Treceți la conținutul principal

Cele 50 de vicii ale Domnului Grey / Cele cincizeci de umbre ale lui Grey de E L James Recenzie


Înainte să citești  această recenzie, vreau să menționez că această carte face parte din categoria erotică, deci nu este recomandată copiilor.

Facem cunoștință extrem de repede cu cele două personaje importante din această carte. Anastasia Steele l-a întâlnit pe Christian Grey când i-a luat un interviu pentru ziarul universității, la care lucrează colega ei de cameră ( și buna ei prietenă ) Kate. De când l-a cunoscut, tânăra studentă la filologie, a fost atrasă de acest miliardar, admirat de toată lumea. După prima lor întâlnire de gradul zero cei doi s-au mai întâlnit "din întâmplare", până ce aceștia încep să aibă o relație neobișnuită. Anastasia a fost impresionată de invitația lui, de cadoul primit, dar nu se aștepta la așa ceva, la cele 50 de vicii ale lui Christian Grey.
În societate el este un gentleman, dar dincolo de acele uși închise Christian are niște obiceiuri ieșite din comun pe care Anastasia le descoperă. Preferă sadomasochismul, când vine vorba de sex și din cauza preferințelor lui acesta are și o cameră specială. 
Dar cu Anastasia totul e diferit, pentru că era virgină și  totul i se părea străin, dar și că este diferită de toate celelalte fete întâlnite de el. Cu toate acestea Christian îi înmânează Anastasiei un contract, pe care trebuie să-l semneze. Contractul prevede toate plăcerile sexuale ale acestuia, restrictiile și regulile pe care ea trebuia să le respecte (în caz contrar aceasta era pedepsită >:) ). Zilele au trecut, iar Anastasia nu a semnat contractul, dar relația lor a continuat. În tot acest timp Anastasia descoperă că el nu suportă să fie atins sau să vorbească despre trecutul lui, părinții lor naturali sau cine l-a inițiat cu toate aceste obiceiuri, care îi aduc multă plăcere.
Va semna Anastasia contractul ?
Îi va mărturisi, că îl iubește?

"-Te descurci cât o să fiu plecată?
-Bineînțeles, o liniștesc.
Un oraș nou, fără slujbă...un iubit cu o doagă lipsă. "

Cu toate criticile pozitive, dar și negative pe care le-am auzit/citit pot spune că Cele 50 de Vicii ale Domnului Grey este o carte grozavă. Ce nu mi-a plăcut a fost caracterul Anastasiei (mulți o compară cu Bella din Saga Amurg, dar să fiu sincer Bella e mai ok decât Anastasia când vine vorba de decizii sau comporament sau de vulnerabilitate) . Cu toate acestea acest roman are un umor grozav, limbajul lui Christian când este entuziasmat te dă pe spate!
Dacă m-au deranjat scenele de sex sau mi s-au parut extreme X_X?  Nu, a fost ceva nou și nu s-a pus problema. Am vrut să știu mai multe despre trecutul lui și cum a ajuns să fie așa, un sadomasochist. Aceștia încep să comunice și prin e-mail, un alt lucru amuzant ( mai ales când Anastasia nu știe dacă Christian vorbește serios sau nu, sau subiectele e-mailurilor xD). 
Un roman care merită citit dacă vreți ceva cu totul nou când vine vorba de dragoste, vorba aceea Dacă dragoste nu e, facem!

Nota: 9/10


Titlul:Cele 50 de vicii ale Domnului Grey
Autor: E.L. James
Editura: Trei
Recenzie:Claudiu

@Carti Alese

Comentarii

  1. Buna! Pai, Anastasia a fost Bella mai intai, in Master of the Universe, fanfic-ul acestei autoare inspirat de seria Twilight. De aceea si asemanarile :) Ma bucur ca ti-a placut. Este ceva mai deosebit decat ce am mai citit pana acum. Week-end frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fara a fi putitana sau sfioasa, am evitat pana acum sa cumpar cartea.nu stiam daca-mi va placea.dupa recenzia ta, sper sa am norocul s-o citesc curand

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mi-a placut foarte mult aceasta carte cand a aparut. Nu ma prea atrage coperta si am crezut ca o voi lua degeaba. Acum, sincer, mi-as dori sa o citesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am terminat astazi de citit cartea asta, si desi actiunea nu e grozava, mi-a placut foarte mult de Christian..asa, cu toate "doagele" lui lipsa. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Am auzit multe lucruri depre aceasta carter...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce repede a ajuns p elista ta de recenzii!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. cartea, nu o recomand pentru cei su 20, hai,18 ani. Claudiu, daca ai citit-o, shut up! Chiar, chiar nu ai cu cine o comenta....ha! ha!Citeste postul Anei pe Anacharlie....Spune totul despre varianta romaneasca a cartii...

    RăspundețiȘtergere
  8. La naiba.. Am cautat ca disperata cartea asta in Romania .. Intr-un final ma lasasem batuta si vroiam sa o iau de pe bookdepository..Abia astept sa o citesc !

    RăspundețiȘtergere
  9. Hai ca si tu m-ai convins! Chiar sunt curios sa vad ce e de capu' ei. :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu sunt interesata de carte acum :-? inainte nu mi se parea cine stie ce... dar dupa ce am citit recenzia ta :)) chiar as vrea sa vad despre ce este vorba :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamne, ce imi place concluzia recenziei:,,daca dragoste nu e....facem!"

    RăspundețiȘtergere
  12. Hmm.Nu pot sa spun ca mai sunt chiar un copil.Am totusi 14 ani.Dar nu cred ca as citii chiar astfel de carti:))

    RăspundețiȘtergere
  13. 1. Christian este sadic, nu sadomasochist. Asta e confuzie maricica.
    2. Ana si Bella nu au nimic in comun. Contextul este altul, oricum.

    Nu am citit cartea in romana (inca), oricum cred ca isi pierde mult din farmec, ca dovada titlul neinspirat. Dupa mine, cititorul cred ca trebuie sa fie cat de cat "matur sexual", altfel cartea poate parea o barbarie.

    Pf..recenzia: e ca si cum te-ai uita la TV cu ochii intredeschisi si lumina stinsa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana până la urmă este o recenzie, adică e munca mea, deci părerea mea.
      Deocamdată această trilogie a început ca fanfic twilight și nu pot spune că nu sunt câteva lucruri asemănătoare, pentru că sunt, doar că ideea e alta. Mie mi-a plăcut cartea.

      Și uite ce înseamnă Sadomasochism - Sadomasochism is the receiving of pleasure—often sexual—from acts involving the infliction or reception of pain or humiliation. Așa ceva nu este în carte sau ai citit altceva?

      Îți rescpect părerea până la urmă.

      Ștergere
  14. Este o carte foarte proasta sau, mai bine zis, comerciala. Daca recomanzi astfel de carti, ma intreb ce carti ai mai citit inainte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intrebarea mea pentru tine este: Cate carti comerciale se citesc in ziua de azi?

      Și da am citit multe cărți, mai multe decât îți poți tu imagina.

      Ștergere
    2. Sunt de acord cu tine anonymous. Daca intri pe Google Play la top selling books sunt numai cu "dominators" si "sclavi (subs)".
      Cu toate astea, recunosc ca am citit cartea cu mare interes (nu neaparat pentru plot).

      Ștergere
  15. Si toate cele citite au fost comerciale!
    "Jobul" tau e sa recomanzi carti...dupa ce am postat parerea mea despre cartea sus mentionata, am constatat ca blogul este sponsorizat de edituri. Atunci m-am lamurit...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnu' Doamnă sau domnișoară... O parte din cărțile citite de mine sunt sponsorizate de edituri, dar asta nu înseamnă că nu-mi cumpăr cărți și citesc cu mulți ani înainte de acest blog sau că sponsorizarile sunt un sprijin adus editurilor, care sunt într-un timp de criză ( de parcă v-ați gândi la așa ceva..) Iar cărțile de clasici nu sunt comerciale.
      Dacă nu vă place blogul meu, atunci aveți toată libertatea să nu-l mai vizitați.
      O zi bună.

      Ștergere
  16. In privinta cartii chiar nu are nici o legatura cu Twilight. Ce asemanare ai vazut tu intre Anastasia si Bella?
    Iar calitativ vorbind de carte e o chestie comerciala, dar buna de citit. Uneori e bine sa mai lasi un pic deoparte clasicii si sa te mai relaxezi cu ceva spumos.

    RăspundețiȘtergere
  17. Hai sa vedem . Si eu vad asemanarea dintre Bella si Anastasia , si daca cineva are ceva de comentat la chestia pe care am zis-o nu are decat sa isi pastreze comentariul fiindca parerea lor oricum este irelevanta pentru mine .
    Cat despre carte , nu e o carte rea . E o carte ca oricare alta care pune in evidenta relatiile de tipul Dom/Sub , pe care se pare ca lumea nu le intelege avand in vedere ca lasa comentarii de genul : "Ah , e comerciala , rea , proasta" si altele . Poate ca nici eu nu le inteleg perfect , dar hai sa nu judecam autoarea pentru ceea ce a scris si hai sa nu il judecam pe Claudiu care a depus efort in a scrie recenzia . Daca nu va place ,fucking super , nu cititi , nu va baga nimeni cartea pe gat . Nu e ca si cand Claudiu a venit aici si a zis : CITITI CARTEA ASTA ! Nu .
    Ceea ce vreau sa spun e personal , cartea mi se pare draguta . E altceva , e ceva nou , ceva ce nu seamana cu ceea ce citesc eu , sau voi , sau chiar Clau de obicei .
    So...Yeah , that's pretty much it .

    RăspundețiȘtergere
  18. Am citit TOATE cele TREI carti in spaniola si o RECOMAND la toate perechile a caror viata sexuala a devenit monotona dar sa nu se uite adevaratul mesaj al trilogiei,,cind exista dragoste cu adevarat totul este posibil,,
    IULIA

    RăspundețiȘtergere
  19. am citit toate cele 3 carti.si eu o recomand. e comica, romantica, sexuala, si te tine tot timpul in alerta.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am auzit numai lucruri bune despre cartea asta si da,este foarte laudata,dar cred ca se ridica la nivelul asteptarilor.daca nu era nimic de capul ei nu ajungea publicata.mi-ar placea s-o citesc:)

    RăspundețiȘtergere
  21. Am citit de curand un fragment din ea.e scrisa intr-un ritm agitat,fata asta e tematoare,ca mine,el incearca sa o acapareze,mi-a placut la nebunie.Am inceput sa strang bani sa o cumpar;)

    RăspundețiȘtergere
  22. Acum o gasiti pe scribd, multumesc Claudiu pentru recenzie citisem unele inainte de mai ca ma credeam eu anormala la cap ca-mi placea cartea.E scrisa cum e scrisa, brr ce de comentarii legat de asta, insa are situatiile foarte clar creionate, personajele sunt exact ce-ar trebui sa fie ca sa puna in valoare ideea de baza a acrtii, pornografie, daca vreti!

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna ziua. Vand cartile 50 SHADES OF GREY in limba romana, format PDF si ePUB, la pretul de 1 Euro toate cele 3 volume. Cei interesati ma pot contacta pe adresa de mail: mmflorentyna@gmail.com.

    RăspundețiȘtergere
  24. O carte superba (toate cele 3 volume) care iti poate schimba viata de cuplu in bine, nu neaparat folosind tehnicile lui Mr. Grey, dar care lasa mult fantezia sa zburde. Actiunea romanelor m-a tinut tot timpul cu sufletul la gura, este foarte incitanta, nu ai timp sa te plictisesti, o carte romantica si erotica superba. Dar nu o recomand celor care inca nu si-au inceput viata sexuala.

    RăspundețiȘtergere
  25. Care este legatura dintre cele 50 de vicii ale domnului grey si seria 50 de umbre ale lui grey?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt una si aceeasi carte, au schimbat titlul la cea de-a doua editie, au schimbat vicii cu umbre. :)

      Ștergere
  26. de unde iau si eu cartea????

    RăspundețiȘtergere
  27. am nevoie urgent sa stiu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti transport si reducere aici


      http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=6bb2e469d&unique=9a6f02fef&redirect_to=http%253A%252F%252Fwww.libris.ro%252Fcincizeci-de-umbre-ale-lui-grey-e-l-james-TRE978-973-707-663-2--p566364.html

      Ștergere
  28. Eu am cumparat deja cele 3 volume. Inca nu m-am apucat de citit. Dar de abia astept. De ce? Pentru ca am tot citit despre aceasta poveste, am vazut si filmul (mi-a placut dar nu m-a dat pe spate)si subiectul mi se pare interesant. Si in viata reala exista astfel de persoane dar noua (romanii au o mentalitate mai "naspa")nu ne place sa vorbim despre astfel de lucruri dar ne place sa auzim sau sa barfim (imi pare rau dar asta este parerea mea....din pacate). Nu stiu de ce, dar intuitia imi spune ca o sa imi placa cartile :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi