Treceți la conținutul principal

GAUDEAMUS 2017: Programul Editurii Nemira (evenimente, aparitii, recomandari)

Editura Nemira își așteaptă cititorii la Gaudeamus cu o mulțime de titluri noi în colecțiile Nautilus SF&F, Young Adult, Anticipația și Babel, cărți de Crăciun, pachete cadou și prețuri speciale de târg. Sâmbătă, între 12.00 și 14.00, cititorii sunt invitați să cunoască autorii români de la Nemira în standul editurii, unde aceștia vor da autografe : Florin Chirculescu, Ovidiu Eftimie, Adrian Mihălțianu, Florin Stanciu, Iulian Tănase, Mara Wagner și Elena Vlădăreanu. 




Colecția Nautilus SF&Fantasy :

Problema celor trei corpuri - Liu Cixin 

Un hard SF, plin de minuțioase detalii tehnice despre orice, de la mecanica cuantică până la inteligența artificială. Dar Cixin Liu își susține teoriile spectaculoase cu personaje ușor de simpatizat, pe un schelet de acțiune și thriller convingător de la multipremiatul scriitor chinez Liu Cixin. Spre finalul Revoluției Culturale din China, un proiect militar trimite semnale în spațiu pentru a stabili contactul cu civilizații extraterestre. O astfel de civilizație, pe cale de dispariție, primește semnalul și plănuiește să invadeze Pământul. - Orașul nouă în flăcări, de J. Patrick Black - Fanii seriilor JOCUL LUI ENDER, HARRY POTTER și ai Infanteriei stelare vor considera cartea lui J. Patrick Black un bilet perfect către o lume fantastică. O rasă extraterestră a venit să cucerească Pământul cu o tehnologie mai presus de orice văzuseră oamenii vreodată, care semănă mai degrabă cu magia. Orașe întregi dispăruseră în flăcări și sfârșitul părea aproape. Până când oamenii au descoperit că pot folosi și ei arma inamicilor și au ripostat.

 Wild cards, antologie de George R.R.Marti și Melinda Snodgrass
Cum ar fi lumea dacă supereroii ar exista cu adevărat? Autorii antologiei ne propun o istorie alternativă înspăimântătoare: în 1946, deasupra New Yorkului este eliberat un virus care poate rescrie ADN-ul uman, o armă biologică trimisă de pe altă planetă. Virusul afectează fiecare individ în alt fel și are simptome complet imprevizibile. Pe 90% dintre cei afectați îi ucide, iar celorlalți le provoacă mutații. 1% rămân aproape umani, dar capătă puteri supranaturale: așii dezvoltă puteri utile, doiarii, puteri minore, mai degrabă comice, iar jokerii sunt mutilați și sfârșesc în ghetouri. 
Colecția Babel, de literatură străină Porecla, de Jumpa Lahiri Lăsând în urmă viața din Calcutta, cuplul Ganguli pornește spre America, unde începe o altă viață. Numele, sensurile și identitățile se schimbă și, odată cu ele, destinele pornesc spre noi orizonturi. Din detalii de mare finețe se țese saga unei familii care, departe de casă, caută să ajungă acasă. Pătrunzând în cele mai ascunse ținutui sufletești, descoperind teritorii gingașe, Porecla spune mai multe povești, dezvăluie mai multe generații, traume și căutări, într-o lume dominată de fragilitate.

Colecția Anticipația – de nonficțiune 
Arme matematice de distrugere, Cathy O’Neill
Bestseller New York Times și nominalizată la National Book Award
Modelele matematice care ne reglementează viața sunt opace și incontestabile, chiar dacă greșesc, avertizează Cathy O’Neil, fostă jurnalistă la Wall Street Journal. Și, mai rău, alimentează discriminarea într-un „cocktail toxic pentru democrație“. Într-o epocă în care cele mai multe aspecte din existența noastră cad sub incidența datelor analizate automat, e necesar să le înțelegem mecanismele și să chestionăm modelele. Descoperiți latura întunecată a Big Data!
Bun-venit în univers. Un ghid astrofizic, de Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss și J. Richard Gott
Bun venit în Univers este un tur de forță pentru cunoașterea cosmosului, realizat de trei dintre cei mai importanți astrofizicieni din prezent. Pornind de la enorm de popularul curs introductiv în astronomie ținut de Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss și J. Richard Gott la Princeton, cartea parcurge prin toate temele de interes: planete, stele, galaxii, găuri negre, călătoria în timp, toate pe înțelesul nespecialiștilor.  Autorii povestesc incitant cele mai recente descoperiri în astrofizică, purtându-și cititorii de la sistemul nostru solar până la cele mai îndepărtate puncte ale universului cunoscut: Cum trăiesc și mor stelele? De ce nu mai e Pluto planetă? Ce șanse sunt să existe viață pe alte planete? Cum a luat naștere universul? Suntem singuri sau facem parte dintr-un multivers?
Rose, de Marius Constantinescu
Jurnalistul Marius Constantinescu lansează un volum din texte publicate de-a lungul vremii, mixate strategic cu varietăţi inedite, în corpul unui volum sprinţar, ca un vin sec, prietenos, de cursă lungă. Parfumuri, oameni, călătorii, deserturi, vinuri, părinţi, prieteni şi singurătăţi, portrete, Paris, camere, cravate şi o plajă goală. Marius Constantinescu scrie despre toate şi toate îl scriu pe el.  
Crăciunul în cele mai frumoase povestiri Pline de surprize sunt darurile puse sub brad și ele s-au strâns toate într-o carte de savurat în tihnă, în așteptarea sărbătorii cu dulciuri și fulgi de zăpadă. În paginile ei s-au adunat comori de altădată pentru copii, părinți și bunici, întâmplări și personaje ce povestesc Crăciunul, pentru a cărei magie depun mărturie, printre alții,  Charles Dickens, Mark Twain, Oscar Wilde sau Arthur Conan Doyle. COPERTA ESTE SUPERBĂ! Este perfectă pentru un cadou de Crăciun. 




Ediția aceasta Jocul lui Gerald este superbă!




Editura NEMI de carte pentru copii aduce în acest sfârșit de an cele mai frumoase și mai captivante cărți pentru copii și părinți deopotrivă, de la povești potrivite pentru sărbătorile de iarnă, până la volume spectaculoase pentru micii exploratori.

Cărți de Crăciun

După Un băiat numit Crăciun, care ne-a arătat că adevărata magie a Crăciunului este magia dăruirii, un dar de care ne putem bucura cu toții, Matt Haig ne încântă cu o nouă poveste de sărbători: Fetița care a salvat Crăciunul, cu ilustrații realizate de același Chris Mould. Când magia începe să pălească, iar bucuria părăsește chiar și sufletul lui Moș Crăciun, înconjurat numai de troli nervoși și de elfi supărați, speranța trece în mâinile Ameliei Wishart, o fată neobișnuită, ce are o dorință pe care doar Moș Crăciun i-o poate îndeplini. Un roman inedit, cu numeroase lecții de viață, în care turta dulce este nelipsită, iar farsele și glumele spiridușilor îi vor amuza pe cititorii de toate vârstele.
Dragonul de gheață este o poveste încântătoare despre curaj şi sacrificiu, scrisă de George R.R. Martin, popularul autor al seriei Cântec de gheaţă şi foc. Povestea are loc în același univers cunoscut fanilor Urzeala tronurilor și este însoțită de ilustraţiile splendide ale artistului Luis Royo, ce îmbogăţesc călătoria emoţionantă a unei tinere fete şi a dragonului său. În lumea din Cântec de Gheaţă şi Foc, dragonul de gheaţă este o creatură legendară şi înfricoşătoare, întrucât niciun om nu a reuşit vreodată să îmblânzească vreunul. Zborul său pe deasupra pământului lasă în urmă doar pustiu şi un frig îngrozitor. Dar Adarei nu-i e teamă. Pentru că Adara este un copil al iernii, născută în timpul celui mai cumplit îngheţ pe care toată lumea, chiar şi Bătrânii, şi-l amintesc.

Cea de-a treia carte ce se integrează perfect în atmosfera sărbătorilor de iarnă este o carte ilustrată pentru cei mici, dar nu numai: Spărgătorul de nuci, inspirat din spectacolul pus în scenă de George Balanchine în 1954 pentru New York City Ballet. Unul dintre cele mai populare spectacole de balet din toate timpurile, povestea Spărgătorului de nuci are parte de o interpretare minunată prin ilustrațiile extraordinare ale Valeriei Docampo, ce reușește să surprindă magia și farmecul unei povești clasice de iarnă. De la petrecerea de Crăciun cu care începe călătoria lui Marie, până la sărbătoarea fantastică din Tărâmul Dulciurilor, toate momentele importante ale spectacolului se regăsesc în această carte ce va fi, cu siguranță, pe placul tuturor copiilor ce-și doresc să danseze balet, și nu numai.

Colecția Nemi Explorator

În colecția Nemi Explorator au fost lansate patru cărți spectaculoase din seria Lumea animalelor dedicate micilor exploratori curioși și scrise de Olivia Brookes: Primele ființe, Viețuitoare în ocean, Tigri și alte carnivore, Furnici și alte insecte.

Sunt lecturi frumoase și interesante pentru copiii de peste 4 ani, din care aceștia vor afla, într-o manieră distractivă, totul despre lumea animalelor. Combinând povești, ilustații și multe informații care îi vor fascina pe cei mici, cărțile din Lumea animalelor sunt utile dezvoltării cunoștințelor și imaginației copiilor.

Tainele universului vor putea să fie dezlegate în volumul Supereroi ai Științei: Spațiul, de Tracey Turner, cu ajutorul celor mai curajoși, inteligenți și hotărâți oameni de știință din istorie. În această carte îi veți descoperi pe unii dintre cei mai mari supereroi ai științei care au trăit vreodată, cum ar fi Aristotel, Galileo Galilei, Newton, Henrietta Leavitt, Einstein sau Neil Armstrong. Niciunul nu s-a avântat spre cer, purtând o capă sau o mască specială… mă rog, din câte știm noi.

Alte surprize ale Bufniței Nemi

Lama lama în pijama, primul volum din extrem de populara serie scrisă de Anna Dewdney, este o lectură caldă, pufoasă și foarte amuzantă, ce îi va face atât pe cei mici, cât și pe cei mari, să zâmbească și să râdă, regăsindu-se în poveste. Seria este în curs de ecranizare la Netflix.

Aventurile Sofiei, o copilă ambițioasă și perseverentă, convinsă că va deveni o doamnă fermier când se va face mare, continuă în al doilea volum, Sofia și pisica ei, când micii cititori vor avea ocazia să-l cunoască pe Tom, noul ei prieten și companion.

Sughiţ Straşnicul Stavrid al III-lea, Nădejdea şi Moştenitorul Tribului Huliganilor Păroşi, și dragonul lui de nădejde, Știrbul, au început pregătirile pentru a treia călătorie plină de peripeții și lupte fantastice, sub îndrumarea mentorului lor, Cressida Cowell, în Cum să vorbești dragoneza.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi