele sau orb Will si de catre Magda menajera, pe tot parcursul transformarii lui, urmarindu-i fiecare pas pe care il face spre a deveni o persoana mai buna.
    Lindy- Frumoasa, nu este genul de fata dupa care baietii intorc capul pe strada. Ea este draguta, insa adevarata ei frumusete este ascunsa ochilor celor ce o privesc. Aceasta fata nu a avut o viata usoara, mama ei a murit de mult, tatal ei este dependent de droguri, iar ea se lupta din greu pentru a reusi in viata. Chiar mi-a placut personajul acesta, Lindy este o fata draguta si afectuasa.
    Un element inedit pe care il introduce autoarea in carte este acela al paginilor care transpun discutiile de pe un chart room al unui grup numit” Schimbari Neasteptate”. Discutiile dintre diferite personaje de poveste cum ar fi broasca sau micuta sirena aduc un plus de amuzament cartii.
    Drept confirmare a uriasului succes de care s-a bucurat acest titlu, fiind tradus in 18 tari si obtinand numeroase premii, in curand, pe marile ecrane, va aparea filmul Bestia, o superproductie marca CBS si Sony Pictures.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma numesc Burciu Andra si va vine sa credeti sau nu, cartea mea preferata de la RAO este seria Fetita celei de a Sasea Luni de Moony Witcher.
    Imi place aceasta serie formata din patru volume deoarece este una simpla si plina de fantezie si suspans. Cel mai mult m-a atras faptul ca autoarea s-a bazat mai mult pe tema care predomina cartea (alchimia) si nu ne-a luat cu alte aberatii precum iubirea vesnica dintre X si Y sau s-a lasat pe dramatismul plicticos al fiecarei carti fantasy.
    Felul in care Moony Witcher descrie locurile in care Nina, Cesco, Fiore, Dodo si Roxy trebuie sa mearga este foarte realist si transpune cititorul chiar acolo, impreuna cu eroii cartilor.
    De asemenea am fost fascinata de interesanta combinatie dintre diferitele locuri ale lumii (Insula Pastelui, Egipt, Vechile civilizatii Aztece si Atalantida) si felul in care a reusit sa le descrie misterul din spatele legendei, pur s simplu m-a fascinat.
    De asemenea am adorat faptul ca autoarea a impletit cele patru elemente care stau la baza formarii lumii cu tainele elchimiei si cred ca am aiurat dedstul de mult :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma numesc Bilc Irina si cartea mea preferata de la editura RAO este "Gazda" de Stephenie Meyer.Nu am inteles nimic din primele 100 de pagini si chiar ma gandeam sa abandonez cartea,dar ma bucur ca nu am facut-o.La inceput era foarte derutant cu toate amintirile lui Melanie si cu gandurile Wandei.Cartea debuteaza cu o amintire...o amintire din ziua cand Mel fusese prinsa de Cautatori.Ratacitoarea (Wanderer,de unde si numele Wanda) este un suflet care a trait pe8 planete,Pamantul fiind cea de-a 9.Sufletul al carui corp il furase,Melanie,nu vroia sa-si paraseasca trupul si lumea,asa ca ii desvaluie Wandei un secret crucial...:si anume ca mai exista colonii de oameni "salbatici" in lume.Wanda ar fi putut dezvalui aceste secrete celorlalte suflete si i-ar fi distrus pe oameni,dar asta ar fi insemnat sa-i distruga si pe cei doi barbati importanti pentru Melanie si pentru ea..asa ca decide s-o ajute

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma numesc Ploscaru Georgiana si cartea mea preferata de la editura Rao este Pradarea marii Piramide , de Katherine Roberts.Am citit cartea acum cativa ani si nu`mi aduc aminte toate detaliile dar mi`a placut foarte tare.Povestea incepe atunci cand fiul unuia dintre sclavi trebuie sa ajute la construirea uneia dintre cele mai mari piramide,doar ca el,impreuna cu prietenul sau cel mai bun au un alt plan,si anume,acela de a jefui piramida...astfel,un fel de spirit incepe sa se manifeste si totul o ia razna.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nume : Brasoava Dana Stefania

    Cartea care mi-a adus o mangaiere sufletului atunci cand am citit-o a fost “ Ultimul cantec “ de Nicholas Sparks. Acesta este un roman minunat care te face sa vezi viata cu alti ochi , cu ochii sufletului incercand sa intelegi sensul lucrurilor simple care chiar daca la prima vedere par lipsite de insemnatate , ele te pot face sa te simti implinit si fericit!
    Intre paginile acestui roman se contureaza povesti minunate de dragoste si se incearca reconstruirea relatiei tata-fiica . Povestea o are ca personaj principal pe tanara de 17 ani Ronnie care este profund zguduita emotional cand parintii ei divorteaza. Desi foarte talentata la pian , Ronnie decide sa se opreasca din cantat . Dupa 3 ani , Ronnie este obligate de mama ei sa se mute pe parcursul verii la tatal sau , care locuia intr-o casuta modesta pe malul marii . La inceput , fata se arata ostila noului stil de viata , intrand chiar in anturajul unor adolescenti cu probleme. In acest timp , Ronnie il cunoaste pe Will , un tanar popular si foarte bogat de care ea nu s-ar putea indragosti nicicand . Cel putin asta crede la inceput pentru ca soarta ii arata lui Ronnie ca lucrurile nu vor sta asa si ca dragostea e comandata doar de inima! Indragostita pana peste cap , Ronnie va trece prin multe incercari de-a lungul verii pana cand universal minunat, proaspat creat va fi destramat de o veste nefericita ! Ronnie afla ca tatal ei suferea de cancer si nu mai avea decat cateva luni de trait! Despartita de Will , care please la facultate, Ronnie trebuie sa treaca peste chinurile prin care il purta boala pe tatal sau. Pe patul de moarte , Ronnie ii canta tatalui sau cantecul inceput de el si terminat de aceasta! Povestea se termina fericit , cu Ronnie intoarsa acasa ,la New York unde se inscrie la o scoala de muzica fiind decisa sa continue pianul avandu-l aproape pe Will care sa mutase si el in incredibila metropola!
    Recomand din tot sufletul acest roman deoarece paginile sale reprezinta un univers captivand dominat de sentimente diverse , care imbina discret umorul cu dragostea si tristetea . Chiar daca e doar o carte , “Ultimul cantec “ reprezinta un model , care te face sa iti indrepti greselile si sa fii puternic in fata greutatilor vietii !

    RăspundețiȘtergere
  10. Nume:Vircan Issabel
    carte care mi-a placut cel ami mult a fost Amurg de Stephenie Meyer.

    “Amurg” este povestea de iubire a lui Edward si a Bellei, cu o abordare noua fata de orice alta poveste romantica cu vampiri. Este diferita de tot ceea ce s-a scris pana acum in domeniu, iar unicitatea sa consta in capacitatea de a demola barierele de varsta, reusind sa captiveze atat publicul matur, cat si pe cel adolescentin, deopotriva.“Amurg” este scris intr-un stil simplu, fluent si placut, cu descrieri ce fac cititorul aproape sa simta aerul mlastinos al orasului Forks, sau sa auda stropii de ploaie pe acoperis.Romanul se adreseaza, in egala masura, publicului la varsta adolescentei, amatorilor de povesti cu vampiri, precum si celor ce gusta un roman de dragoste strabatut de o inefabila melancolie.Povestea de dragoste dintre Edward si Bella este emotionanta si captivanta prin incapatanarea cu care cei doi lupta sa si sa isi demonstreze ca iubirea lor nu este nici damnata, nici imposibila. Este povestea a doua mari lupte: aceea pentru dragoste si aceea pentru supravietuire a fiecaruia in lumea celuilalt.Cel mai mult impresioneaza prin puterea de sacrifiu pentru persoana iubita,siguranta ei mai presus de propria ta fiinta.Viziunea asupra iubirii este proaspata, adolescentina, dar si profunda, in acelasi timp.Este o carte captivanta si aproape imposibil de abandonat pana la ultima pagina, in pofida marii intinderi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am vrut sa aleg o carte despre care nu s-a mai vorbit, asa ca am ales Magie Dezlantuita de Cat Weatherill.

    Mi-a placut atat de mult Magie Dezlantuita! E prima mea carte citita de aceasta autoare, dar pe viitor as vrea sa mai achizitionez si altele fiindca imi place foarte mult stilul ei. Fiecare capitol se termina cu un cuvant sau cu o propozitie care te face curios sa afli ce se intampla mai departe. Mi-a mai placut foarte mult structura cartii: aceasta e structurata in sase mari parti, cu foarte multe capitole, iar un capitol are maxim 4-5 pagini. Chiar a fost foarte usor de citit, m-a binedispus prin relatarea unei vechi legende germane pe care autoarea a continuat-o intr-un mod unic.

    Inceputul poate sa vi se para putin ciudat, fiindca te introduce direct in poveste fara nici un fel de scurta introducere. Toti copiii din satul Hamelin urmeaza sunetul unei muzici fermecate, muzica care o scotea fluierul fermecat al Cantaretului. Toti acestia raman captivi intr-o lume magica din interiorul dealului din acel sat, singurul care “se salveaza” este Jakob, un copil olog.Acest cantaret cauta un copil special, care stia ca se afla printre copiii din satul Hamelin ca sa scape de un vechi blestem. Initial, vom crede ca Finn ( cantaretul) este un personaj negativ. Dar pe masura ce inaintam in poveste, vom afla foarte multe lucruri surprinzatoare despre el, care ne vor schimba parerea cum ca ar fi o persoana rea. Chiar o parte dintre cele sase al cartii, ii este dedicata povestii lui Finn. Mi-a placut taria Mariannei, care a reusit sa iasa din vraja, dragostea dintre cei doi frati, cat si povestea lor de familie.

    Finalul este unul frumos , dar in acelasi timp neasteptat. Mi-au placut foarte mult toate personajele, mi s-au parut foarte bine creionate si scoase in evidenta, ajungand sa le indragesc pe toate. M-a incantat existenta unei lumi magice, in care Jakob era normal si in care toate problemele realitatii dispareau.

    Magie Dezlantuita este o carte intunecata, magica si palpitanta, care ne invata despre curaj, puterea dragostei si a familiei, cat si a prieteniei.Vi-o recomand!

    RăspundețiȘtergere
  12. Gheorghiev Alexandra Ioana
    Cartea mea preferata de la editura RAO este Evermore de Alyson Noel,m-a impresionat aceasta carte prin povestea de dragoste dintre ever si damen.M-a impresionat foarte mult la aceasta carte personajele si faptul ca ever este o fata foarte speciala din toate punctele de vedere,si ca face tot posibilul pentru a ramane cu singurul barbat pe care il iubeste: damen,dar intre timp descopera ca acest damen nu e ceea ce pare a fi,e un nemuritor,un astfel de nemuritor care radiaza lumina,si in acelasi timp intuneric,si apartine unei lumi diferite,unde nu se moare niciodata...Cei doi isi dau viata unul pentru celalalt pentru a ramane impreuna si pentru a lupta,astfel ever intra in lumea lui plina de mistere si de secrete,unde constanta ca intrebarile sunt mai multe decat raspunsurile.Iubesc aceasta carte.

    RăspundețiȘtergere
  13. Andrei Oana.

    Cartea mea preferata de la Rao este Zece negrii mititei de Agatha Christie. Nici nu pot descrie cât de uimitoare este aceasta carte. Scriitoarea s-a întrecut pe sine în acest roman fascinant. Pe tot parcursul romanului eşti în suspans şi la fiecare crimă eşti confuz. Zece persoane sunt invitate pe Insula Negrului de un anume U.N.Owen. Aceste zece persoane au infaptuit fapte care nu puteau fi aduse în faţa legii deoarece nu puteam fi demonstrate. În sufrageria casei, pe o masă, se aflau niste figurine intruchipand zece negrii mititei. La fiecare crimă dispărea o figurina. Crimele se petreceau în aşa fel încât să se potrivească cu versurile poeziei “Zece negri mititei” de Frank Green. Abia la sfârşitul cărţi aflăm cine era criminalul la care cu siguranţă nimeni nu s-ar fi gândit. Am stat cu sufletul la gura pana la ultima pagina unde scria scurt si raspicat numele criminalului. O carte care ma facut sa alerg cu ochii pe pagini ca sa aflu dezlegarea misterului si pe care o recomand tuturor celor pasionati de mistere bine puse la punct si ingenios rezolvate.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cirjan Andreea

    Cartea preferata de la editura Rao este "Zece negri mititei" - Agatha Christie.
    Este un roman plin de mister si face parte din categoria cartilor pe care nu le veti putea lasa din mana. Cel putin asta mi s-a intamplat mie. A fost prima carte scrisa de Agatha Christie pe care am citit-o si chiar am ramas impresionata de ea. Are o poveste inteligenta, cu personaje variate si credibile, iar suspansul devine din ce in ce mai claustrofobic pe masura ce ne apropiem de final, un final genial, total neasteptat, dar foarte logic.
    Intreaga actiune a cartii este bazata pe un cantec destul de banal, chiar amuzant,in functie de versurile caruia se savarsesc din ce in ce mai multe crime socante:
    "Zece negri mititei au cinat sub luna noua;/Unul insa s-a-necat si-au ramas doar noua./Noua negri mititei au stat noaptea dupa trei;/Unul s-a-ntrecut cu somnul si-au ramas doar opt din ei./Opt negri mititei trec prin Devon intr-o noapte;/Unul zice: "Eu raman" — si-au ramas doar sapte./ Sapte negri mititei despicau surcele groase; /Unul s-a taiat in doua si-au ramas doar sase./Sase negri mititei se jucau c-un stup,netotii; /Un bondar l-inteapa pe-unul si-au ramas doar cinci cu totii./Cinci negri mititei vor s-ajunga magistrati;/Unul si-a-mplinit dorinta si-au ramas deci patru frati./Patru negri au plecat, hat, pe mare, mititeii;/Unul a picat in lat si-au ramas doar trei./Trei negri mititei zic: "La zoo e de noi"./Pe-unu-l stranse-un urs in brate si-au ramas doar doi./Doi negri mititei se uscau la soare-un pic;/Unul s-a prajit de tot si-a ramas un negru mic./Un negru mititel, singur-singurel,/Cu un streang s-a spanzurat si n-a mai ramas nici el."
    Zece personae - sapte barbati si trei femei - sunt chemate de un anume U.N. Owen, care stie trecutul fiecareia, intr-o casa de pe o insula izolata, din apropierea Devon-ului. Philip Lombard(fost soldat), Vera Claythorne(profesoara /secretara), Generalul Macarthur, Emily Brent("o domnisoara in varsta"), Doctorul Armstrong, Tony Marston(un tanar bogat), William Blore(inspector de politie pensionat), sotii Rogers(servitori) si judecatorul Wargrave nu se cunosc intre ei, singurul lucru pe care il au in comun fiind faptul ca fiecare a comis o crima pentru care nu a raspuns in fata justitiei. Imediat ce ajung la destinatie, jocul incepe: Zece, noua, opt ... personajele mor, unele dupa altele. Oare va supravietui cineva? Cititi si veti afla :)

    P.S. “Zece negri mititei” se afla pe locul 7 in topul celor mai vandute carti din lume (excluzand Biblia si alte dictionare). Aceasta carte merita din plin citita.

    RăspundețiȘtergere
  15. Muresan Bianca

    Cartea preferata de la editura Rao este "Fascinatie" de Melissa Marr.De ce? Pentru ca este o carte plina de mister,cu o idee care nu am mai intalnit-o pana acum.Am citit multe carti despre zane,dar nici una ca aceasta.Ideea in sine mi-a placut mult,dar personajele m-au uimit.Regele verii este descris atat de minunat,ca un zeu pentru o fata pamanteana.Si cum Melissa s-a putut gandi la acele reguli nu-mi dau seama.Ma bucur numai ca s-a gandit si le-a scris,rezultand o carte mirifica,care sta in dulapul meu special,fiind cartea mea preferata.
    Personajele principale,regele verii Keenan si muritoarea-viitoare regina a verii Aislinn mi-au placut la nebunie inca de cand am citit prima fraza in care reiesea ca s-au cunoscut.Au fost descrise nici prea putin,nici prea mult.
    Actiunea,Keenan,regele verii cautandu-si regina printr-un test foarte ciudat si alegand-o pe Aislinn,o muritoare care poate sa-l vada si sa fie singurul om care sa nu fie atrasa de el, nu imi imaginez cum a avut scriitoarea o astfel de imaginatie.Cum Keenan incearca sa o convinga pe Aislinn e atat de adorabil,iar cum Aislinn incearca sa se indeparteze de Keenan e atat de curajos.
    Ce pot sa zic,cartea e pur si simplu perfecta.Merita citita.

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nume:Troie Monica Alexandra

    Cartea mea preferata de la editura Rao este ZORI DE ZI scrisa de Stephenie Meyer.

    Oare de ce prefer aceasta carte in schimbul celorlalte aparute din seria Twilight?
    Deoarece pe mine m-a atras foarte mult.Mi-a placut tot de la descrierea partii in care era Bella in benzinarie..pana la...pana la final.Pe mine m-a atras deoarece partile de descrierea sunt extraordineare.Mi-a placut descrierea nuntii Bellei cu Edward, mi-au mai placut partile in care erau in luna de miere.
    Partea in care este povestita de Jacob mi-a placut intr-un mod deosebit.Mi-a placut sa pot "intra" in gandurile lui chiar si pentru cateva capitole.Capitole care au fost superbe deoarece..cuprindea amuzament(atunci cand Jake se lua de Rose),dar si tristete in momentele in care citeam despre framantarile lui in privinta dragostei lui pentru Bella.
    In finalul celei de-a treia parti(Cartea povestita de Bella vampir),de fiecare data cand citeam despre antrenamentele Bellei in potriva Zafrinei sau a lui Kate,ma simteam ca si cum eram si eu acolo undeva langa Bella.Desigur si aceasta parte mi-a placut foarte mult deoarece mie mi s-a parut ca a avut cea mai multa actiune.
    In final as putea sa adaug faptul ca...poate o sa ma credeti nebuna sau disperata sau in orice fel vreti voi atunci cand veti citi...dar eu luam aceasta carte si la scoala...si trebuie sa recunosc ca de multe ori i-am injurat pe colegii mei deoarece nu ma lasau sa citesc,sau imi luau cartea din mana.Odata am aruncat cu penarul unei colege dupa un baiat deoarece imi luase cartea.
    Deci...in final..aceasta carte este superba la fel ca toata seria care apropo provoaca dependenta.Chiar merita citita...si niciodata nu judecati o carte dupa coperta la fel cum am facut eu la inceut,iar acum iubesc aceste carti.

    RăspundețiȘtergere
  18. Bran Timea

    Cartea mea preferata de la editura Rao este Jurnalul unei iubiri de Nicholas Sparks.

    Povestea este forate simpla: intr-o VARA doi adolescenti pe nume Allie si Noah se indragostesc nebuneste, dar iubirea lor nu este bine vazuta de parintii fetei, ea provenind dint-o familie instarita, iar Noah fiind un simplu muncitor. Ei isi petrec vara impreuna, iar la sfarsit Allie trebuie sa se intoarca la oras, insa jura ca isi vor scrie mereu pana cand se reintalnesc. Noah timp de un an in fiecare zi ii scrie iubite sale o scrioare, dar cand vede ca nu primeste nici un raspuns, cu inima sfasiata renunta.

    Dupa 14 ani Allie se pregateste de nunta ei, insa intr-un ziar vede poza lui Noah, si viata ambilor protagonisti ia o alta intoratura. Allie se duce in vizita la iubirea vietii ei, iar flacara iubirii dintre cei doi se reaprinde. Se casatoresc, si isi petrec restul vietii lor impreuna. Insa viata le rezerva o surpirza dureroasa: Allie are o boala incurabila, din cauza caruia nici macar pe Noah nu-l recunoaste. Ea ii spune sotului ei sa scrie intr-o carte povestea iubirii lor, iar in momentele cand ea nu-si aminteste sa-i spuna povestea, astel ea isi va aduce aminte, si se poate intoarce la el. Momentele cand Noah povesteste sunt foarte emotionante, nu sunt o persoana emotiva, dar citind cartea asta de foarte multe ori am plans.

    Noah isi respecta promisiunea facuta la casatorie, iubirea lui pe parcusul anilor crescand. El este alaturi de Allie, "la bine si la rau", nici macar cumplita boala de care sufera sotia lui nu-l face s-o paraseasca. De accea cred ca Noah e un exemplu demn de urmat, din pacate in ziua de azi multi barbati in aceasi situatie isi abandoneaza sotiile.

    Am citit de foarte multe ori cartea, si o recomand din tot sufeletul: este MAGNIFICA!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Nume complet: Dragut Madalina Mihaela

    Cartea m ea preferata de la editura Rao este "Jurnalul unei iubiri" scrisa de Nicholas Sparks. Aceasta carte nu este una foarte cunoscuta, dar o recomand tuturor indiferent de varsta, intrucat ne descrie o adevarata si sincera poveste de iubire. Personajele principale sunt doi batranei, Noah si Allie, care locuiesc intr-un azil deoarece sufera de Alzheimer, o boala ce ii face sa uite. Batranul Noah, nu este, insa, chiar atat de afectat ca minunata lui sotie, si incearca sa o ajute sa isi aminteasaca de frufoasa lor poveste de dragoste, citindu-i dintr-un jurnal scris chiar de el in care este prezentat fiecare detaliu al marii iubiri.
    Idila celor doi incepe intr-o vara, cand varstele lor erau destul de fragede (17 respectiv 15 ani), si se intensifica cu timpul. Dar, asa cum se intampla in cele mai multe cazuri, si aici, intervin parintii si ii despart, cu motivul diferentei claselor sociale din care faceau parte.
    Cu toate acestea, dupa ani si ani, fetei ii revin amintirile si toate detaliile vechii iubiri, mai ales dupa ce vede poza fermecatorului Noah, in ziarul local.
    Parintii lui Allie ii gasesc un logodnic provenit din cea mai importanta familie din oras, dar aceasta hotaraste sa mearga sa il intalneasca pe Noah pentru ultima oara, inainte de nunta.
    Ajunsa aici, revederea este dulce si sentimentele revin si cand este timpul plecarii, Allie este cuprinsa de un vartej pasional, deoarece are de luat cea mai importanta alegere din viata ei, iar cum sentimentele si amintirile sunt atat de puternice, fata alege sa ramana alaturi de adevarata dragoste si duce o viata minunata chiar daca nu mai este bogata. Chiar si la batranete, dragostea lor mocneste si sunt fericiti alaturi unul de altul.
    Am ales sa povestesc aceasta carte, pentru ca este intradevar emotionanta si ne demonstreaza ca miracolele exista si ca viata poate fi traita sub semnul iubirii.
    Poate nu am descris-o chiar asa cum a gandit-o autorul, dar am facut-o asa cum am perceput-o eu si sper ca v-am convins sa o cititi si voi.

    RăspundețiȘtergere
  20. Colectionarul de istorie
    Cu ceva timp in urma am citit o carte care mi-a placut foarte mult,si anume "Colectionarul de istorie"de Elizabeth Kostova . Alegerea mea tine de faptul ca imi place foarte mult istoria,iar acest thriler istoric,psihologic si fantastic deopotriva il are ca personaj principal pe domnitorul Tarii Romanesti,Vlad Tepes,prototipul lui Dracula,al vampirului primordial (toate acestea fiindu-i atribuite in urma apartiei romanului lui Bram Stocker,"Dracula").Desi nu-mi place asocierea lui Vlad Tepes cu personajul fictiv,Dracula,trebuie sa punctez ca "Colectionarul de istorie" este un roman foarte bine documentat si extrem de captivant, consistent(este format mare,are peste 700 de pagini).
    Elementul-cheie il constituie o carte cu pagini complet albe si cu un dragon desenat la mijloc,cu inscriptia "Drakulya" (dragonul este simblolul "Ordinului Dragonului",din care Tepes a facut parte).
    Eroina romanului,o adolescenta de 16 ani,descopera in biblioteca tatalui sau,una dintre cartile cu simbolul dragonului si o serie se scrisori care dovedeau existenta lui Dracula.Tatal fetei,istoric, dezvaluie intamplari petrecute in tineretea lui cand se afla in cautarea mormantului domnitorului Vlad Tepes,impreuna cu alti specialisti in istoria medievala,printre care si Helen (mama fetei). Ei pornesc in aceasta aventura pentru a elucida misterioasa disparitie a profesorului Rossi.
    Actiunea este complexa,desfasurata pe mai multe planuri temporale si mai multe locatii,printre care si Romania (cum era si de asteptat).
    Cartea nu este o poveste sangeroasa cu vampiri,dupa cum marturiseste insasi autoarea:"Mi-am promis ca n-o sa curga mai mult sange decat ar incapea intr-o ceasca de cafea."
    Este un roman remarcabil si-l recomand tuturor impatimitilor de istorie,fantasy...

    RăspundețiȘtergere
  21. Dragut Ionut

    Cartea mea preferata de la editura Rao este "Eclipsa" de Stephenie Meyer.Cartea continua povestea de dragoste dintre vampirul Edward si Bella.Edward ezita sa o transforme in vampir , spunand ca vampirii sunt fiinte fara suflet.Bella este ca un magnet ce atrage pericolul, ea este urmarita in continuare de Victoria, care si-a propus sa o ucida. Pe deasupra ea trebuie sa alega intre dragostea ei pentru Edward si prietenia sa cu Jacob. Pentru a salva viata Bellei si a intregului oras vampirii si varcolacii sa aliaza impotriva Victoriei si a armatei sale de vampiri nou-nascuti.Cartea se termina atunci cand Jacob primeste o invitatie la nunta de la Edward.
    Este o carte superba care merita citita.

    RăspundețiȘtergere
  22. Cartea mea preferata de la editura Rao este cu siguranta Amurg.Este cartea care mi-a deschis portile catre aceasta lume a cartilor fantasy,prima carte pe care chiar am devorat-o inca de la primele pagini.Ce mi-a placut atat de mult la aceasta carte?Felul in care autoarea descrie dragostea dintre Bella si Edward-incepand cu primele senzatii atunci cand il vede,durerea pe care o simte cand Edward lipseste si evolueaza pana in momentul in care ar face orice unul pentru celalalt.Pur si simplu,m-a impresionat intr-un fel in care nicio carte citita pana atunci nu a facut-o.Este scrisa intr-un stil captivant,nu imi puteam lua ochii de pe paginile cartii.Pentru mine a reprezentat o noua modalitate de a privi iubirea,dintr-un alt unghi,foarte diferit.Am trait alaturi de personajele principale,am simtit ce simteau ei,m-am indragostit si eu odata cu Bella,am trait si eu socul de a afla ca e vampir,pur si simplu am fost atrasa si trimisa direct in mijlocul povestii.A fost prima carte citita de acest gen,si nu neg,probabil de asta mi-a si placut asa de mult.Amurg si Zori de zi sunt in aceeasi masura cartile mele preferate.Am ales sa vorbesc despre o carte din aceasta serie pentru ca este singura care am citit-o de la editura Rao si particip la acest concurs pentru ca vreau sa vad ce carti ne ofera si aceasta serie.

    RăspundețiȘtergere
  23. Andrei Maria

    Cartea mea preferata de la Rao este Ingerul negru de John Connoly. Aceasta carte este un thriller care mi-a placut foarte mult deoarece a abordat cateva subiecte care desi fantastice au avut darul de a imi pune o parte din noapte pe ganduri. Romanul lui Connoly vorbeste despre ingerii cazuti din Rai si cum unuia dintre ei i s-a intiparit pe retina imaginea lui Dumezeu, fiind ultimul lucru pe care l-a vazut. Ceilalti ingeri decazuti nu suportau sa vada mereu ceea ce au pierdut asa ca Ashmael s-a trezit ocolit si de cei asemenea lui. Nu vreau sa dezvalui mai multe din carte pentru a nu strica surpriza celor care poate vor avea curiozitatea sa o citeasca. Dupa parerea mea aceasta carte este scrisa intr-un fel original si demonstreaza ca se poate scrie despre sordid si despre o lume urata fara a folosi un limbaj trivial. Este o carte cu o actiune sumbra, in care de cele mai multe ori va triumfa raul iar binele va fi privit ca o lumanare firava intr-un intuneric bezna. Cartea abunda de actiune si suspans iar cei pe care nu ii va deranjeaza sa citeasca despre supt de suflete si un inger hidos care omoara tot ce ii sta in cale, vor adora aceasta carte si se vor gandi la ea multa vreme dupa ce au terminat-o, cel putin asa s-a intamplat in cazul meu.

    RăspundețiȘtergere
  24. Cartea care m-a impresionat in mod deosebit de la editura RAO este ‘’Amurg’’,din seria Twilight, scrisa de celebra autoare Stephenie Meyer.
    In acest volum, este vorba de o poveste de dragoste dintre o fata in varsta de 17 ani Isabella Swan(Bella) si un vampir pe nume Edward Cullen.
    Nu de curand, Bella se hotarase sa locuiasca impreuna cu tatal ei in innoratul Forks din Washington, că baietii de la noua scoala,se si intreceau,spre surprinderea ei, sa ii faca curte. Cu toate incercarile lor, acestia nu reuseau sa ii atraga atentia frumosei fete,doarece ea era atrasa de baietii adoptivi ai doctorului Cullen.
    Totul a inceput cand intr-o ora de biologie Isabella s-a asezat langa frumosul Edward,dar acesta nu voia sa aiba de- a face cu ea,abtinandu-se cu greu sa nu o atace.
    Cand Edward ii salveaza viata Bellei si aceasta afla ca el este vampir ,ei incep sa aiba o relatie,care,cu timpul devine tot mai trainica. Iubirea lor era tot mai mare,Edward avand o puternica stapanire de sine.Insa pe cei doi viata i-a supus la grele incercari, Isabella fiind ‘’vanata ‘’de un alt vampir pe nume James.Cu toate astea familia Cullen care incepuse sa nutreasca sentimente puternice fata de Bella, o salveaza. Participand la balul de absolvire al liceului ,Bella isi exprima dorinta de a fi transformata in vampir,dar Edward nu este de acord.


    Aceasta carte m-a tinut cu sufletul la gura pana la ultima pagina. Mi-a captat atentia inca din primele randuri si recomand tuturor adolescentilor sa o citeasca !


    Nume: Sirbu Daiana-Elena

    RăspundețiȘtergere
  25. nume:Slovac Simona
    Cele mai frumoase carti pe care le-am citit sunt seria Twilight de Stephanie Meyer.
    Imi place in special Zori de zi...Ma fascinat transformarea suferita de Bella si modul ei de receptare a noilor obiceiuri.
    Bella impreuna cu toata familia Cullen si prieteni ai acestora au incercat sa le explice Volturilor despre fiica lui Edward si a Bellei ca este pe jumatate vampir, pe jumatate om.
    In cele din urma si familia volturilor se indragostesc de aceasta mica creatura si nu o omoara cum au facut cu ceilalti copii pe jumatate vampir.Renesmee i-a impresionat cu talentul ei inascut prin care putea sa transmita multe amintiri doar atingand pe cineva, ea crestea foarte repede, tocmai de aceea a avut parte si de o nastere ca in povestile SF.

    RăspundețiȘtergere
  26. Stoica Madalina
    Cartea la care m-am hotarat sa fac recenzie este O plimbare de neuitat- Nicholas Spraks

    “Iubirea este ca vantul: Nu o poti vedea, dar o poti simti.”
    Chiar daca au trecut 2 ani de cand am citit aceasta carte, inca am acest citat in minte foarte clar. Cand mi-a fost recomandata , nu imi placea sa citesc. Persoana care mi-a dat-o a insistat foarte mult sa o citesc. Eu chiar nu vroiam, uram sa citesc. Am luat-o, eram foarte sigura ca nu imi va placea si ca ma voi plictisi de ea. Am citit in graba si indiferenta titlul si autorul cartii si am inceput-o, nu ca mi-as fi dorit acest lucru…ma simteam intr-un fel obligata sa ii demonstrez acelei persoane ca pot, daca vreau POT.
    Si asa m-a prins cartea intre copertele ei. Dupa primele pagini citite, nu o puteam lasa jos din mana. Eram fascinata de poveste. Am stat in acea seara si am terminat-o pe toata, pana in noapte tarziu. Chiar nu m-am putut dezlipi de ea.
    Cartea este scrisa de Nicholas Sparks , pot spune ca este unul dintre autorii mei preferati. Scrie niste povesti uimitoare, care te fac sa plangi si sa tremuri de emotie. Te face sa iti doresti sa citesti mai repede sa poti afla odata nenorocitul acela de sfarsit care te framanta inca de la inceputul romanului.
    In roman este prezentata iubirea dintre doi adolescenti. Nu orice fel de iubire ci o iubire pura…care se infiripa intre doua persoane opuse , “mielul si lupul”.
    Jamie Sullivan este o eleva model, credincioasa, frumoasa , talentata si fiica preotului din oras.
    Landon este exact opusul ei,un rebel, nu asculta de nimeni, face doar ce vrea el.
    Destinul ii aduce impreuna se indragostesc unul de altul….si au impresia…cel putin Landon are impresia, ca vor trai fericiti…mult timp.
    Dar destinul nu ii cruta, ii pune la incercare, viata ii pune la incercare, una grea chiar.
    Finalul cutremurator il aflati in ultimele pagini ale romanului.

    “La şaptesprezece ani, viaţa mea s-a schimbat pentru totdeauna… Am cincizeci şi şapte de ani, dar chiar şi acum îmi aduc aminte tot ce s-a întamplat în anul acela, până în cele mai mici detalii. Adesea retrăiesc acel an, readucându-l la viaţă, şi, când o fac, mă copleşeşte mereu un amestec ciudat de tristeţe şi bucurie…”
    Recomand aceasta carte tuturor, pentru ca ofera o lectie de viata, bazata pe principia si reguli.

    RăspundețiȘtergere
  27. Mă numesc Pop Andreea.

    Cartea mea preferată de la editura RAO, este, cu siguranţă "Dragă John", scrisă de Nicholas Sparks. Este o carte asemenea unui golf liniştit în care m-am putut refugia ori de câte ori am simţit nevoia. Uneori, de-abia aşteptam să termin de citit pasionalele scrisori de amor ale celor doi îndrăgostiţi pentru a le reciti iar şi iar. Dragostea la distanţă, oricât de încins ar fi cărbunele ei, nu rezistă. Asta am învăţat din cartea unei iubiri care se sfârşeşte odată cu plecarea lui John în armată, fiind doar puţin "prelungită" de magnifiele scrisori de amor. Odată intrată în joc, am pătruns într-un univers al speranţelor.

    P.S.: Nu cred că vei ţine cont de acest lucru, dar mi-aş dori să câştig cartea "Evermore". Spor la ales câştigătorii!:]

    RăspundețiȘtergere
  28. Seran Teodora

    Imi este greu sa aleg o carte preferata de la editura Rao, pentru ca toate cartile lor mi-au placut mult si le-am citit pe nerasuflate. Totusi m-am decis sa fac o scurta recenzie la cartea care m-a fascinat de-a dreptul Fascinatie de Melissa Marr.
    Am mai citit povesti clasice cu zane dar nici-o poveste nu m-a atras atat de mult. Poate subiectul cartii ,,zanele'' pare un subiect copilaresc si crezi ca nu poate fi interesant, te inseli, asa cum am facut-o si eu. Melissa Marr aduce alt farmec povestilor cu zane si vine cu un roman captivant si interesant cu intrigi si mistere care te atrag inca de la prima pagina.
    Am citit cartea la insistentele unei colege, si mi-a parut o carte minunata, cu o poveste noua si diferita fata de celelalte.Povestea lui Aislinn care a vazut dintotdeauna zane m-a tinut cu sufletul la gura inca de la prima pagina.Aislinn avea de respectat trei reguli asupra zanelor, reguli care pana la urma le-a incalcat datorita lui Keenan. Regele verii, Keenan a incercat sa o convinga pe Aislinn sa devina Regina verii, lucru pe care ea a incercat sa il impiedice cu orice pret. Aislinn stia ca daca va deveni Regina verii iubirea ei pentru Seth nu se va putea implini si ea nu va mai fi niciodata o fata normala.
    Cartea capata o intorsatura si mai interesanta cand bunica lui Aislinn, iubitul ei Seth si prietena ei Donia sunt raniti de Regina Iernii.La final Aislinn se aliaza cu Kenann si reusesc sa o invinga pe Regina Iernii.
    Este minunat cand la sfarsit binele invinge raul si Aislinn si Seth pot fi fericiti impreuna.

    Fascinatie este o carte fascinanta pentru ca te introduce in lumea zanelor, iti prezinta peripetiile lui Aislinn care este urmarita tot timpul de zane si te tine pana la sfarsit cu sufletul la gura, nestiind cine va invinge.Fascinatie de Melissa Marr este cea mai frumoasa si intersanta carte pe care am citit-o si o recomand cu caldura si altora.Cu ajutorul acestei carti poti sa crezi din nou in zane.

    RăspundețiȘtergere
  29. Patrascu Sorina Ana-Maria
    Cartea mea preferata de la Rao este Evermore.Am cumparat cartea pentru ca nu mai aveam nimic de facut ,dar incetul cu incetul am uitat de lumea"reala" si m-am lasat cuprinsa de lumea lui Ever .E ceva cu adevarat nou pe piata literarurii din Romania.Iubirea dintre Ever ,fata a carei familie a murit intrun accident de masina ,si Damien ,nemuritorul care se indragosteste de ea in fiecare reincarnare,este ceva inimaginabil.Toata confuzia prin care trece Ever in carte este exact confuzia prin care trece fiecare persoana la un momentdat.Un amestec incredibil de iubire,suferinta,incertitudine si magie pun stapanire pe tine in momentul in care incepi sa citesti Evermore de Alison Noel.
    Ps.:Eu asi vrea Obsesie sau Bestia ,pt ca am deja Evermore si Fascinatie.

    RăspundețiȘtergere
  30. Mihaila Irina:)

    M`am hotarat sa aleg cartea "Luna Noua" de Stephanie Meyer.
    "Luna noua" este continuarea remarcabilului roman de debut al lui Stephanie Meyer, "Amurg".Cititorii primului roman din serie vor considera o comparatie intre cele doua- iminenta.Desi prin faptul ca este un roman puternic individualizat, ce ar rezista in afara trilogiei ca o istorisire de sine statatoare, pentru deplina intelegere si savurare a “Lunii Noi” ar fi de recomandat citirea prealabila a romanului precedent.
    “Luna noua” se diferentiaza de "Amurg" prin absenta atmosferei de basm, dar si prin absenta fizica a familiei Cullen, concentrandu-se pe framantarile interioare ale Bellei si incercarile de a supravietui unei suferinte coplesitoare.

    Ca si in "Amurg", povestea este, si de aceasta data, narata la persoana I de catre Bella, iar paralela cu tragedia shakespeariana “Romeo si Julieta” este evidenta. Bella insasi recunoaste ca este pe punctul de a repeta cea mai mare tragedie romantica. Imaginea vie a personajelor lui Shakespeare in mintea cititorului pe intreaga durata a "Lunii noi" este un artificiu folosit de autoare pentru a sugera tragedia pe punctul de a avea loc in propriul roman.

    Autoarea prezinta cu deosebita sensibilitate si putere de sugestie imensa durere pe care o simte Bella atunci cand Edward paraseste Forks, durere ce ii influenteaza majoritatea actiunilor de pe parcursul romanului.

    O noua aparitie suplineste absentele majore din roman: aceea a varcolacilor din tribul Quileute, trib din care face parte si Jacob, prietenul Bellei, ce incearca sa o ajute sa depaseasca enorma pierdere, si care o iubeste in secret.

    Rivalitatea dintre cele doua specii, vampirii si varcolacii, se muta in plan uman, caci Jacob este indragostit de Bella, iar ea il iubeste pe Edward si isi doreste sa devina, la randul ei, vampir.

    Intriga se complica in momentul intoarcerii in Forks a celor doi vampiri ratacitori si dornici de razbunare impotriva lui Edward, Laurent si Victoria, ce o regasesc pe Bella singura. Alice revine la randul sau in orasel, si, potrivit viziunii sale, Bella e singura ce ii poate salva viata lui Edward .

    "Luna noua" este un roman captivant, ca si "Amurg", ce isi tine cititorul in suspans, facandu-l sa tanjeasca atat dupa urmatoarea pagina, cat si dupa urmatorul roman din serie.

    RăspundețiȘtergere
  31. Simona Smical

    Care este cartea mea preferata de la Rao? E o intrebare destul de dificila avand in vedere ca nu am citit prea multe carti de la editura Rao.
    As putea sa spun ca cartea mea preferata este Amurg sau poate Fascinatie care sunt intradevar superbe. Dar totusi cartea mea preferata sau mai bine spus care m-a marcat si mi-a ramas intiparit in minte este o carte de Nicholas Sparks- O plimbare de neuitat.
    De ce aceasta carte si nu alta? Raspunsul e simplu, pentru ca aceasta carte este "viata" , este tot ce se poate intampla unui om intr-o viata: copilarie, maturiate, iubire, suferinta, pierderi si moarte. In aceasta carte este tot ce cauti in viata. Iubirea dintre Landon si Jamie es o iubire de neuitat, si cumva imi aduce aminte de iubirea dintre Jack si Rose in filmul Titanic care a fost pura si adevarata, si care a tinut chiar si dupa moarte.
    Scenele in care Landon incearca sa indeplineasca dorintele si visele lui Jamie pe care acesta vrea sa le traieasca inaite de moarte sunt foarte emotionante. Aceasta poveste de dragoste tragica, este una dintre cele mai frumoase, care te marcheaza pentru totdeauna si care te desteapta ca viata este prea scurta si fragila si ca trebuie sa o traiesti din plin, pentru ca fiecare zi din viata este un miracol, este de neuitat.

    RăspundețiȘtergere
  32. Grosu Geanina

    Când am citit cerinţa concursului nu m-am gândit niciun minut ce carte voi alege. Era clar şi indiscutabil ,,O plimbare de neuitat’’ . Am citit multe cărţi de la acestă editură dar ,,O plimbare de neuitat’’ m-a fermecat. Am început să o citesc deoarece în ziua aceea la bibliotecă nu am găsit nimic pe gustul meu. O aveam de câteva luni, dar nu m-am încumetat să o citesc. Ştiam în mare parte ce se întâmplă şi am decis să nu îmi pierd timpul cu acesta carte.
    Cred că m-am îndrăgostit de romanele lui Nicolas Sparks, de la ,,Ultimul Cântec’’ şi ,,Dragă John’’, toate sunt superbe. Datorită acestei cărţi, ,,O plimbare de neuitat’’ , am descoperit poveşti uimitoare scrise de Nicolas Sparks .
    Acest autor m-a cucerit chiar din prolog, parcă totul a fost real, parcă el a simţit acest lucru pe piele sa. Nu eram foarte încântată de acestă carte, dar orice dubiu mi-a dispărut atunci când am citit:,, La început, veţi zâmbi şi, mai apoi, veţi plânge – să nu spuneţi că nu aţi fost avertizaţi.
    Acţiunea are loc în Beaufort în anul 1958 şi ni-l dezvăluie pe Landon, un băiat bogat, dar măcinat de absenţa tatălui plecat mereu în călătorii de afaceri, iar mama care nu reuşea niciodata să sublineze lipsa părţii bărbăteşti în familie. Landon, la prima vedere mi s-a părut un baiat de bani gata, genul acela care poate avea orice. Mi se parea crud prin ceea ce face cu bietul Hegbert, cum îl jignea şi cum îl judeca. Hegbert era un om simplu , locuia doar cu fata sa Jaimie. Rareori pe chipul lui se vedea fericire, deoarece soţia sa a murit la naşterea lui Jamie.
    Obligat de faptul că este preşedintele consiliului şcolii, Landon trebuie să se prezinte la bal. El rămane fara pereche, toate fetele fiind invitate. Doar o singura fată era neinvitată şi aceea era … Jamie. Deşi ideea i se pare stupidă la început, el realizează că acesta este ultima şansă .
    Mânat de o cursă imaginară cu Carey, un alt băiat rămas singur, el îsi ia inima în dinţi şi o invită pe Jamie. Sincer nu cred că există fiinţe ca şi Jamie. Ea este descrisa ca fiind o persoană cu un suflet enorm. Mereu în stare să îi ajute pe ceilalti, nu genul acela de tipă populara care face orice pentru atenţie, cu părul mereu aranjat şi cu fuste mini. Ea era simplă, ea era Jamie, o persoană superba. Iar faza cu biblia mi se pare puţin deplasată , eşti un om credincios, dar nu chiar aşa. Era o fată super ciudată, atât in mintea mea cât şi în cea a lui London .
    Balul a trecut, nu s–a întâmplat nimc special, cred că toată lume se gândea la aşa ceva. Adica mereu se întampla ceva la baluri, în orice carte, dar acesta este una specială .
    Consider că cel mai frumos moment din carte este piesa de teatru. Landon este atras
    într-o lume nouă, magică, pe care cu câteva lunii în urmă o considera ciudată.
    Cred că aş putea să scriu o zi, să vă povestesc cum decurge povestea celor doi, dar nu ar fi drept. Vă las pe voi să o descoperiţi. Este o carte suprbă, prima carte la care am plâns. Este o poveste care arată realitatea, într-o secunda poţi fi îndragostit, fericit, alături de persoana aleasă, iar mâine trebuie să zaci în pat alaturi de ea, când ştii că mai are cateva săptămâni de trăit. Viaţa nu e uşoara, fiecare fiinţă trebuie să treacă prin diferite momente. Nicolas Sparks arată cum viaţa poate să treaca doar în cateva secunde dintr-un colorat castele, cu prinţi, prinţese la cel mai oribil coşmar .

    RăspundețiȘtergere
  33. Harja Maria Cristina

    Voi prezenta acum ultima carte citita de mine de la editura, care m-a impresionat cu adevarat.
    Interviu cu un vampir. Consider ca este strictul necesar pentru a creea dependenta de aceasta serie, mai ales de scrisul inegalabil a lui Anne Rice.
    Iubitorii de vampiri nu trebuie sa rateze cartea, deoarece povestea este incredibila, o frenezie de succes.
    Povestea incepe cu interviul acordat de Louis, unui reporter, de aici provenind si numele cartii. Apoi patrundem in viata nemuritorului, de la inceput cand Lestat a devenit creatorul sau.
    Anne Rice ne descrie o lume complet diferita, in ultimul timp noi obijnuidu-ne cu vampiri ce pot iesi la lumina zilei, aici originalul cosciug este casa fieacaruia dintre creaturile noptii.
    La inceput viata celor doi a fost putin monotona, Lestat cu pofta sa de a ucide in fiecare noapte, iar Louis impotrivindu-se naturii sale. Pana intr-o noaptea cand totul se schimba. Nestapanindu-se, Louis se hraneste -dupa cateva luni bune de cand nu mai simtea gustul vietii- cu o fetita de 5 ani. Crezand ca a omorat-o el inceraca sa fuga de fapta sa ingrozitoare, la fel si de Lestat, care il vazuse.
    Trec zilele pana ce Lestat ajunge intr-o noapte acasa cu aceeasi fetita pe brat. Claudia. Il indeamna pe Louis sa bea, asta pentru a intra in planul sau si a transforma micul suflet in vampir.
    De aici observam schimbarile aduse corpului ei. Este dulce, prietenoasa, avand o fata inocenta, iar dincolo, fiind un mic demon de temut, ce fura vietile oamenilor. Cu trecerea anului chiar daca corpul sau nu sufera nicio schimbare, mintea sa devine matura, iar Claudia o creatura ce nimeni nu si-ar fi imaginat ca s-ar aflat in acel trup. Nutreste sentimente, se simte femeie, iar in acelasi timp gelozie, nimeni neintelegandu-se cu ea, devenise pur si simplu un pericol. Se uraste pentru faptul ca nu are o viata normala si astfel se va razbuna pe Lestat ca i-a facut asta.
    Reuseste sa il omoare, sau pur si simplu asa va crede cand il va vedea desfigurat,apoi va porni cu Louis sa isi caute originile, pentru a afla secretele creaturilor noptii pe care Lestat era hotarat sa le tina pentru el.
    Mi-a facut placere cand am citit de aventura din tarile europene(incluzandu-se si Romania), de unde au luat nastere primii vampiri.

    RăspundețiȘtergere
  34. S-a vorbit de Transilvania, Bulgaria si au fost dezamagiti cand au intalnti in sfarsit pe un seman al lor. Erau diferiti. Statura mai inalta si infricosetoare, se parea ca erau pur si simplu niste vietati fara minte ce atacau cu brutalitate si nu traiau in grupuri, comportandu-se ca niste animale salbatice, complet opusi de ceea ce asteptau sa gaseasa, in plus au intalnit oameni ce credeau in vampiri, credeau in crucifixe, usturoi si apa sfinta.
    Dar la Paris au intalnit moartea cu ochii, pentru unul dintre ei asa a fost. Un grup de vampiri ce pareau a trai in armonie, i-au atacat in miez de noapte si i-au capturat -pe langa ei fiind si o femeie, ce Louis a creat-o din rugamintile Claudiei, dupa cum spuneam ea dorind sa aiba o femeie in viata ei, simtindu-se una, de atunci- planuind sa ii omoare. L-au inchis intr-un cosciug pe Louis zidindu-l in perete pentru a ramane pe veci acolo, iar pe Claudia si Medelaine, le-au torturat si le-au dat foc. Dupa mult timp am realizat ca eu nu am mai citti o carte intr-adevar buna, care sa imi starneasca sentimente Am plans in timp ce imaginea celor doua era descrisa, nu-mi venea sa cred ca micuta fetita ce isi prezenta aventurile pe tot parcursul cartii murise intr-un final.Micutul diavol ce lua vietile a mii de oamenii de-a lungul anilor. Dar lucrurile nu au ramas asa, Louis razbunandu-se intr-un mod tragic pe cei care i-au luat viata micutei lui.
    De atunci totul se schimba, impreuna cu un vampir Armand, cutreiera lumea in lung si in lat, ani de-a randul. Il intalneste chiar si pe Lestat, dar Louis numai era la fel, ceva murise in el o data cu tragica intamplare de atunci. Ce s-a intamplat pe final nu pot sa spun, vreau ca mai multi dintre voi sa cititi si sa va bucurati de o carte intr-adevar buna plina de sentimente, de aspecte alea lumii pe care nu le-ati mai intalnit, de durere, gelozie, crunta realitate daca as putea-o numii asa.
    Anne Rice se numara printre autoarele ce merita cu adevarat sa fie apreciate, modul in care priveste si relateaza actiunea cartii este tulburatoare si inedita.

    RăspundețiȘtergere
  35. Cioara Andrei

    Carte mea preferata este Bestia de Alex Flinn.
    Vreau sa incep prin a va spune ca povestea din aceasta carte nu are nimic in comun cu vampirii, varcolacii... ci doar cu o BESTIE.

    Cartea Bestia as putea spune ca este o varianta moderna a clasicii povesti Frumoasa si Bestia.

    Totul incepe cand Kyle cunoaste o colega noua din clasa pe nume Kendra. O invita la balul scolii doar pentru as bate joc si ea. Aceasta era defapt o vrajitoare care il transforma intr-o bestie si ii spune ca vraja va fi dezlegata doar cand se va indragosti cu adevarat de cineva, si in plus avea si un termen - 2 ani-. Kendra i-a oferit lui Kyle si o oglinda in care putea vedea pe vine dorea. Asa s-a indragsotit de fiica celui care a vrut sa ii fura din casa.

    Povestea se termina fericit, Kyle indragostindu-se de Lindy iremediabil.

    Va invit sa citit cartea si veti ramane indragostiti de ea.

    RăspundețiȘtergere
  36. din cele patru carti am citit Evermore. destul de draguta..

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi