Treceți la conținutul principal

Dupa sapte ani de Guillaume Musso Recenzie

Această carte mi-a fost oferită de această librărie online, căreia îi mulțumesc mult. Puteți comanda cărți online, printre care și După șapte ani. Găsiți și o mulțime de cărți în limba engleză. Atenție! TRANSPORTUL gratuit la orice comandă acum!


"Cum să ucidem timpul așteptând ca timpul să ne ucidă?"

       Guillaume Musso revine cu un nou roman După șapte ani, care este diferit față de ultimele lui apariții. Știm că acest roman a fost scris de Musso pentru că sunt prezente anumite elemente, pe care eu le-aș numi de acum motive : acțiunea mutată în Paris, cuplul în primejdie și reperul spațial nelipsit aeroportul. 
        În După șapte ani se umărește călătoria nefericită a doi foști soți, care sunt în căutarea fiului lor Jeremy. Căsnicia lui Nikki, o artistă fermecătoare și a lui Sebastian, un bărbat respectat din sfera newyorkeză a cunoscut o ascensiune impresionantă. Deși erau diferiți, au împărtășit o iubire sinceră, pasională care a rezultat doi copii gemeni Camille și Jeremy. După un timp căsnicia lor s-a rupt, fiecare câștigând custodia unui copil: Sebastian o avea pe Camille și Nikki avea grijă de Jeremy. După divorțul lor inevitabil, fiecare a luat-o pe-un alt drum, până într-o zi când Nikki îi cere ajutorul fostului ei soț Sebastian. Fiul lor a dispărut și singura lor pistă era un filmuleț filmat în Paris. Cei doi soți ajung să fie implicați într-o omucidere, care putea fi legată de dispariția propiului băiat. Când ajung în Paris deja sunt căutați de poliție pentru omucidere, iar cei doi foști soți ajung să fie în criză de timp. Când propriul tău fiu este în pericol, uiți de toate grijile și faci tot posibilul ca să-l aperi.

"Între două ființe, oricât de apropiate ar fi, există întotdeauna o prăpastie peste care iubirea (...) nu poate arunca decât o punte fragilă." -Hermann Hesse


     Am avut o oarecare temere cu privire la noua carte a lui Musso, pentru că de la începutul romanului am observat că și-a schimbat stilul și a preferat să exploreze o altfel de situație. De data aceasta scriitorul a preferat să vorbească despre cuplul înainte de căsnicie și după căsnicie, urmat de un divorț inevitabil datorită diferențelor de caracter. Sebastian este bărbatul serios, rațional, în timp ce Nikki este frumusețea întruchipată, care atrage privirea oricui. După divorț aceștia nu-și mai vorbesc, dar sunt reuniți într-un context nefericit, când își caută cu tot prețul copilul dispărut. Romanul a avut acea acțiune, acea trecere ușoară care te făcea să citești în continuare, cu speranța unui final fericit.
     Personajul feminin m-a lăsat rece, scriitorul a vrut ca la început s-o cunoaștem pe Nikki în ipostaza aceea a femeii lipsite de griji și ușor naivă, iar spre final să ne schimbăm părerea când este modelată de prezența lui Sebastian, fostul ei soț. Spre finalul cărții mi-am dat seama că lucrurile au fost puțin grăbite, iar răsturnarea de situație era previzibilă, dar ideea romanului mi-a plăcut. Tot scopul acestei lupte contra conometru, care făcea ca două persoane să-și reunească forțele a fost interesant cum a evoluat. Îmi plac foarte mult romanele lui Guillaume Musso, sper ca pe viitor să revină la ideile lui și să scrie în continuare multe alte povești despre iubire. 
Cărți citite de același autor: Chemarea îngerului, Vei fi acolo?, Fata de hârtie.

Nota: 9/10
Titlu: După șapte ani
Autor: Guillaume Musso
Editura: All
Recenzie: Claudiu

Comentarii

  1. In afara de "Fata de hartie" altceva nu am mai citit de Musso si, citind recenziile altor carti ale lui, nici nu ma tenteaza alta. Cred ca "Fata de hartie" a fost ceva cu adevarat special, in rest alte romane ale lui palesc pe langa acesta.

    RăspundețiȘtergere
  2. toate cartile scrie de Musso sunt deosebite,cititile si nu veti regreta ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am citit nimic de acest autor. Ma tenteaza insa Central Parc. Acum nu zic nu , nici acestei carti :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi