Treceți la conținutul principal

Concurs-Leda-Sange Albastru Jurnalele Vampirilor Academia Vampirilor!

Cum sa uit de concursuri! :) Tocmai am fost la un spectacol si de asta am mai intarziat...


Ca sa castigati trebuie sa
lasati un comentariu in care :
-sa scrii numele tau
-sa prezinti o carte preferata cu vampiri.
(ortografia conteaza!)

Cel mai bune raspunsuri pot castiga:

LOCUL I
Cutia Jurnalele Vampirilor cu primele 4 volume!

LOCUL II
Academia Vampirilor 5

LOCUL III
Sange Albastru

SUCCES!
Multumesc Editurii LEDA!
-Concurs nou in cateva clipe ;)!

Perioada concurs:26 noiembrie-15 decembrie 2010

Comentarii

  1. Nu putem sa iti trimitem un email , adica faza naspa e ca ne vom inspira unii de la altii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut , Clau ! A dat Dumnezeu sa pui si tu concursul , in sfarsit ! Ce bine ! Asa...Eu aleg sa prezint primele trei carti din seria "Jurnalele Vampirilor" . Bun...Pai aceasta serie este una dintre prefeatele mele , asa ca de aceea am ales sa vorbesc despre ea . Pai , in primul rand cartiile sunt foarte diferite de film . Filmul e mai ... aiurea (nu ma intelege gresit il ador ) doar ca e alta senzatie cand citesti o carte . Cand te afli exact in piele personajului cand stii exact ceea ce gandeste , cand afli pana si cel mai micut detaliu din viata lui , cand stii totul , mai pe scurt . "Jurnalele Vampirilor" este o serie de carti cu vampiri complexa ! De ce spun asta ? Simplu...Pentru ca actiunea e continuua . Chiar daca la inceputul primei carti , respectiv "Trezirea" , totul o sa para banal , pe parcurs cartea va deveni din ce in ce mai piperata . Vor aparea personaje noi de care nici macar nu se pomeneste in film , vor aparea actiuni care te tin cu sufletul la gura si nu te lasa pana cand nu termini cartea . Ei bine...Actiunea din prima carte reprezinta mai mult viata Elenei Gilbert ca si o adolescenta normala . Cel putin pana cand se intalneste cu Stefan Salvatore si mai apoi afla ca cea mai buna prietena a ei Bonnie McCullough este o vrajitoare . Ei bine , actiunea nu se complica foarte mult cu Damon pentru ca acesta apare abea la sfarsitul primei carti si acolo foarte putin ! Bun...a doua carte , "Lupta" , prezinta aparitia lui Damon in viata Elenei si a lui Stefan iar mai pe la sfarsit transformarea Elenei in vampir . In cartea a treia "Furia" se vorbeste despre Elena ca vampir , lupta celor trei sugatori de sange(Elena , Damon , Stefan) cu Katherine care s-a intors pentru a fi cu Stefan si cu Damon , dar se pare ca Elena reprezinta un obstacol pentru ea asa ca pentru a o elimina va trebuii sa ii elimine si pe fratii Salvatore . Dar nu va scapa . Katherine va muri si Elena va fi pusa in fata faptului implinit adica , va trebui sa aleaga intre Damon si Stefan ! Dar pe cine va alege ? Sincer , nici eu nu stiu ! Astept sa aflu cand voi citi ,"Reuniunea" .
    -Silver .

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana cand dureaza concursul?

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Perioada concurs:26 noiembrie-15 decembrie 2010

    PS: pai nu stiu eu zic ca e ceva mai comod asa si eu oricum citesc fiecare com si imi dau seama care si cum.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cartea mea preferată cu vampiri este Academia Vampirilor de Richelle Mead. Vampirii, dacă poţi să le spui aşa, deoarece în care este vorba de moroi, dhampiri şi strigoi, sunt puţin mai diferiţi faţă de ce e toată lumea obijnuită să se gândească când aude termenul de ‚vampir’. Aceşti vampiri,ca în majoritatea cărţilor, pot fi impărţiţi în 2 categorii : vampirii buni şi vampirii răi. În acest caz, moroii, care sunt fiinţe fragile cu puteri magice , care nu ucid pentru sânge ci doar se hrănesc din oameni, sunt vampirii buni, iar strigoi sunt cei răi. Ei ucid pentru sânge şi sângele de dhampiri şi în special de moroi îi face mai puternici, deci , în consecinţă, aceştia ucid moroi. Dhampirii sunt jumatate oameni, având forţa lor, şi jumătate moroi, având simţurile foarte bine dezvoltate a acestora şi, în cea mai mare parte, aceştia sunt folosiţi pentru protecţia moroilor.
    Personajul principal este Rosmarie Hathaway şi este un dhampir, una dintre singurele femei dhampir care vor să devină gardieni.Doar că Rose vrea să devină gardian pentru prietena ei cea mai bună, Vasilisa Dragomir, una dintre moroii roiali şi singura rămasă din familia ei, din moment ce acum 2 ani , maşina în care era ea împreună cu familia şi cu Rose a făcut un accident şi toată lumea a murit, mai puţin Lissa.
    Toată lumea, inclusiv Rose, dar Lissa a fost cea care a adus-o înapoi la viaţă, datorită puterii ei, astfel Rose devine atinsă de umbră şi între ele două s-a format o legătură mentală. Rose ştie când Lissa e în pericol. Datorită factorilor care o puneau în pericol pe Lissa, ele două au fugit de la academie, alegând să trăiască în lumea oamenilor, dar după doi ani sunt prinse şi aduse înapoi la şcoală. Rose e obligată să se antreneze cu Dimitri Belikov, un dhampir şi de asemenea, un gardian foarte priceput pentru a ajunge la standardele la care sunt elevii de vârsta ei şi pentru a putea absolvii.
    După un timp, între Rose şi Dimitri se infiripă o poveste interzisă de dragoste , pe care amândoi o refuză, iar când Lissa este răpită de cine se aşteptau mai puţin , aceştia merg s-o salveze.
    Cartea conţine şi câteva şcene picante şi e pe gustul adolescenţilor. Dacă n-aţi citit-o încă, vă recomand s-o faceţi. <3
    Ştefi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cartea mea preferata din pacate nu este de la editura leda ...Cartea mea preferata ,mai bine spus seria mea preferata este casa noptii...Am cumparat semnul (primul vol)pentru ca nu aveam ce sa citesc si sincera sa fiu la inceput m-a plictisit dar am citit in continuare si m-am indragostit de lumea lui Zoey si de vamprii din lumea familiei Cast.Pot sa spun cu mana pe inima ca sunt mandra ca am fost "insemnata" odata cu Zoey ,ca am fost langa ea cand a fost "tradata",ca am simtit alegerile grele pe care trebuie sa le faca cea"aleasa" si acum sunt mandra ca "infrunt" intunericul alaturi de ea si orice se va intampla voi fi alaturi de ea si in "obsesia"...Este o serie minunata, in care personajele sunt apropiate de varsta mea asa ca le inteleg foarte bine ...Dar daca ar fi sa aleg o serie de la Leda ar fi greu asi spune Academia vampirilor sau Fortele raului absolut pentru ca nu ma pot convinge care e mai buna ....Din av am citit 4 carti o voi citi si pe a5a (care asteapta cuminte in biblioteca)si parca tot nu ma satur de povestea lui Rose ...Dar pe de alta parte Fra este o serie destul de buna am citit doar un volum (2 asteapta si el cuminte),dar si seria asta are ceva aparte de care nu ma pot dezlipi cu una cu doua ...si cum pot sa uit de jurnalele vampirilor -prima mea dragoste am citit 4 carti urmeaza a5a (sata si ea cuminte pe raft)dar nu stiu cel mai mult m-a atras casa noptii care e o serie de nota 2000....
    Ps:Eu ma multumesc cu locul 3 pt ca locul 1 si 2 mi-ar fi ne folositoare...A,da si numele meu e Sorina Ana-Maria

    RăspundețiȘtergere
  8. totusi,....logic ca isi da seama daca cineva o sa copieze....

    RăspundețiȘtergere
  9. Ok , deci ,vad ca avem Jurnalele Vampirilor , Academia Vampirilor si Casa Noptii.Eu am decis sa aleg o carte , nu atat de "cunoscuta" .Desi stiu ca e citita ,doar ca acest val de vampiri care continua sa cada peste noi o lasa in umbra.Voi prezenta prima carte din "Saga lui Darren Shan" si anume "Circul Ororilor".
    Darren Shan e un copil normal si linistit , cu un hobby mai ciudat ..."paianjenii". Insecte care`l fascineaza , ar da orice ca sa le aiba.
    Prietenul sau cel mai bun , Steve , ii arata intr`o zi un bilet de la un "circ".Curiosi peste masura , baietii reusesc sa faca rost de doua bilete.Spectacolul se tine noaptea intr`un teatru parasit.Atmosfera sinistra ,similara unui film de groaza.
    Sunt condusi in interiorul salii in care se tine spectacolul de catre un tip si mai ciudat decat locul in care se aflau.Dupa demonstratiile "oamenilor mutanti" , apare un barbat ,cu un paianjen rar.Darren nu vazuse niciodata in viata lui un asemenea paianjen si e hotarat sa`l fure pentru a`l avea.Dar sa furi un paianjen de la un vampir....O face , isi duce "noul prieten" acasa , invata cum sa`l controleze pana in ziua in care Steve vine la el.E uimit de fapta lui Darren , cum ca a furat paianjenul , dar asta nu`l sperie indeajuns deoarece cei doi hotarasc sa faca trucul vampirului cu paianjenul.Totul decurge perfect pana sora lui Darren intra in camera si vede paianjenul pe Steve , aceasta tipa iar Darren isi pierde concentrarea.Steve este muscat de paianken si ajunge in stare grava la spital.
    Doctorii nu gasesc antidotul pentru muscatura acelui paianjen , iar atunci , Darren decide sa mearga la vampir pentru a`i cere sa`i salveze prietenul.
    De aici , lucrurile decurg prost pentru Darren.Vampirul ii cere sa devina ucenicul sau , jumatate om , jumatate vampir , iar Darren accepta in schimbul vietii lui Steve.
    Antidotul ii este administrat acestuia la timp si reuseste sa traiasca , insa acum urmeaza partea cea mai grea pentru Darren si anume ,moartea sa.
    Lasa totul in urma , familia , prietenii , doar pentru Steve.Vampirul , Crepsley, caci asa se numea , insceneaza moartea tanarului.
    In noaptea in care Crepsley vine sa`l dezgroape pe Darren , apare si Steve acolo.Acesta aflase ca Darren este vampir si jura sa`i omoare si pe el si pe "maestrul" sau.
    O carte despre cum sa renunti la viata ta in favoarea celui mai bun prieten....nu oricine poate face asta.

    V`o recomand din tot sufletul.

    Georgiana

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am ales cartea “Casa de sticla”,din seria “Vampirii din Morganville”,fiind una dintre catile mele preferate,alaturi de majoritatea seriilor de la editura Leda(Academia Vampirilor,Fortele raului absolut etc.)
    La inceput nu m-a atras aceasta carte,mi se parea ca este inca o poveste cu vampiri,dar pana la urma m-am hotarat sa o iau,iar acum sunt foate fericita ca nu am facut gresala de a nu o lua,deoarece este printre putinele carti care ma tin in suspans de la prima la ultima pagina.
    Cartea incepe cu prezenatarea personajului principal,Claire Danvers o fata obisnuita care nu este prezenatata,de catre autoare,ca “fata perfecta”,are si ea problema,ca majoritatea adolescentilor cu anumite colege din scoala,in special cu Monica si gasca ei.
    Datorita ticalosiilor Monicai,Claire hotaraste sa se mute de la internat si isi cauta un loc in care sa stea prin ziare.Astfel ea ajunge in Casa de sticla unde o intalneste pe Eve,o adolescenta care adora stilul goth,pe Shane si pe Michael,care are obiceiul de a aparea numai dupa apusul soarelui.
    La inceput cei 3 prieteni nu sunt de acord sa o lase pe Claire sa stea cu ei,deoarece nu are 18 ani,dar fiindca acum este urmarita,cei 3 nu au de ales.
    Curand,Claire le descopera fiecaruia defectele si calitatile si devin prieteni.Dar faptul ca s-a mutat intr-o alta casa nu inseamna ca Monica o va lasa in pace si pe deasupra ea descopera un secret tulburator despre Morganville,este plin de vampiri.
    Ce mi-a placut la cartea aceasta a fost ritmul alert al actiunii,Claire nici macar nu scapa de o peripetie ca imediat da de alta,mi-a mai placut si faptul ca personajele principala nu sunt vampiri,ci din contra ele trebuie sa lupte impotriva vampirilor din oras.
    Dragostea nu lipseste din aceasta carte,iar momentele romantice sunt prezentate cu foarte mult talent.
    Recomand aceasta carte,deoarece nu vei mai vrea sa faci altceva,decat sa stai si sa citesti pana la ultima pagina. Numele:Andreea Matacuta

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu pot alege o carte preferata, aleg o serie, si anume Casa noptii. La inceput, am fost sceptica. O prietena mi-o recomandase, o prietena de ,,povestit despre carti fantasy", amandoua avand gusturi asemanatoare, totusi eram in balanta daca sa incerc seria. Intai voiam sa imi iau ,,A doua viata a lui Bree", dar cand am ajuns la librarie, m-am ales cu ,,Semnul", primul volum din Casa noptii. Pe atunci eram in vacanta de vara, si avand timp liber cat voiam si o super-carte la indemana, am citit-o maraton. La inceput recunosc, m-a plictisit putin, sau poate ,,plictisit" e gresit spus. Nu intelegeam atat de bine povestea, si eram putin derutata. Prietena care mi-o recomandase ma tot incuraja sa trec peste partea de inceput, mai apoi cartea devenind interesanta. Dar eu nu am considerat seria asta pur si simplu interesanta, ci fantastica. Felul in care e scrisa, potrivita pentru adolescenti, povestea, suspansul care te omoara si pur si simplu nu poti lasa cartea din mana, totul. Povestea combina toate genurile, de la romance pana la usor horror, si chiar comedie. Am recomandat careta in stanga si-n dreapta, avand vreo 3 ,,victime" , 3 persoane fiind ,,insemnate" alaturi de mine.

    Diia

    RăspundețiȘtergere
  12. Cartea despre care am ales sa vorbesc astazi se numeste Academia Vampirilor,este scrisa de Richelle Mead si este tare rau de tot.:D
    Am fost foarte surprinsa de aceasta carte.Credeam ca n-o sa ma impresioneze cu nimic,ca e doar o alta carte cu vampirasi care fug de colo colo si musca tinere frumoase.Ei bine,nu e deloc asa.Romanul este chiar matur,cu intorsaturi de situatie radicale,si multe secrete care ne intriga.

    Si acum sa va spun putin despre actiunea romanului.Rose Hathaway ,o fata dhampir(o rasa jumatate vampir jumatate oameni cu datoria de ai proteja pe moroi-vampirii vii de strigoi-cei morti si rai …..sper ca ati inteles)este gardianul Lissei Dragomir,printesa moroi.Povestea incepe cu capturarea celor doua si aducerea lor cu forta inapoi la academie.In prima jumatate a romanului nu stim aproape nimic despre cele doua,iar secretele nu inceteaza sa ne intrige,in ciuda faptului ca este narat la persoana I.

    Incet incet,descoperim tot adevarul ,pe care nu il voi dezvalui.Aflam de ce fetele au fugit,ce este cu animalele moarte din camera Lissei, cine e misteriosul( si chipesul)Christian Ozera-printul moroi cu parinti strigoi + cei cu rusul Dimitri (al doliea gardian al Lissei).

    Aceasta carte este o calatorie in ierarhia vampirilor plina de nedreptati ,revolte ,secrete medievale si Sfinti nebuni.

    Inchei prin a va spune ca daca descrierea citita pe coperta cartii vi se pare aiurea(cu toate acele rase de vampir) nu va puteti insela mai tare.Universul din Academia Vampirilor este descris cu argumente logice de autoare,ceea ce il face perfect credibil,iar aceste rase de vampiri au fiecare rostul ei in ciclul vietii.

    Dragi impatimiti ai celor cu coltisori ,puneti manuta cat mai repede pe aceasta carticica.Nu veti regreta !!!

    Ps.numele meu este Veronica.

    RăspundețiȘtergere
  13. As dori sa prezint nu o carte,ci o intreaga serie,una dintre cele mai bune serii cu vampiri- "Vampirii Sudului" de Charlaine Harris. Charlaine construieste o lume facinanta si credibila unde isi gasesc locul atat vampirii cat si alte fiinte supranaturale,ca:teriantropi,vrajitoare,zane... Insasi personajul principal,Sookie Stackhouse,poseda un dar neobisnuit-poate citi gandurile oamenilor si chiar pe ale unor fiinte supranaturale.Este telepat cu sange de zana.Datorita(sau din cauza) sangelui de zana si a darului sau ciudat,ea atrage supranaturalii ca un magnet.Asfel ajunge ca primul sau iubit sa fie un vampir,vampirul Bill.Din momentul aparitiei lui Bill,viata protagonistei se schimba radical.Este pusa in permanenta in pericol si este nevoita sa-si foloseasca neobisnuitul dar pentru asi salva viata.Sunt fiinte supranaturale care o iubesc,altele care o urasc si unele care doresc sa se foloseasca de ea.Viata lui Sookie atarna de un fir de ata. Toate volumele sunt incendiare,pline de actiune,mister,te tin cu sufletul la gura.O lectura usoara,dar care creeaza dependenta!!! ana maria loredana

    RăspundețiȘtergere
  14. Mamă cât s-a scris pe aici, deşi mi-e prea lene să citesc ceva.. sorry...
    Păi –mda, o propoziţie nu se începe niciodată cu păi, ştiu asta, îmi repetă diriga mereu, dar îmi place:P- având în vedere că am o cultură generală destul de... restrânsă şi anume doar 2 cărţi cu vampiri... tipica serie ,,Amurg” şi ,,Casa Nopţii” cumpărată oarecum la plictiseală... aleg ,,Casa Nopţii” –care devine destul de interesantă- Nu sunt bună la comentarii... AVERTISMENT!

    RăspundețiȘtergere
  15. Detaliile se termină aici,dar ca un mic comentariu negativ dacă se poate: sfârşitul o dă oarecum în telenovelă, dar scriitoarele reuşesc să se menţină pe linia de plutire. Sunt cărţi palpitante, nu genul acela de filozofie complicată, dar conţin cam tot ce caută adolecentul modern: acţiune, mai puţină descriere plictisitoare, dialog marca sec. 21, personaj banal care devine brusc centrul universului şi categoric umor şi dragoste în doze calculate.
    Acesta ar fi un fel de... comentariu nu foarte reuşit...
    NUMELE: Laura

    RăspundețiȘtergere
  16. Servus!
    Mi-a fost foarte greu de ales intre doua carti : Twilight si Academia Vampirilor. Le ador pe amandoua,dar in doua moduri diferite: Imi place Twilight pentru ca a fost PRIMA pe care am citit-o, si asa cum prima dragoste nu se uita niciodata ,prima carte cu vampiri ramane mereu intr-un loc special in inima ta. Academia Vampirilor imi place deoarece este diferita si dupa Twilight ea m-a impresionat cel mai mult .( Nu ma intelegeti gresit,imi plac si Trueblood si Casa Noptii,dar in opinia mea Academia Vampirilor puncteaza niste lucruri diferite fata de celelalte carti). Imi place Academia Vampirilor pentru ca pe tot parcursul cartii,se da o lupta apriga intre iubirea lui Rose pentru Dimitri si dragostea ei pentru Lissa,cea mai buna prietena ea ei,doua sentimente diferite dar totusi asemanatoare si foarte,foarte puternice. (spre deosebire de celelalte in care se aduce in prim plan dragostea pentru sexul opus).
    Si cartea invingatoare esteee …..: TWILIGHT.
    Asa cum am mai spus,Twilight a fost prima. Prima carte care mi-a deschis apetitul pentru acest gen de carti,cartea care mi-a schimbat parerea despre vampiri. Aveam tendinta sa apreciez vampirii ca pe niste “creaturi insetate de sange,malefice,fara simtul modei”,dar aceasta carte a schimbat acest lucru.As vrea sa pot face referire la intreaga serie scrisa de Stephenie Meyer,dar din teama de a nu deveni superficiala ,ma voi referi doar la una,la primul volum.(Amurg)
    Totul incepe cu mutarea Isabellei Swan (Bella)o adolescenta de 17 ani,in oraselul Forks,pentru a locui cu tatal sau Charlie.La noua scoala,desi aceasta se bucura de atentia multor baieti si colegi,ea se simte atrasa de copiii adoptivi ai doctorului Cullen,in special de Edward. Cand cei doi devin colegi de laborator,Edward o evita si pare scarbit de ea. Dar ,dupa ce o salveaza de la un accident,aceasta isi da seama ca este ceva ciudat la Edward Cullen. Totusi,Edward si Bella se indragostesc.Pana aici,nimic special.Totusi,pe parcurs, descoperim alaturi de Bella secretul familiei Cullen : ei sunt vampiri! Amurg ne spulbera toate ideile preconcepute despre vampiri. Ideea ca vampirii sunt niste fiinte nocturne,capabile sa se transforme in lilieci ,precum si combaterea lor cu usturoi sunt total gresite! In Twilight,acestia sunt prezentati ca niste vampiri cultivati,care traiesc printre muritori in timpul zilei si nu dorm niciodata. Ei ii sunt prezentati Bellei,de catre amicul sau Jacob (viitor varcolac din tribul Quileute) sub denumirea de “cei reci”,deoarece au pielea mereu rece si foarte palida. In carte regasim numeroase pasaje lungi in care Bella descrie frumusetea chipului lui Edward,care fiind si rece,parea o frumoasa sculptura in marmura.Pe masura ce Bella se apropie de Edward,decopera ca familia condusa de doctorul Carlisle a decis sa se hraneasca doar cu sangele animalelor,nu cu sangele oamenilor,fiind “vampiri vegetarieni”.Intr-una din rarele zile insorite,Edward ii dezvaluie Bellei secretul pielii de vampir (care straluceste sub razele soarelui),ii arata cat este de rapid si puternic si ii povesteste despre instinctele starnite de mirosul sangelui de om,in special de al ei. In loc sa se sperie si sa se indeparteze de el,Bella se indragosteste de el si mai mult.
    Unele dintre pasajele mele preferate din carte sunt :“De trei lucruri eram absolut sigura. Primul, Edward era vampir. Al doilea, o parte din el- si nu stiam cat de puternica era acea parte- era insetata dupa sangele meu. Si al treilea, eram neconditionat si irevocabil indragostita de el”,care reda cu exactitate situatia Bellei,dar si “„-Deci leul s-a indragostit de miel...,murmura el.
    -Ce miel prost, am oftat eu.
    -Ce leu nebun si masochist...”
    -1-

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi cer scuze pentru ca a trebuit sa impart comentariul in 2 parti,dar nu puteam sa il postez pentru ca era prea mare.

    Frumoasa poveste de dragoste este bineinteles amestecata cu multa actiune si suspans,pentru a o face pe gusturile tuturor. Totusi,cartea nu se termina aici. Dupa ce Bella decide sa riste tot pentru a face posibila dragostea sa cu Edward,aceasta este onorata cu o invitatie foarte rar acordata unei fiinte umane: sa asiste la un joc de baseball intre vampiri. Din pacate,jocul de baseball este interupt de sosirea vampirilor nomazi. Spre deosebire de grupul doctorului Cullen,acesti ratacitori nu au mustrari de cuget,si ucid oameni pentru a se hrani. In urma acestei intalniri, James,vanatorul,isi foloseste abilitatile supraomenesti pentru a o urmari pe Bella. Cu toate ca Edward si clanul lui o protejeaza,ei stiu ca vanatorul nu se va opri pana nu va pune mana pe prada. De aici incepe actiunea,suspansul si groaza.
    Cartea inspira cititorului o varietate de sentimente,iar pe mine m-a surprins prin simplitatea sa. Inca de la inceput,traim povestea prin ochii Bellei,o adolescenta cu care ne putem identifica datorita simplitatatii si stangaciei de care da dovada. Mie cartea mi-a dat emotii,cum de mult timp o carte nu reusise sa imi dea.Prinsi in lumea cotidiana,timpul trece pe langa noi fara sa ne mai emotioneze ceva. Si totusi,nu stiu de ce (poate pentru ca ne putem identifica foarte bine cu Bella), Twilight mi-a ajuns la inima. Am plans,m-am emotionat si mi-a fost frica in acelasi timp cu Bella. Poate ca mi-a placut foarte mult acest roman si deoarece o parte din mine a ramas mereu o fetita care crede in povesti,iar cartea a redeschis poarta catre taramul fantaziei.
    Personajele au fost foarte bine conturate (Edward mai ales fiind descris in opinia mea ca si baiatul ideal,iar Bella in contrast cu el : „Nu eram interesanta. Iar el era. Interesant...si destept...si misterios...si perfect...si frumos...si posibil capabil sa ridice o dubita imensa cu o singura mana.” )
    Asigur pe toata lumea,ca randurile cartii emana MAGIE si FARMEC si MISTER,si lectura este una usoara,relaxanta si captivanta,care te poate scoate din monotonia de zi cu zi.
    Un alt lucru care pe mine m-a atras la carte este alternarea vietii normale a Bellei,cu lumea mitica a vampirilor.
    Cat despre Edward,pot sa zic ca ador felul in care autoarea i-a descris ochii,dar si caracterul.(Twilight ar putea deveni un adevarat "Cod al bunelor maniere" pentru unii baieti pe care ii cunosc).
    Imi cer scuze daca pe alocuri am mai deviat de la subiect,dar pot sa vorbesc o gramada despre un lucru care imi place. Si Twilight este un lucru pe care il ador!
    Vreau sa inchei cu faptul Ca Twilight nu este doar o lectura frumoasa,din ea se poate si invata ceva,ce este dragostea adevarata si ce inseamna sa faci sacrificii!
    La fel ca toate fetele de varsta mea,am adorat Twilight, si o recomand cu inima deschisa tuturor (desi nu prea cred ca exista fani care sa nu o fi citit déjà).

    Bafta tuturor,si multe multumiri lui Claudiu si editurii Leda,care fac o treaba excelenta!
    Francesca,Brasov.

    RăspundețiȘtergere
  18. PRMA PARTE...

    Păi –mda, o propoziţie nu se începe niciodată cu păi, ştiu asta, îmi repetă diriga mereu, dar îmi place:P- având în vedere că am o cultură generală destul de... restrânsă şi anume doar 2 cărţi cu vampiri... tipica serie ,,Amurg” şi ,,Casa Nopţii” cumpărată oarecum la plictiseală... aleg ,,Casa Nopţii” –care devine destul de interesantă- Nu sunt bună la comentarii... AVERTISMENT!
    ,,Casa Nopţii” de P.C. Cast şi fiica ei Kristin Cast –da, vorbesc despre toată seria... nu te superi, nu?:D- , cum spuneam o carte cumpărată la plictiseală –aveam bani la mine şi lipsă de inspiraţie- se dovedeşte a fi o carte destul de diferită de Twilight, dar nu în întregime. Ca de obicei personajul principal e feminin –tipica adolescentă cu probleme-, dar de data aceasta şeriful Swan e înlocuit cu un ,,credincios”... dacă mă întrebi pe mine un ciudat cu idei fixe, prefăcut şi fără viitor. Scuze, dar mă îndoiesc că va ajunge în rai, oricât de sfânt se ţine.
    Viaţa relativ normală –care nu cred că are mai mult de 10 pagini- moare odată cu ea... sau aşa ar trebui descrisă transformarea? Oricum, reuşeşeşte să fie ,,aleasă” spre nenorocirea prietenei ei cele mai bune –care apropo, se obişnuieşte destul de repede cu ideea, se comportă de parcă ea nu existase niciodată şi flirtează cu fostul şi oarecum actualul iubit uman, Heath- şi a părinţilor ei –o mamă lipsită de personalitate, condusă de scumpul şi perfectul ei soţ.- Din păcate fiica nerecunoscătoare pătează aura roz de perfecţiune şi linişte –sfinţenie- a familiei devenind o creatură a nopţii –nu că ei i-ar păsa-. Singura persoană ,,pro” ar fi bunica, care trece uşor peste partea cu ,,nepoata mea va fi vampir sau va muri încercând”. Din păcate, nu există cale de mijloc: ori mergi în Casa Nopţii, accepţi cursurile de ,,vampir în devenire” şi te transformi, ori mori.

    RăspundețiȘtergere
  19. PARTEA A DOUA...

    Trecând peste introducere -că deja mă lungesc- Zoey e construită după tiparele adolescentei normale de 16 ani confruntându-se cu probleme cât se poate de banale, lucru care se complică când viaţa ei interacţionează cu cea a vampirilor. Interesant e cum şcoala de creaturi ciudate sugătoare de sânge poate fi uşor de comparat cu o şcoală normală, elevi normal, cursuri normale, categoric cu câteva mici schimbări.
    1.Elevii sunt vampiri în devenire monitorizaţi de ceilalţi vampiri cât se poate de transformaţi –care totuşi nu exagerează cu regulile-.
    2.Profesorii sunt vampiri.
    3.Orele au loc noaptea.
    Aceasta ar fi o schemaă pe scurt.
    ,,Semnul” prezintă novicea unică cu afinităţi faţă de fiecare element, grupul de prieteni: sarcasmul gemenelor, inteligenţa ieşită din comun a unui prieten homosexual, Stevie Rae şi tipicul ei accent ciudat şi categoric diva şcolii, Afrodita –care nu se dovedeşte chiar aşa o scorpie în celelalte volume- şi Eric, băiatul perfect şi foarte popular.
    Acţiunea se complică când –categoric- Zoey se alege cu prietenul Afroditei, Eric şi o primeşte ca mentor pe Neferet –Marea Proteasă-, să nu mai adăugăm de apariţia lui Nix –zeiţa nopţii şi protectoarea şcolii-. Celelalte 3 cărţi apărute ,,Trădarea”, ,,Aleasa” şi ,,Înfruntarea” o au în monitor tot pe Zoey, dar una din ce în ce mai sufocată de probleme. Neferet –personajul extra pozitiv- se dovedeşte a fi o însetată de putere şi o scorpie desăvârşită, Steavie Rae devine un alt fel de vampir –după ce moare şi învie-, Afrodita redevine om –spre disperarea ei-, Eric se transfomră în vampir şi o urăşte pe Zoey –De ce? Pentru că subsemnata întreţine anumite relaţii mult prea intime cu un profesor, Loren-, prietenii aproape o părăsesc fiind sătui de minciuni –bine intenţionate-, iar Neferet declară război oamenilor, să nu mai adăugăm de paralelogramul amoros Zoey-Eric-Logan-Heath.
    Detaliile se termină aici,dar ca un mic comentariu negativ dacă se poate: sfârşitul o dă oarecum în telenovelă, dar scriitoarele reuşesc să se menţină pe linia de plutire. Sunt cărţi palpitante, nu genul acela de filozofie complicată, dar conţin cam tot ce caută adolecentul modern: acţiune, mai puţină descriere plictisitoare, dialog marca sec. 21, personaj banal care devine brusc centrul universului şi categoric umor şi dragoste în doze calculate.
    Acesta ar fi un fel de... comentariu nu foarte reuşit...
    NUMELE: Laura

    RăspundețiȘtergere
  20. Seria mea preferata este Academia vampirilor. Am citit cele 5 volume si sunt foarte incantata. Nu mi-a luat la nici unul mai mult de 2 zile sa il citesc. Sunt exceptionale.
    In primul rand prietenia dintre Lissa si Rose este de admirat. Imi place ca ma regasesc in personaje, avand de 8 ani aceasi prietena cea mai buna. Suntem inseparabile si stiu ca as face orice pentru ea. De aceea o inteleg foarte bine pe Rose cand au fugit din academie. Si Lissa este devotata mai ales cand alege sa ii salveze sufletul lui Dimitri chiar daca putea fii in pericol.
    In al doilea rand iubirea lui Dimitri si Rose e pura si faptul ca era o iubire interzisa fae povestea ma paltitanta. De asemenea cand Dinitri este transformat in strigoi am inteles de ce Rose a plecat dupa el. Dragostea nu poate fii stearsa cu buretele.
    Pe de alta parte dupa ce Dimitri revenit dvampir face o mare greseala. El nu poate sa aleaga in locul lui Rose. Ea e destul de responsabila sa aleaga intre siguranta si iubire. Este alegerea ei si desi Dimitrie inspaimantat, trebuie sa se ierte si il loc sa traiasca in trecut sa priveasca in viitor. De altfel Rose trebuia de cand s-a intors din Rusia sa ii dea drumul lui Dimitri.. Desi l-a ales pe Adrian tot a cautat sa il salveze pe Dimitri.. Rose o sa aibe de facut o alegere, si v-a fii una foarte grea. Am incredere ca volumul 6 nu ma v-a dezamagi.
    Cu mult entuziasm,
    Ionescu Raluca!

    RăspundețiȘtergere
  21. Doamne!:))de ce faci asta?:))Carte preferata...multe..dar usor de zis care e cea mai speciala pt mne:Cartea a 2'a din seria de succes "Twilight"!

    Am avut multe de invatat.In primul rand,ideea m-a inspirat foarte mult in scrierea altor "ficuri".M-a uimit dragostea neconditionata a Bellei fata de Edward,fiind constienta ca a ranit-o.Am simtit un fior in tot corpul..m-a intristat foarte mult inceputul..nu mi-as dorii sa fiu in locul bellei,dar am fost...nu aceeasi situatie fictiva[logic...],ceva in viata reala.Asa ca am inceput sa ma refugiez sub o masca,pt a fi sigura ca nu o sa se mai intample!Cartea mi-a deschis ochii:m-a scos din propria mea lume si mi-a impartasit viata reala,nu micutul meu vis cum ca voi fii intotdeauna fericita!Am invatat sa am incredere in mine si ...am invatat ca nimeni nu e perfect!(eu nu sunt nici macar pe aproape de perfectiune,si nici nu mi-as dori asta..trebuie sa ma accepte oricine asa cum sunt,cu toate defectele).
    Prietenia eterna dintre Bella(un viitor vampir) si Jacob(un varcolac) mi-a dat sansa sa inteleg
    ce este un prieten adevarat:e cineva ce nu te lasa la greu,daca in drumul anevoios spre viitor ai cazut undeva in trecut,se intoarce si te trage spre viitor si te ajuta sa mergi inainte,oricat de greu ti-ar fii!Te face sa vezi soarele,chiar si in spatele celor mai negrii si intunecati nori!Din pacate,nu prea exista astfel de prieteni,sunt foarte rari!M-au uimit sacrificiile si regretul lui Jacob.Dragostea uriasa pe care o purta pentru ea,chiar daca ea nu avea astfel de sentimente pt el...!
    Daca dragostea e pura,sincera si adevarata,va rezista pentru totdeauna..
    Iar am fost surprinsa de decizia rapida a Bellei de a-l ierta pe Edward...constientizase ca a facut acest sacrificiu pt a o proteja pe EA,nu prntru a se simti el bine...O caracteristica foarte importanta specifica dragostei...
    Personajele mele preferate sunt Edward si Alice,vampiri in adevaratul sens al cuvantului!
    Alice este regasita ca o prietena adevarata pe care si-ar dori-o oricine.Stie sa simta gustul vietii si nu lasa la greu.
    Edward,deloc egoist,din contra altruist,dovedind acest lucru de mai multe ori,o iubeste sincer pe Bella si nu poate renunta la ea,dar se sacrifica pentru siguranta ei,chiar daca nu este tocmai decizia ideala.
    Ideile esentiale(din perspectiva mea):
    -Dragostea e ..pt totdeauna,conteaza cum o privesti!
    -Un prieten nu lasa la greu!
    -Trebuie sa facem fata confruntarilor vietii/sa le facem fata!
    ..Multumiri editurii Leda!Bafta![celorlalti candidati]

    RăspundețiȘtergere
  22. [scuze]:D La comentariu...am scris:-Trebuie sa facem fata confruntarilor vietii/sa le facem fata!..de fapt,am vrut sa zic:sa le facem fata/sa rezistam!

    RăspundețiȘtergere
  23. Cartea mea cu vampiri preferata este ,,Academia vampirilor'' de Richelle Mead, aparuta la editura Leda. De fapt, imi place foarte mult toata seria. Mi-a placut pentru ca...ei bine, nu stiu exact de ce, dar imi place foarte mult. Unul dintre motive este felul de a scrie al autoarei, usor, dar nu atat de usor incat sa para copilaros. Desi la inceput nu mi se parea cine stie ce carte (datorita unor dezamagiri recente cu unele carti), felul in care au evoluat lucrurile i-au crescut considerabil ,,nota''. Are foarte multe schimbari de situatie(Victor o tradeaza pe Lisa,Dimitri recunoaste ca o iubeste, Dimitri devine strigoi, Rose o paraseste pe Lisa-astea au fost cu adevarat wow) care sunt total neprevizibile, cel putin pentru mine. Mi-au placut si micile detalii care o aduc mult mai aproape de realitate si de care nu se duce lipsa... Dar in realitate, pe langa toate acele detalii m-a captivat povestea, ideea de a-i imparti pe vampiri, tradarile, intrigile si povestile de dragoste, oh da!, povestile de dragoste. Nimic nu se compara cu dragostea dintre Rose di Dimitri, mai ales cand intra in scena si Adrian(asta, pentru ca sunt o romantica incurabila). Bineinteles, suspansul datorita caruia tanjesc dupa continuare, supa deznodamant(care ma va face sa plang ca nu mai este ceva care sa urmeze...).
    Acestea sunt catve dintre motivele pentru care imi place cartea, dar daca stau sa privesc mai in adanc, imi place pur si simplu, pentru ca e ceea ce este, pentru ca nu e altceva.

    Succes tuturor participantilor!

    RăspundețiȘtergere
  24. Cartea mea preferata cu vampiri este ,, Initierea” aka ,,Frostbite”de Richelle Mead din seria Academia Vampirilor.
    God, cat mi-a placut! Sa nu mai zic Mason, Dimitri, Adrian, strigoi, dhampiri, moroi, spirit, toate amestecate cu aroma de cuisoare, zapada si sange.

    Rose Hathaway ne face ca un fel de mic rezumat la inceputul cartii, asa ca un strain poate sa citeasca volumul 2 oarecum fara probleme, deoarece cam toate sunt explicate. Apare si Dimitri care o duce pe ,,ucenica” lui la un fel de test. Dar ghiciti ce!? Strigoii trecusera inainte pe-acolo si ii omorasera pe moroi. Asa ca Academia decide sa-si trimita elevii sa isi petreaza vacanta de Craciun (da, si ei au sarbatori si Lissa era chiar ortodoxa, la fel ca majoritatea) impreuna cu familiile intr-un hotel luxos special pentru moroi. Lumea se distreaza, Rose nu o suporta pe mama ei gardian care a lasat-o cand era mica in Academie, iar Adrian, un fel de Chuck Bass al vampirilor ii face avansuri fiicei ei. Cum moroii se distreaza, nici strigoii nu pot sta linistiti. Fiecare cu distractia lui, asa ca ei se apuca sa omoare la vreo doua state distanta. Dar ,,spuma societatii”, speriata, se ia la cearta; ca trebuie sa plece, sa faca gardieni de la 16 ani sau sa formeze comunitati de moroi. Dar Tasha, matusa lui Chistian Ozera( iubitul Lissei), propune ca moroii sa-si foloseasca in sfarsit puterile alea si sa nu mai stea ca niste verze=> lumea tipa rau si nimeni nu e de acord.

    In urma atacului de mai sus, Mason, presupusul iubit-prieten-ceva al lui Rose impreuna cu Eddie si Mia, a carei mame murise in atac, decis sa se duca in Spokane unde s-ar zice ca strigoii aveau cartierul general. Rose, afland de isparava lor si stiind ca strigoii sunt mult prea puternici, foloseste urmatoarea reteta: se ia un moroi cu forta de constragere (Christian)ca sa vrajeasca un pic gardianul de la iesire, se ia o lanterna pentru a lovi gardianul, o familie si uite asa a ajuns ea cu Christian la locul cu pricina, un mall. Aici se intalnesc cu ceilalti, si decid sa se intoarca acasa nu inainte de a vedea ceva ciudat- nu spun:D. Pe drum, o dubita-cuvant dubios, plina de oameni cu arme, ii duce intr-un fel de vila a strigoilor, unde sunt supusi la tot felul de torturi de carte Isaiah si Elena. Doar unul dintre ei poate trai, daca decide sa se transforme in strigoi, deci omorandu-si unul dintre prietenii dhampir. Cei 5 reusesc dupa 2 zile sa puna un paln la cale, doar prin priviri. Cu ajutorul focului, ei scapa doar pana la usa, unde cei doi strigoi i-au intampinat. Rose se lupta cu ei ca un adevarat gardian,sub impulsul mortii lui Mason. Ii salveaza mai intai pe moroi, ii ucide pe strigoi si dupa aceea este gasita in stare de soc la capataiul prietenului ei. Cred ca toate relele au dus spre un bine: relatia ei cu Janine, mama ei, s-a imbunatatit, oarecum, iar Dimitri s-a apropiat de ea si mai mult.

    Cartea se incheie pe un ton dragut, cand Rose isi primeste semnele molinja, doua la numar. Si iiiieeeii se saruta cu Dimitri:D.

    Eu am citit-o foarte repede, in 3 zile, mai mult prin noapte de la 12 incolo:d Nu va recomand sa o cititi atat de tarziu, pentru ca vrei mereu sa afli ce se mai intampla, iar noaptea nu te asteapta. Este perfecta pentru vacanta: deloc lacrimogena, plina de viata.
    BAfta tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  25. Am ales să prezint primele trei cărţi din Saga lui Darren Shan. Dintre toate seriile cu vampiri pe care le-am citit este probabil cea care se apropie cel mai mult de mitul original al vampirilor, în care aceştia sunt întradevăr creaturi însetate de sânge. Nu există vampiri vegetarieni, fără sânge uman sunt condamnaţi la moarte, dar ceea ce îmi place cel mai mult este faptul că în urma acestui ritual memoriile unei persoane ajung in mintea vampirului care îi bea sângele. Darren face această alegere, de a bea sânge pentru a păstra mai departe amintirea prietenui său, Sam. Seriile aduc si explicaţii originale în ceea ce priveşte anumite mituri ale vampirilor, de exemplu ei nu rămân mereu tineri, doar îmbătrânesc mai greu decât oamenii obişnuiţi(mult ma greu), iar cei pe jumatate vampiri chiar pot fi creaţi de alti vampiri.
    Primul volum, „Circul Ororilor” se axează strict pe personajul principal, Darren, care se confruntă cu schimbările prin care trece şi cu ura pe care o simte pentru domnul Crepsley, vampirul care l-a transformat într-o creatură însetată de sânge. Deşi este doar pe jumătate vampir, Darren este mai puternic şi mai rapid decât ceilalţi colegi şi devine un pericol pentru oricine stă in apropierea lui, iar din cauza asta trebuie să plece cât mai departe să înveţe cum să se descurce cu condiţia lui alături de domnul Crepsley.
    În „Ucenicul Vampirului”, volumul doi al seriei, Darren îşi face prieteni după foarte mult timp, pe Sam, un băieţel pasionat de lumea circului şi un baiat-şarpe, Evran. Darren se confruntă în continuare cu ura pe care o simte pentru domnul Crepsley, dar reuşeste să uite de situaţia sa datorită celor doi prieteni, numai că viaţa îi e pe sfârşite din cauză că refuză în continuare să bea sânge uman. Se vede însă forţat de circumstanţe atunci când Sam moare şi îşi doreşte să îi salveze amintirile.
    În al treilea volum, „Tunelele Sângelui”, apare şi factorul romantic, Debbie, care nu are idee ce anume este Darren şi de care se îndrăgosteşte. Ajunge să fie nevoit să o protejeze atât pe ea cât şi pe Evran care sunt ameninţati de Murlough, unul dintre vampirii răi şi reuşeşte să îi salveze pe amândoi cu ajutorul domnului Crepsley. Relaţia dintre cei doi se îmbunătăţeşte considerabil ajungând să se înţeleagă unul pe celălalt într-un final.
    Am încercat să fiu foarte scurtă pentru că sunt extraordinar de multe de zis. Sper că e în regulă. Mulţumim pentru şansa de a câştiga titluri extraordinare.
    Nume: Monica

    RăspundețiȘtergere
  26. Cum toti au epuizat cartile cunoscute cu vampiri ,eu vreau sa va spun cate ceva despre 'Trilogia Cerului' de Nora Roberts
    Este o serie de carti foarte interesanta avand in componenta ei o poveste captivanta despre vampiri ,vrajitori ,trecut si prezent. Imi place deoarece e vorba despre o lupta intre bine si rau , intre vampiri contra oamenilor si vrajitorilor.Vrajitorul Hoyt McKenna, personajul principal,care a trait in anul 1128 ,a venit calatorit cu 900 de ani in viitor, pentru a forma o armata, cu ajutorul careia s-o distruga pe regina vampirilor,Lilith.In anul 1128 ea ii transformase fratele in vampir.Hoyt v-a incepe acesta lupta datorita zeitei Morrigan ,care ii porunceste sa tina aceata lupta.Vrajitorul este de acord cu ea ,deoarece dorea foarte mult sa o distruga pe LIlith.
    Drumul spre castigarea luptei presupune formarea armatei lui Hoyt:inca o vrajitoare,un luptator ,un carturar , omul cu mai multe chipuri si fratele sau,Cian.
    Cele trei carti prezinta straduinta ,munca ,lucrul in echipa si multe alte calitati pe care personajele noastre le vor dobandi prin munca, dragoste si curaj.Doar uniti vor reusi sa invinga armata lui Lilith.
    Oserie interesanta,pot spune chiar cu o poveste originala ,captivanta si merita citita.Se pot invata lucruri folositoare de aici: cum sa iubesti indiferent de epoca,de schimbarile si suferintele ce viata ti le aseaza in cale: cum sa devii mai puternic ,mai curajos ,mai bun in lupta ta cu ...cu oricine , fie ea fizica sau morala.

    RăspundețiȘtergere
  27. Jurnalele Vampirilor-povestea unei iubiri,unei prietenii si a neincetatei lupte pentru putere si supravietuire.Cum spune si titlul seriei este vorba despre vampiri.Unii cat mai aproape de realitate,insa cu ceva in plus.Aproape de realitate,adica la fel de sangerosi si nemilosi pe cat sunt vampirii descrisi din cele mai vechi timpuri. Vampirii acestia aveau insa ceva in plus,un farmec,o senzualitate,un sarcasm si o carisma iesite din comun.Puteau sa stea in lumina soarelui cu ajutorul magiei,puteau murii,desigur ca puteau murii,multe lucruri ii puteau ranii,chiar si foarte grav,totusi nu puteam sa omitem partile cele mai interesante.Prezenta unei Puteri,care le dadea voie sa contoleze oamenii ca pe niste marionette si sa ii foloseasca.Da,acesti vampiri erau destul de aproape de descrierile vechi,se hraneau cu sange,sange de om ..in principiu.Bineinteles ca exista si o anomalie.Mai précis un vampir.Unul care se ura pe sine mai mult de cat putea sa urasca cineva normal,insa care invata din nou,cu ajutorul unei necunoscute lui,cum sa traiasca din nou,cum sa treaca peste toate si cum sa invete din nou sa iubeasca.


    Povestea incepe in Fell’s Church cu o anume adolescenta pe nume Elena Gilbert.O adolescenta normala,la prima vedere,care nu avea habar de ce viitor o sa aiba parte.Frumoasa,inteligenta si populara Elena Gilbert il va cunoaste in curand pe frumosul si misteriosul Stefan Salvatore.Un adolescent placut,foarte sexy si suspect de inteligent care ascunde un secret imens.Are in spate aproape doua secole de viata si de regret.De ura pentru sine si de durere pentru retinerea de la dieta cu sange uman.Da,Stefan Salvatore era acea anomalie a naturii.Vampirul care nu bea sange uman.Vampirul care reusise sa se adapteze si sa se hraneasca doar cu sangele animalelor.Chiar daca riscase enorm,trecand la dieta cu sange animal,Stefan nu vroia sa omoare si nici nu dorea sa fie ceea ce era.Refuzul sangelui uman venea si cu niste consecinte.Stefan avea o Putere mai mica decat a celorlalti vampiri si o rezistenta scuzata deasemenea,insa asta nu era ceva ce il facea sa se ingrijoreze.
    In momentul in care Stefan se muta in scoala unde invata Elena,intre ei doi se infiripa o frumoasa poveste de dragoste,care va trece peste o mare varietate de obstacole.Elena va afla pe parcurs secretele lui Stefan si va accepta sa traiasca mai departe cu el.

    RăspundețiȘtergere
  28. Bineinteles una dintre principalele obstacole care vor sta in calea iubirii lui Stefan si Elena este chiar fratele lui Stefan,Damon.Un vampir incredibil de sexy,arogant cu o pofta de sange si putere iesita din comun.Tot ceea ce isi doreste Damon este sa o faca pe Elena regina sa,si sa preia puterea.Desigur,asta pana cand atat Damon cat si Stefan inteleg de ce sunt atat de atrasi de Elena.Seamana perfect,o copie fidela,a fostei lor iubite.Da,aici povestea devine complicata.Katherine,un vampir vechi,foarte puternic se indragosteste de ambii frati Salvatore in perioada Renasterii in Italia.Ea le impartaseste ambilor frati secretul ei ceea ce nu duce numai la faptul ca fratii se indragostesc si mai tare de ea si vor sa isi petreaca eternitatea cu ea.Katherine nestiind pe care sa il aleaga decide sa se sinucida,ceea ce ii face pe frati sa se certe si sa se urasca reciproc.Acestia orbiti de durerea pierderii lui Katherine se omoara intre ei,avand in sistem sangele ei,si devin nemuritori.


    Povestea se complica si mai tare cu fiecare carte,cu cat Elena cunoaste mai bine lumea lui Stefan si a lui Damon si cu cat incepe sa o cunoasca mai bine cu atat intra in mai multe necazuri.O multime de Forte intunecate se intorc in Fell’s Church si incearca sa ii raneasca pe cei trei.Aici intervine prietenia,iubirea si devotamentul fiecaruia dintre ei.Elena impreuna cu prietenii sai vor fi protejati de cei doi frati,iar acestia vor fi pusi la grea incercare in lupta pentru supravietuire si in conflicul dintre ei.Stefan si Damon vor trebui sa treaca peste ura lor reciproca si sa lucreze impreuna,pentru a o apara pe fiinta iubita.
    Ei bine cam asta este ceea ce am avut de spus.Este greu sa descriu in cateva randuri o poveste atat de complexa si de minunata.Modul in care sunt scrise volumele este extraordinar.Personajele te farmeca imediat si povestea te prinde repede.Cand e vorba despre iubire,prietenie si incredere le puteti gasii pe toate in aceste carti minunate.Inca o mie de cuvinte si tot nu mi-ar fi deajuns sa descriu ceea ce simt acum.De aceea am ales seria Junalele Vampirilor.Fiind ca povestea este una captivanta si plina de mistere.Lupta e pe viata si pe moarte,insa pe langa toate acestea se gaseste loc si iubirii si prieteniei.Imi va fi greu sa ma opresc din citit odata ce seria va fi gata,insa toate au un sfarsit.

    RăspundețiȘtergere
  29. Vaii:(Cate concursuri faine am putut sa ratez:(

    RăspundețiȘtergere
  30. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi